Zahustenie umelého mlieka

23. mar 2023

Ahojte. Kúpila som dcére Sunar nemliečnu kašu.
Na krabici je napísané, že sa môže zarobiť buď do dojčenskej vody, alebo do umelého mlieka. Mňa to však zarazilo, keďže som tu našla diskusie, kde umelé mlieko sa nesmie "zahusťovať" o pol odmerky viac rovnakého mlieka, ale už takéto kaše sa do neho pridávať môžu? Nie je potom v tej kaši/mlieku až moc tých minerálov, vitamínov a všetkého ostatného, čo tam je?
Dcéra má síce len 3 mesiace, ale strašne rýchlo rastie a je stále hladná 🙈 papá aj každú hodinu, čo tiež nie je dobré dávať tak často UM. A meniť mlieko, keď jej toto sedí nemá zmysel si myslím.
Tak som premýšľala nad pol alebo jednou celou odmerkou kaše do jej UM, ale má inú značku, než kaša. Kaša je Sunar, mlieko francúzske z lekárne...
Prosím, neriešte vek, fakt kto nemal ozaj hladné bábo, nepochopí, že matka premýšľa už nad všetkým možným, len aby bábo bolo sýte a spokojné...
Chvalabohu nie som z tých mamičiek, ktoré kŕmia kravskym mliekom, alebo krupicou, alebo rovno polievkami. Chcem pre malú čo najlepšie, preto chcem skúsiť zvoliť "menšie zlo"... 😔

banalu
23. mar 2023

Nerozumiem preco jej nespravis vacsiu davku mlieka, ak pije napr. 90 ml tak sprav 120tku, alebo 150tku. Nemusis do rovnakeho mnozstva vody pridavat viac odmeriek, problem hladu tym nevyriesis.

ibrunova
23. mar 2023

Žiadne kaše, skôr by som zmenila mlieko, ak jej je málo, existujú aj také pre lepšie nasýtenie. Ja som mala takých hladošov dvoch a tiež som kvôli tomu menila mlieko.

hennyinnsbruck
23. mar 2023

Nedavat viac odmerky ako je na navode,uberes jej tekutinu! !
Ako pise
@banalu zvys davku proste
Moja uz v porodnici pila viac ako je bezne 😄

viestta
23. mar 2023

Vek je dolezity, pretoze na travenie urcitych potravun musi byt traviaca sustava pripravene. Poznam hladne dieta, jedno mi beha po dome. Bud das vacsie davky mlieka alebo budes davta castejsie. Tie odporucania na krabiciach ohladom veku nie su len preto aby sa doplnil obrazok

surama
23. mar 2023

Pockat, pockat...asi si to zle pochopila. Umele mlieko nezahustuj nicim...ono ma svoje davkovanie, a to dodrziavaj.

Toto, co spominas ohladom kase znamena, ze tu susenu zmes vies zmiesat s vodou alebo hotovym umelym mliekom a mas z toho kasu, ktoru potom podavas lyzickou. Ale to ma tvoje dieta este cas. Aj keby ste zacali s prikrmami od 4. mesiaca, tak zacnes zeleninou. Na tych kasickach sice pise, ze od 4 mesiacov, ale to pise na vela produktoch, ktore este pre take babo vhodne nie su.

Kolko ti vypije UM za den? Moj pil prve mesiace aj 1,2 litra UM denne, potom sme od 4. mesiaca zacali s prikrmami.

danielahamar
23. mar 2023

Mlieko sa zarába do vody, lebo mlieka, ale to znamená do misky, nie do fľašky, asi si to zle pochopila a dieťa je ozaj ešte malé na takú kasu. Radšej zdvihnúť dávku, alebo zmeniť mlieko. Každú hodinu jest nemôže, budem jak malý slonik😁

banalu
23. mar 2023

@hennyinnsbruck zle oznacenie 😉

autor
23. mar 2023

@ibrunova a akú značku si použila?

autor
23. mar 2023

@banalu lebo viac ako 100 nevypije, a keď ju nútim spapať viac, tak odmieta a koľkokrát sa mi to podarilo, vždy niečo vyšlo von... Keď spapá tých max 100, nevygrcne, jak dám viac, resp ju teda donútim, plače a vygrcne a potom je spokojná, keď to "navyše" už netlačí bruško... Nemá reflux, nemá žiadny problém, doktorke chodíme pravidelne... Len proste nedokáže spapať viac...

