Umelé mlieko pre dieťa alergické na mlieko

lotuska97
9. aug 2024

Ahojte mamičky, rada by som sa opýtala vás, ktoré máte deti alergické na mlieko či poznáte nejaké UM, ktoré je pre alergické deti vhodné ?
Dcérka je alergické na mlieko ( nie len na laktózu, ale aj ďalšie zložky vrátane kazeínu ), doktor nám povedal, že pre takto staré deti ( 1 rok ) žiadna náhrada nie je, a že mame skúsiť mandľove alebo sójové mlieko.
Tak ma napadlo, čo papáju miminká, ktoré sa s alergiou na mlieko narodia a ich mamičky nemajú materské mlieko ?

veronika_sk000
9. aug 2024

@lotuska97 nutrilon alergy digestive care je, obsahuje trocha laktozy aj kazeinu, ale je nastiepeny a tym padom lahsie stravitelny, vhodny pre deti, ktore nemaju silne prejavy alergie, alebo skusit neocate junior, ten je uplne bez, toto su dve hlavne nahrady, myslim, ze specialista ti to vie predpisovat aj po roku, ale to si nie som ista, v kazdom pripade, vies ho normalne kupit, ale je velmi horke, synovi trvalo tak tri dni, kym si zvykol, mal vtedy rok, krmila som ho tym v noci v spanku a nejak sa naucil na tu chut a nemal s nim viac problem, pil ho do roka a pol cca a potom sem tam pil ovsene mlieko a potom sa uplne odstavil

lizatko1009
9. aug 2024

Krstiatko ma toto, je na predpis

vkatush
10. aug 2024

My máme podozrenie na ABMK, takže nemôže už svoje mlieko, čo mal doteraz.
Lekárka nám predpísala Neonate, je to vyslovene pre deti, čo nemôžu žiadnu mliečnu zložku (laktózu, laktázu, kazeín,...). Ani tie štiepené či ako sa to nazýva.

Neonate Infant je do roka, od roka je Junior.

Chutí a smrdí strašne samo o sebe, čisté ho nevypije, ale miešam s mandľovým či ovseným (sójové nepoužívam, len občas, keďže sa neodporúča veľmi sójové veci pri bezmliečnej, sú nejak prepojené).
Keď mu pomiešam, vtedy ho kľudne vypije.