Zmena mlieka - kravské mlieko pre 9,5 mesačné dieťa

abcdefgahc
28. apr 2021

Dobrý večer mamičky , máme 9 a pol mesačnú dcérku po dovŕšení prvého mesiaca maličkej som stratila materské mlieko a tak sme prešli na UM. Dcérka bola s UM spokojná a nikdy sme nemali žiadne problémy. No prešli sme na kravské mliečko. Začali sme kupovať kvalitné plnotučné 3,6 ale mala začala mať problém s kakanim. Mala tvrdú stolicu , dosť nám začala plakať hlavne pri tlačení. Tak sme jej zase nasadili UM + sirup a veľa tekutín bolo jej už dobre . Potom sme prešli na polotučne lebo sme si mysleli , že je pre ňu plnotučné veľmi silné ale nič sa nezmenilo . Zase problém s kakanim. Mliečko sme neprevarali je to naše prvé dieťatko a nemá nám kto ani veľmi poradiť. Viete mi povedať čo robím zle a čo by som mala zmeniť ?

darja27
28. apr 2021

@abcdefgahc ja by som skôr odporučila kupovať od zdroja priamo ak máte možnosť ,alebo napr.u nás chodieva týždenne mliecny expres z domácimi výrobkami aj mliekom.Velmi zdravé a aj detičky ho dobre znášajú je kozie mlieko (z názoru známych )Moj má o tri mesiace viac a nemá s tým problém....plnotučné ani polotucne klasické určite nie,zatim .Ešte je moc mala a očividne jej to nerobí dobre ,tak ostaňte pri umelom ,netreba sa ponáhľať pokiaľ je spokojná .

simona92101
28. apr 2021

@abcdefgahc poradila by vam pediatricka.do roka sa neodporuca kravske mlieko.ak je dieta spokojne s UM,na ine by som urcite neprechadzala,hlavne ak viete ze jej nerobi kravske mlieko dobre

mikadooo
28. apr 2021

@abcdefgahc predávajú aj také mlieko bez laktózy, skúste to...? Ak je problém v laktóze, bude to hneď jasné (myslím že rajo má také - lacto free alebo tak nejak, ale určite je aj viac značiek).

darja27
28. apr 2021

Hlavne by som kratko prevariť nechala ,ked už zohrievate,pár sekúnd navyše nič nie je .

miselar
28. apr 2021

@abcdefgahc dieťa by malo piť umelé mlieko do 3 rokov. V um mlieku je viac živín a vitamínov ako v kravskom mlieku. Určite jej nedávaj kravské mlieko.... Môže ho zle znášať, môže mať alergiu na bkm. Ešte je to moc skoro. Až bude väčšia môžeš vyskúšať jej dat trosku odpit s tvojho pohára ale určite nenahradzivat dávku kravskym. Ešte ma koooopu času 😊

darja27
28. apr 2021

@miselar kravské mlieko pijú dieťatka aj skôr nez od jedného roka ,môj začal keď mal rok a nemá s nim problém a určite vôbec neškodí prosím Vás.Um sa odporúča do toho 1 roka kvôli vitamínom a zloženiu ako ktoré má.Nemusi ho vyradiť úplne ,môže kombinovať .Neexistuje na každé rôzne bábo rovnaký meter.Myslim že asi každá už po x mesiacoch svoje dieťa pozná ,čo škodí a co prospieva.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
29. apr 2021

Nhn. Kravske skusat az po roku... a je to zvlastne...lebo vacsinou maju deti hnaacky a nie su upchate z kravskeho...

ukulela
29. apr 2021

@abcdefgahc deti majú ešte do roka nezrelé obličky. Kravské mlieko/ tvaroh/ale aj pribinacik majú prilis veľa bielkovín, ktoré tie obličky príliš zaťažujú. Preto sa do roka kravské mlieko a tvaroh neodporúčajú. Deťom môžu škodiť. Vrat sa k umelému.
@darja27 kravské sa neodporúča práve kvôli tomu, že môže poškodiť obličky. Nemusí, ale môže, aj ešte nedostali. Ja by som to neriskovala.