autor
23. mar 2023

@surama no našla som tu diskusie, kde mamičky radili zahustiť tými sušienkami Sunarkami, či ako sa to volá, ale to mi príde už moc, hlavne kvôli obsiahnutému cukru. Táto kaša je vraj bez pridaného cukru... Koľko vypije za deň? Fú, to som ešte nerátala, musím to odsledovať... Ale pýta stále, aj každú hodinu, a vždy len cucne možno 20-30ml, keď ju nechám "vyhladovať", že počkám, nikdy nespapá viac ako 100... A to ju "musím" nechať aj 4-5 hodín aby aspoň tých 100 spapala... 🙈 Čiže radšej jej podávam častejšie a menej... Ale je to boj...

ailiba
23. mar 2023

Tak na nemliecnu kasu zahustujem UM, aj to dietatku viac chuti. Problem s tym nie je, je to normalne. Ale pokial ma dcerka 3 mesiace.tak by som jej kasu este nedavala. To je skoro. Pit treba kazde 3 hodiny, urob jej vacsiu davku, ale nedavaj jej tak casto. Je fakt tak hladna? Mozno sa potrebuje len ukludnit. Skus jej obcas namiesto mliecka (medzi tymi 3 hodinami) dat cajik.

ibrunova
23. mar 2023

a dobre jej ho dávkuješ? Ja by som isto zmenila mlieko, ja som kedysi zmenila na Bebu, ale vtedy boli iné druhy ako teraz. Problém, že by bola stále hladná, by bol vtedy, kebyže zje svoju dávku predpísanú na daný mesiac a je hladná, ale vy máte celkom iný problém, ona nevypije viac ako 100ml a ty ju chceš pchať kašou? Načo? J aby som skúsila iné mlieko. Keď boli moje deti malé, francúzske bol najväčší bordel, čo sa vtedy vyrábal..

autor
23. mar 2023

@ailiba čajík mi odmieta, tak má čistú dojčenskú vodu, ale nechcem jej dávať moc často, lebo potom nespapá moc mliečka, keďže v brušku má už tú vodu... To mi aj doktorka povedala, že vodičku áno, ale nie moc, lebo potom mlieko nezje a chýbajú jej tie živiny, ktoré vo vode nemá... 🙈

danielahamar
23. mar 2023

Nemá malo železa, keď nepapa poriadne?

autor
23. mar 2023

@ibrunova áno, davkujem tak, ako je napísané a ako sa davkuju v podstate všetky, 30ml dojčenskej vody - jedna zarovnaná odmerka... Už dve deti mám, toto tretie akokeby ani nebolo "naše"... Úplne z iného cesta...
Pred tým mala Babylove, to jej chutilo, ale po čase prestalo, začala sa krútiť a odmietala ho, v puse všetko v poriadku, nemá ani žabku... Tak som zmenila na francúzske, nakoľko som nenašla negatívnu recenziu a to jej tiež zapasovalo na prvýkrát... Papala pekne, v podstate takmer podľa tabuľky, ale zase po mesiaci začína vymrvat... 🙈

autor
23. mar 2023

@danielahamar nie, boli sme na krv pred týždňom a krvný obraz má v poriadku, len trošku zvýšený bilirubín, ale doktorka povedala, že tie deti to mávajú... Tak ja už fakt neviem 🙈

autor
23. mar 2023

@ailiba ona už v pôrodnici, kde dávali behu, spapala viac, než iné deti. Dali mi 30ml do fľašky ale prišla som znova a prvé dni fakt nemala problém zjesť 60-90ml, čo nechápali ani sestričky na novorodeneckom... Po príchode domov som kúpila tiež bebu, ale nebolo to to isté balenie, čo v nemocnici, nezohnala som ho... Ale reku Beba ako Beba... Dva týždne prešlo a vymrvala... Prešli sme na hento Babylove, pár týždňov a zas problém... Tak francúzske a teraz po mesiaci zas problém... Chodíme na poradne, krv jej brali, vyšetrenia, všetko ok, tak ja už neviem

autor
23. mar 2023

@all keď sa bavím o tom s pracovníkmi zdravotníckeho zariadenia, nakoľko aj moja mamina pracuje v nemocnici, tak dostávam rôzne odpovede 🙈 jedna mi zakazuje dávať vodu, že takto malé deti piť nepotrebujú... Druhá povie, treba dávať aj vodičku, hlavne keď ma UM... Ďalšia povie, nekrmit skôr ako za 3 hodiny, lebo to záťaži crievka, ďalšia povie, keď pýta aj každú hodinu, treba dávať, treba dať vždy keď je dieťa hladné.. jedna povie, nemeniť mlieka, lebo to nie je zdravé ani dobré pre tak malé telíčko, ďalšia povie skúšať skúšať rôzne mlieka pokiaľ jedno nesadne...
Prídem na MK, diskusie sa tu vedú prakticky stále, a každá mamička napíše inú radu a ja už som fakt z toho jeleň... Áno, mám ešte dve deti, ale takýto problém s jedením sme nemali ani pri jednom..... 😔

