Maminky prosím vas o pomoc. Neviem co sa deje s mojou malou. Mame jeden mesiac. Týždeň dozadu som jej zmenila mlieko z nutrilonu comfort na zapchu na dm bio 1. Mala ma zápchy a stále sa to nelepsilo tak na rady kamaratiek a co som aj čítala dobre recenzie na dmkacske mlieko som zmenila. Ale čo mi robí teraz asi tri dni to je horor. Zacne jest a asi po minute alebo dvoch sa za
cne červenať a jedovat odtlaca mi rukou flasku. Dam jej ho naspäť a znova. A takto bojujeme cele krmenie. Toto mi nikdy nerobila. Uz som zacala uvažovať ci nema nieco v puske co jej vadí rozmyslala som nad zabou ma tam na podnebi po boku take biele ale vraj to je len dasienko a ze to nie je žaba ze zaba je na jazyku. Pediatricka ma odbila vraj v tejto situácii co je nemôžem prísť poradňu mame az tretieho nov. Cumel ani flasku som nezmenila. Všetko je ako predtým. Myslíte ze to môže byt z toho mlieka. Ale prečo to nerobila hned ako sme jej ho zmenili ale az po pár dňoch. Maminky poraďte mi prosim je to strašne ked ju vidim ako plače neviem co mam robiť.
@eli2806 ahoj,mesačne bábätko je veľmi malinké,reagovať takto ti môže na čokoľvek,nielen na mliečko.Mne to dcérka robila aj keď bola kojená🤷 takže máš bohužiaľ strašne veľa možností výberu čo jej vadí.Rychly alebo pomalý tok mlieka,iná hustota,teplota,skrytý reflux,mokrá plinka,poloha pri kŕmení už jej nevyhovuje tá čo pred pár dňami.Ja by som skúsila pri kŕmení polohu koža na kožu, bábätko to vie krásne upokojiť či je na fľaške či kojene a kŕmiť pomaličky s prestávkami,pomojkať,nechať odgrgnúť,zas trošku odpiť.Moje decká mali aj koliky,nie extra silné,ale vtedy jednoducho nič nenarobíš,jedine túliť a nejak to prežiť.Vacsinou všetky problémy okolo 3-4mes prejdú keď dozrie traviaca sústava.Dr.ti takto cez tel aj tak nepomôže,uvidíš do poradne čo a ako
@eli2806 nasa tiež to dm mlieko nechcela a zapekalo ju. Takisto som presla z Comfort na DM mlieko. Ale az po polroku, dovtedy sme mali Nutrilon comfort na recept. Podla mňa je to mliekom.
@verizienka a ktoré nakoniec pomohlo?
@eli2806 skusili sme Hami mlieko a pri nom sme aj ostali. Chutí jej a nemá problém s kakanim.
Aj my sme presli z beby na dmkove a nadukovalo ju plakala cele noci...tak sme usudili ze jej nerobi dobre a uz jej ho nedavame...asi nesadne kazdemu
Ochutnaj ho. To bio mlieko z dm je take nahorkle. Skus to dm, ale obycajne. Chutovo je podobne nutrilonu. Nasim to bio tiez nechutilo a osobne aj mne smrdel8. 😅
Dievčatá ja som sa nakoniec vrátila k tomu nutrilonu a viditeľne lepsie. Mala vôbec tolko neplace ani sa neskruca a neprotestuje pri papani.
@eli2806 možno jej len to dmkové mliečko nechutí ... my sme od narodenia mali Sunar Premium (dali mi už v pôrodnici vzorky nech mu skúsim a sadlo nám), tak môžete vyskúšať