Ahojte maminky,
6 týždňovej dcére dávam antirefluxný nutrilon, keďže veľa grckala. Teraz dostáva 160 ml (podľa návodu by mala 130). Po hodine a pol zase hľadá. Neviem, či je hladná, alebo smädná, vedy jej dávam prevarenú vodičku (LUCKU) , vyhľadenú na cca. 37°C.
Moja otázka je, koľko jej môžem dať? Mám jej dať studenú, alebo vlažnú? Počula som, že novorodencov stačí aj pár hltov, ale moja by vypila aj 30-50 ml.
Ďakujem za odpoveď 🙂
* vtedy
*novorodencom 🙂
to antirefluxne mlieko je asi hustejsie, ze? mozno je z toho smadna, ale vela vody jej moze zatazit oblicky. len ja neviem, kolko je to vela, skus si vyguglit alebo sa porad s dr, kolko asi moze vypit vody, aby zase zbytocne nezaplnila brusko, lebo z vody zase nebude priberat... asi teda v prvom rade aby pila mliecka kolko treba a vodu na doplnenie
inak - 6 tyzdnova uz nie je novorodenec 😉 uz je dojca 🙂
Ako pise sibalka, kazde dietatko je ine. Mne pytali papat kazde 3 hodiny, kamaratke zas prespali celu noc 8hodin. Ked si drobci pytali pit vodicku (v lete), tak mi doktorka povedala, ze samozrejme...odporucala este feniklovy cajik.
malá nechcela vodu až neskôr začala piť a v lete vypila aj 2l vody ... trz už menej ale fľašku má vždy poruke 🙂
Baby,
ďakujem za odpovede.
Toto som našla na nete, možno pomôže niekomu: podľa Úradu verejného zdravotníctva "U detí, ktoré z rôznych príčin mamy nedojčia, ale živia ich náhradnými formulami, je potrebné pridať minimálne 50 až 75 ml vody/kg hmotnosti/deň"
Mne sa to "nedodržiavanie"tabuliek nevyplatilo, tiež mi maličký vypil aj 180ml, ale bolelo ho bruško a grckal, tak sme prešli na tabuľkový...resp každé tri hodiny po 120ml...a vodičku sme tiež dávali ale dok povedala že netreba twraz(často stikutame, tak občas sa trošku napiť dám), skôr v letnom období...a všetko sa na lepšie upravilo...dva dni trošku plaču, ale nenechala som ho zas plakať, dali e cumlik a predlzovali cas aby sme vydrzali 2,5 az 3 hod...takže za mňa treba sa držať tabuliek, a nedávať cajik...ten az od pol roka...Držím palce
Neriad sa ziadnymi tabulkami, daj jej kolko si pyta... Deticky na UM by zevraj mali pit aj vodu (alebo v tomto pocasi teply detsky cajik), moj pil vodu aj ked bol kojeny, ked chcel proste som mu dala 🙂 Voda predsa nijak telu neublizi ;) A urcite nedavaj studenu, aby ti neochorela v tomto obdobi, radsej taku vlaznejsiu 🙂