banalu
23. mar 2023

Moja do roka nevypila viac ako 130 ml, kazde 3 hodiny. Jedla aj v noci, dennu davku mlieka splnala. To cucnutie tu a tam tych 20-30 ml je len na rozhadzanie rutiny. Po hodine nie je hladna, ale nudi sa. Place, mrnci a tak jej das flasu. Treba ju uz zabavit. Spravit rezim. Zbytocnym zahusto anim mlieka jej len rozhadzes system.

surama
23. mar 2023

@autorka Moj syn bol tiez taky, ze vela pil (narodil sa nadpriemerne velky) a povedali mi, ze proste tym, ze je velky, tak aj viac potrebuje spapat. Ako som pisala, prve mesiace vypil 1,2 litra mlieka denne (moje + umele). Lenze nikdy mi nepil tak, ako pise na krabicke, ze napr. na jednu davku ma vypit tolko a tolko..vobec. Tiez bol taky, ze pil menej a castejsie. Aj spal tak, ze viacero 30m spankov. Nikdy dlhsie okrem noci. Teraz ma rok a pol a vypije max. 120ml (uz len vecer a v noci, ale chapes). Potvrdene to nemam, ale myslim si, ze mal skryty reflux.

majlo1234
23. mar 2023

Daj jej mlieko, kolko potrebuje. Nezahustuj, aby nemala zapchu.

hennyinnsbruck
23. mar 2023

@banalu 😇

ailiba
24. mar 2023

No neviem, ked je po mesiaci problém... Ked by po par dnoch, tak mliecko nesadlo, ale mesiac je dosť.
Aku malo porodnu vahu? Pribera tak akurat?

autor
27. mar 2023

@ailiba 3420gramov a 48cm... Za dva a pol mesiaca (keď sme boli naposledy na poradni), narástla presne 10cm a pribrala vyše 2kg... Teraz ideme 4.4. a to bude mať hneď aj prvé očkovanie...
Momentálne sa nám to "znormalizovalo", papá každé 4-5 hodín, 120-140... Chvalabohu 🙈🙈 ja už som sa bála, že bude nejaký problém, aj keď je pravda, že často prehĺta naprázdno, ale zas je aj pravda, že aj sliní často...
Možno už to konečne bude v pohode🙈 a ja som zakladala tému zbytočne, len viete, človek sa bojí proste o to dieťa, chcete pomôcť a neviete ako, keď málo papá a aj to málo odmieta, tak sa človek proste zľakne, hlavne, keď je to dlhodobo... Možno prvé tri mesiace po narodení len boli ťažšie pre ňu adaptačne, možno už jak je staršia, sa jej "všetko" upravuje... 🙈
Každopádne ďakujem za rady 💙

ailiba
27. mar 2023

Uplne chapem.... Vsetky sme citlive na svoje deti❤️ a cim mensie, tym viac.
Som velmi rada, ze uz je dobre.... Uzivaj si svoje babatko a prajem vsetko dobre👍.

autor
5. apr 2023

@ailiba užívam, ďakujem 😊 už dávame 140 pravidelne a hlavne každé 3,5-4 hodiny, už sa to skrátilo, doktorka ma nabádala na zvýšenie dávky, ale povedala som aj jej, že nebudem do dieťaťa liať väčšiu dávku, keď viac proste sa do nej nezmestí a nepotrebujem, aby sa dovracala a začala zas mlieko odmietať.. radšej zostanem na 140 a budem dávať častejšie a počkám, kým sama si vypýta mliečka viac a nebudem ju nútiť...
A pomohla aj zmena polohy pri papani, sama sa pretočí na pravý bok, chytí fľašku oboma rukami (samozrejme držím aj ja) a vtedy spapá pomaly aj tú fľašku 😁 na chrbatiku sa jej asi horšie papá, pritom od narodenia je na vyvýšenom, už v pôrodnici nechcela spať v tej detskej postieľke na rovnom, plakala stále, tak som ju dala na vankúš, bola vyvýšene a odvtedy spí len tak, aj doma 😅❤️

simca06022011
5. apr 2023

Na 3m je kasa podľa mňa skoro.

autor
5. apr 2023

@simca06022011 iba som sa prišla informovať, samozrejme pije iba UM a už je to lepšie 😊

ailiba
5. apr 2023

👍... Maminka vie najlepsie❤️