Ahojte poraďte prosím, chceli sme kvôli kolikam a zažívacom ťažkostiam plus zlej stolici zmeniť dcérke mlieko z BEBA sensitive. Poslala som teda manžela kúpiť iné mlieko a ďalšiu davku sme už dali to nové mliecko ( dali sme sunar ÁR keďže dcerka ma zrejme aj reflux ) . Všetko bolo ok , nasledujúca dávka tiež ok a večer už po ďalšej dávke neskutočný plač kolika. Bolo to strašne. Zľakla som sa tej reakcie a prešla na to predošlé mliecko tu BEBU. No na tom mliecku to nie je dobre a mlieko proste musím zmeniť. Teraz zvažujem či som neurobila chybu pri prechode mlieka že som neprešla postupne , ale naraz. A mám teda pochyby či mám skúsiť ešte raz prejsť na to nové mliecko ten sunar ÁR ale tentokrát postupne, alebo kúpiť iné mlieko a skúsiť iné. Taktiež msm doma od lekárky predpísané mlieko špeciálne na alergiu kravského mlieka. Tu však nemáme potvrdenu a ja nejak vnútorne mám pocit že na to mlieko nemám prechádzať ale skôr skúsiť ešte raz prechod na iné ale nie takéto na ABKM. Obavám sa že keby som prešla na toto mlieko na ABKM tak zbytočne spôsobím väčší problém tým tak, že pri zavádzaní mliečnCh zložiek dcéra nebude tolerovať mlieko. Ak by samozrejme bola potvrdená alergia tak nevaham, ale potvrdenu ju nemáme a tak na neho nechcem prejsť . Poraďte mi prosím čo by ste robili vy? Zvažujem ešte či nekúpiť hipp comfort ten je tiež na zažívacie problémy
len tak na okraj, pytala som sa raz pred par rokmi ake UM pije jeho dieta-on sa usmial, a povedal, ze take, ake je prave v akcii...🙂 ze to striedaju, a detom nic nebolo ani nie je....ja som tiez raz zmenila mlieko, lebo mi ho dieta odmietalo, na SUNAR, a stolica bola taka tvrda, ze sa dieta pucilo , ledva vykakalo..a ked som to spomenula zdr. sestre, ta ma zdrbala, ze kazda zmena UM sa musi jej nhlasit...no...
kolegu som sa pytala....🙂
Prečo lekárka dala hypoalergenne mlieko?
A teda určite by som nemenila mlieko len tak. Dieťaťu trvá aj 2 týždne kým si na mlieko zvykne.
@anjelicek26 presne nasa tak pilamponroku sme dosli na normalne a nic
Môžeš skúšať svojvoľne jasné, žiadne povolenia od lekára ti netreba. A žiadne riedenie pol na pol alebo postupné prechádzanie. Proste skús a sleduj. Niektoré deti majú koliky dlhodobo, niektoré len ku večeru a pod.my sme mali najprv Nutrilon (ten robí veľa deťom problém), prešli sme na Sunar sensitive a ten hned sadol. Keby nie, skúsila by som ešte mlieko z DMky (veľa mamičiek chváli). Reflux a koliky má v rôznom rozsahu dnes každé druhé dieťa. Dáš niečo na reflux (mlieko, nutriton a pod) a zas dieťa zapečie a maš iný problém. Niekedy to bohuzial trvá, kým nájdeš mlieko čo sadne.
Zaujímalo by ma ako lekárka došla na tú alergiu? Príznaky aké?
Dala by som mlieko ktoré odporučila doktorka.
@lucia13022023 no na tomto je už viac ako 3 týždne a nie je dobre takze zmeniť musím. Resp chcem lebo vidím že nie je dobre
@mariac91 vibec toto ak ma dcerka slabe do roka zmizne ako vecsine babom ja som najlepsiu vec urobila ze som dala nutrilon allergy beba aj arkova zapekala. Budu ti aj nutrilon prelacat aspon mne dovera .. takze podla
Mna zmen a necakaj uvidis bude dobre a budete mat pokoj ako pisem hore bebu vela deti znamych kamosiek netolerovalo a ani nepoznam v okoli kto pije bebu.. mlieko
Som zmenila
Sama dr nic nepovedala ked videla ze malej je lepsie.. zapise to a dovi vobec sme neprestavovali 2 tyzdne ak raz babu mlieko sadne tak na orvu dobru a nemusi cakat 2 tyzdne
@lucia13022023 preto lebo ja aj deti sme mali potvrdenu alergiu na bielkovinu kravského mlieka a dlho sme boli na bezmliecnej .
Ja len k myšlienke, že keď dáš teraz mlieko z rozstiepenou bielkovinou, že potom nebude tolerovať v neskoršom veku kravske mlieko, tak to je blbosť..to by všetky kojene deti akože mali neskôr problém... ja sa ale divím, ako môže lekárka predpísať mlieko bez diagnózy z gastra...