marrydreamkas
29. apr 2021

@abcdefgahc moja pediatricka odporuca daval UM do 3 rokov,ja planujem davat svojim detom minimalne do 2 rokov, ak im bude chutit.na varenie od roka pouzivam kravske, ale na pitie stale UM.

miruslb
29. apr 2021

@ivangeline naša mala tiež zápchu a iba tvrdé bobky. V 1.5 roku jej na detskom gastre zistili alergiu na BKM, vajce a soju.

ivangeline
29. apr 2021

@miruslb ...no moze byt cosi take..lebo ja pocuvam,ze pri normalnych zdravych detoch...maju hnacky... aj moje mali pred 1 rokom...najprv som davala len do stravy,a az po roku skusala flasu s kravskym ale aj tak postupne na striedacku s umelym.

stanislavicenka
29. apr 2021

@abcdefgahc zle je, ze tak male dieta nevie spracovat kravske mlieko. Ved aj pediatri ho odporucaju zavadzat do stravy po roku.
A takto malej zatazujete zbytocne oblicky😂

lenkakravcova
29. apr 2021

@miselar to je blbosť.
UM je nutné do 12mes.
To ktoré je od 12 mes + je len upravené sušené polotucne kravské mlieko. Už tam nie sú ani nejaké extra vitamíny navyše. Len je trochu drahšie ako krabicové.
Mali sme to na výžive človeka, rôzne porovnania dojcenskych mliek.
Ideálne je keď ma dieťa aspoň minimálne 4-6mes materské mlieko, potom keď náhodou nie je tak UM do 1 roka. Od 1 roka pasterizovane mlieko kravské/kozie. Pozor 1,5% tuku, teda polotucne. Z plnotučného môžu (môžu nemusia) byť problémy s črevami.

Autorke teda odporúčam do 12mes ponechať UM a potom na 1,5%, samozrejme bud prevarene alebo už teplotné ošetrené mlieko.

lenkakravcova
29. apr 2021

@miselar BmK obsahuje aj UM od 6mes., ak to nie je nejaké protialergické špeciálne /tie drahšie /

basska_b
29. apr 2021

Čo robíš zle? Dávas kravske mlieko kojencovi. Obsahuje veľa kaseinu, ktorý je pre neho záťaž a zle stráviteľný. možno z finančných dôvodov, ale prosím ťa, na zdraví svojho dieťaťa nešetri. Sama vidíš, že mu to zle robí. Tie umelé mlieka nie sú pre srandu vymyslené.

simca06022011
29. apr 2021

Dávajte UM, a vybavene. Na čo tieto pokusy? Vy do seba pchajte niečo čo vám nebude robiť dobre? Je úplne normálne deťom davat um do roka, 1,5r a veľa mam aj do 2-3 rokov... Postupne to aj tak so zavádzaním stravy bude len doplnok.
Aké je to kvalitné 3,5? Alebo Polotucne mlieko? Nuž v obchode ich zase veľa nie je.. Mliekomatove treba "prevarit'". Ale ak ti to dieťa netoleruje, tak je fuk ktoré vyberieš...
Pediatricka ti povedala niečo na vás postup? Keď tak sa porad s nou.

lorin29
29. apr 2021

@abcdefgahc vrátila by som sa naspäť k UM ved z kravského nemá skoro žiadne živiny aké by mala dostať

anjelicek26
29. apr 2021

@lenkakravcova ano ale ta bielkovina je rozstiepena v umelom. A k autorke - to dietatko je este prilis male na taketo pokusy. Materske mlieko a kravske mlieko je odlisne vo vela ohladoch, pre detske oblicky teda vobec nie je dobre. Vacsinou sa vravi, ze po roku sa da zmenit, ale tam sa rata, ze pije dieta mlieko uz len rano a vecer po max. 150ml na jeden sup a tym padom v tom mnozstve vzhladom na den skodit nema ako, lebo je to pomerne k inej strave v poriadu. Ale ked dieta pije viacej, treba aj po roku ostat na umelom. K umelemu mlieku su primiesavane aj ine zlozky, ktore v kravskom mlieku nemas. Plus tvoja mala to aj zle znasa, takze jasna volba - nazad k UM...nechapem take experimenty v tomto veku, ako ta to napadlo? Usetrit €?

