Zmena umelého mlieka a plač

lily_279
11. júl 2022

Ahojte, včera sme zmenili UM z Nutrilon HA na Nutrilon AR, pretože dosť veľa grckal. No teraz prestal grckat, ale je taky nepokojný a dosť plače. Nevie si ani grgnut z neho. Myslíte, že si len potrebuje zvyknúť na zmenu, alebo mu nerobí dobre toto mlieko ja bruško? Pýta jest každé 2 hodiny..

lily_279
autor
11. júl 2022

@lily_279 keď si ho dám do polohy aby si odgrgol tak sa rozplače

anjelicek26
11. júl 2022

Nepises, aky mate vek, ale kazde dve hodiny zjest - znamena stale miesat natravene a nestravene mlieko a tym padom bolesti brucha ako vysite... pri umelom mlieku treba minimalne tie tri hodiny rozdiel, lepsie styri, je mi uplne jasne, ze sa to pri mini babatku "lahko hovori", ale treba skusit postupne kazdy den par minut tie rozostupy roztiahnut... a s jedneho dna na druhy nemozes cakat zmenu, deti si na mlieko zvykaju peknych par dni...

lily_279
autor
11. júl 2022

@anjelicek26 má 5 týždňov, takže mu nemám dávať každé 2 hodiny ako si pýta? Ale skúsiť to nejak vydržať aby prešli aspoň 3? 🙂 ďakujem za radu.. 🙂

anjelicek26
11. júl 2022

@lily_279 tak je malicky, ale nam uz v porodnici vraveli, ze idealny rozostup kvoli tomu ne-miesaniu natraveneho-straveneho mlieka v brusku su tie 4h a ze je to hlavny dovod, ze potom maju babatka koliky a krce... mala bola dlho v inkubatore, tam mali ten 3-4h rezim uz babatiek... to platilo aj pre kojene, aj pre deti na UM rovnako... ono mozno sa chce hlavne mojkat, nemusi byt hned hladny... skus si to trosku odsledovat a trosku tie casy postupne natiahnut...

martul
11. júl 2022

@lily_279 on nemá čas vôbec si ,, oddýchnuť " od jedenia. Ešte nestihne ani stráviť predošlé už doňho tlačis ďalšie jedenie. Toto je veľmi nahusto každé dve hodiny jesť. Je určite hladný?!!! Ja som kŕmila najskôr 3-3,5 hodiny, boli spokojní a pekne priberali.

lily_279
autor
11. júl 2022

Tak ja to skúsim natiahnuť co najdlhšie minimálne na tie 3 hodinky. No niekto mi vravel, že mu mam dať keď si pýta, že on vie najlepšie kedy je hladný. Ale tiež 2 hodiny sa mi zdajú dosť často. A áno myslím, že je hladný lebo si strká prsty do úst a plače. Ďakujem veľmi pekne za rady idem to skúšať 🙂

lily_279
autor
11. júl 2022

@lily_279 len horšie bude v noci to natiahnuť 🤦‍♀️😁

anjelicek26
11. júl 2022

Ono deticky sanie ukludnuje, preto pyta castejsie...nie je to vzdy hlad...on sa nauci casom vytiahnut vacsie mnozstvo s flasky a pekne ti vydrzi...aj bude lepsie v noci spinkat, ked si navykne na ten vacsi rozostup pocas dna, postupne sa to premietne aj v noci... na zaciatok si to nacasuj aspon cez den, v noci podla potreby - tam sa to upravi same casom...

danielahamar
11. júl 2022

Môjho AR prehánal.

lorin29
12. júl 2022

@lily_279 za mňa je nutrilon totálny otras...každá známa ktorá ho dávala dieťaťu tak malo dieťa problém s bruškom..Takisto aj naša malá.... Ja som jej potom zmenila na hipp klasický žiadny ARkovy a tiež mi grckala po jedle a aj v priebehu dňa...Potom to zrazu po 4 mesiacoch prestalo... Veľa bábätiek ma tento reflux... A pýtala si tiež každé 2 hodiny jesť.. Keby jej mám dávať každé 3-4 tak už je celá bordová od plaču... Skúšala som jej to natiahnuť z 2 hodín na 3 ale to sa nedalo... Hentie ARkove mlieka niektoré bábätká aj zapeka ju pretože sú také hustejšie... Koľko ti vypije?

mareri
25. júl 2022

može to mat vela dovodov. Bud si zle odgrgne, alebo nesedi mliečko, Skus dat odgrgnut a možno to pomože.