Ahojte žienky, idem si po radu. Syn má 6 týždňov. Od začiatku je na UM.
Začínali sme Bebou, ale nesadla mu, začalo ho hrozne zapekať a trápil sa pri kakaní. Lekárka nám dala Nutrilon Omneo Comfort na tráviace ťažkosti.
Stolica sa začala upravovať, no teraz je veľmi riedka, ku koncu až vodnatá. Stolicu má malý tak 3x denne, dosť zapácha.
Samozrejme že som to spomenula Dr., tá mi kázala vysadiť kamilkový čaj, ktorý som mu dávala,keď ho zapekalo..
Máte niektorá podobnú skúsenosť? Je taká riedka stolica v poriadku, keď malý nemá bolesti, teplotu ani nevracia?
@evitka83 dakujem za radu 👍🏻
nam sadol hipp, resp. mali sme po nom najmensie tazkosti s bruskom, ale pokojne to moze byt aj alergia na BKM alebo intolerancia laktózy. Ja skor ako triafanie, ktore mliecko sadne odporucam vysetrenie resp. specialne upravene mliecko.
Aj nas mal po nutrilone taku stolicu, kakal pred papanim, pocas papania a aj po papani. Velmi casto. Odvtedy sme na babylove bio
@olino17 nas 3x denne kaka. Vidim ze nie kazdemu sadne ☹ neviem co je horsie- ked bol zapeceny alebo toto ☹
@vierocka888 ked bol nas zapeceny, tak som mu dala probiotika, resp. Kazdy den som davala a ked zacal papat prikrmy, samo sa to upravilo. Treba vydrzat, pouzit rurku, ale ked ma vodnatu, tak to isto nie je dobre. Ja vravim, nas kakal az priiilis casto. To bol otras, ako okaslat plienky, ale jemu to tiez nemohlo byt prijemne. Drzim prsty, vymente mliecko a uvidite.
@olino17 no budeme musiet riesit, snad najdeme mlieko co bude vyhovovat...dakujem ti 🙂
@vierocka888 urcite najdete, hlavne nevesat hlavu, casom sa to upravi, uz ma mesiac a pol, uz len zopar tyzdnov a idu prikrmy 😉
U nás to bolo po Nutrilone to iste, kakanie pri každom papani a este aj medzitým. Najskôr ukážkova prazenicka, neskôr uz voda. Prešli sme na Hipp, ale aj z toho dôvodu, ze ho potom začala vygrcavat nestraveny aj po 3 hodinách. Pri Hippe síce kaka raz za deň, niekedy raz za dva dni, ale neplače, ze by ju bolelo bruško alebo co. Možno to je tým, ze Hipp ma iné zloženie, ze je to vlastne len laktóza.
@jennyf88 no my sme skusili Hipp. Ukazkova stolica 3x denne. Na treti den nam ho zacal grcat prudom ☹
@vierocka888 každému bábätku sadne nieco iné, vela mamičiek nedá dopustiť na Nutrilon, Bebu... nám sadol Hipp. Ale nie každému musi. A nemáte reflux?
@jennyf88 nie, reflux ro nebol lebo po zmene mlieka to prešlo. Vrátili sme sa k nutrilonu a uz ho znasa lepsie, aj ked stolica je dost riedka
Tak skus nasadiť probiotiká, Bio gaiu alebo probiofix
@jennyf88 odskusane oboje, nepomahalo
...po case sa to zlepsilo ale aj tak dost riedko kaka
@vierocka888 nie je to v poriadku, zmen mlieko. Niekto vyskusa aj 4-5 typov, kym niektore sadne. Viem, z vlastnej skusenosti, ze dcere sa to upravilo okamzite po zmene mlieka behom jedneho dna. Nesadol nutrilon, sadla hipp. Vam moze nieco ine, ale treba vyskusat. Riedka zapachajuca stolica je priznak, ze nieco v bruchu kvasi a nestihnu sa vstrebat ziviny.