bebotka
29. apr 2021

@abcdefgahc my sme mali tiež takýto istý problem, keď mala rok chcela som jej zmeniť nutrilon na kravské. začalo ju neskutočne zapekať tak som nasadila naspať nutrilon. keď mala jeden a pol roka skúsila som znovu a scenár sa opakoval. riešila som to aj s pediatričkou, ale tá mi tvrdila, že to nemôže byť z mlieka, že kravské mlieko spôsobujem hnačky a nie zápchy, že mám dávať viac vlákniny a ovocia a že to pojde, no nešlo to. tak pozor si daj, aby si nevytvorila blok a nebude ti chcieť kakať ani normálne.

katkamatka7
29. apr 2021

Z 3,5% mlieka v sklenenej fľaši žiaľ tiež môže mať tvrdú a bolestivú stolicu. Podarilo sa nám nájsť mlieko nadojené od kravy, bez úprav, z dvoch zdrojov. Po oboch nemá problém so stolicou a jedno z nich chutí dieťaťu viac, viac vypije. Len prevaríme.

simona92101
29. apr 2021

@darja27 ziadna pediatricka neodporuci pit 9m dietatu krabicove polotucne mlieko namiesto plnohodnotnej davky UM/materskeho.zavadzat postupne do varenej stravy ano,ale ked vidim ze dietatu taketo mlieko skodi a ma problem so stolicou,tak mu ho urcite nebudem silou mocou pchat.

darja27
29. apr 2021

@katkamatka7 aj nám a je výborné

darja27
29. apr 2021

@ukulela moja sestra,teraz má 20 rokov bola od troch mesiacov iba na kravskom ,iné nesniela .Bola hospitalizovaná ,také ťažkosti z bruškom mala až to kravské je hold proste sadlo.(mama potvrdila😊) a nemá absolútne žiadne ťažkosti.Je to fakt od dieťaťa k dieťaťu....Do roka som nedávala ani ja ,až po roku ale UM má samozrejme tiež.Teebabzacat pomaly ,nie naraz samozrejme

jvasenka
29. apr 2021

@abcdefgahc nechapem preco ste presli na kravske a este pred 1r...ved dieta bolo na um spokojne tak naco? Moja ma 18mes, vecer a niekedy rano dostane um, ak mame dam jej aj kozie ale nikdy nie miesto um

katkamatka7
29. apr 2021

@darja27 Môj názor, UM nevypijem pre pach, chuť, umelosť a môj osobný súkromný názor na biznis, do ktorého nikoho nič nie je. Alergia na BKM sa nám neprejavila, zaviedli sme omnoho skôr ako v jednom roku veku dieťaťa. A nie je to ani o finančnej otázke, UM máme bez doplácania na predpis.

fiafia
29. apr 2021

@abcdefgahc mala bola na um takmer od narodenia. V 10 mesiacoch mi dr kázala dávať po troche mlieka nech si zvyká. Je skoro prejsť na kravské mlieko keď s um nieje žiadny problém. Akurát je to drahší spas

andreablabla
29. apr 2021

@abcdefgahc Pri prvej dcérke som začala dávať od roka kravské mlieko. A presne to isté. Zápchy,neskôr vybehli ekzémy a bývala často chorá. Neskôr to alergolog pripísal kravskému mlieku. Mladšej som umelé dávala až do 3 rokov. Nemá alergie a chorá vôbec nebýva. Nemusí to mať súvis. Ale aj môže.

anjelicek26
29. apr 2021

@darja27 ja ti bohuzial mozem dat seba ako priklad, mama ma prikrmovala od troch mesiacov krupicou s kravskeho mlieka, dnes mam celiakiu, neznesiem kravske mlieko, mam alergiu na prakticky vsetko ovocie, orechy, pel... cista krasa...sestry boli kojene resp. neskor na UM a im nie je nic... ano nahoda je blbec, alebo aj nie.

darja27
29. apr 2021