Ahojte, moje skoro 4mesačné dievčatko je od narodenia na UM. Problém je v tom, že jej pri každom kakaní musím pomáhať rektálnou rúrkou, inak sa veľmi pučí a plače (stolicu má kašovitú pri každom UM). Ako prvé sme pili mlieko Nutrilon Profutura, potom na chvíľku Bebu a teraz máme Sunar Premium. Podľa dr je všetko v poriadku, nie je alergická ani intolerantná na laktózu. Čo by ste, prosím, robili v mojom prípade? Čakať, kým ešte dozreje tráviaci trakt a rúrkovať alebo vyskúšať ďalšie mliečko (rozmýšľam nad Hipp Bio Combiotik). Ešte by som sa chcela dodatočne spýtať, čo presne znamená “zapekanie” bábätka? Že má bábätko tvrdú stolicu a nevie sa vykakať alebo len že sa bábätko nevie samé vykakať bez ohľadu na hustotu stolice? Ďakujem za Vaše odpovede a rady 🙏
@ella1234 Dakujem za odpoved a povzbudenie 😊 ono je to aj dost obtiazne zistit, ci ju boli alebo neboli brusko… Zo zaciatku mala koliky, to prerevala cele dni a teraz aj ked placka menej, tak je nekludna. Neviem, ci ju znervoznuju prdiky, ci to, ze sa nevie vykakat alebo jej uz idu zubky 🤷♀️ Uz rozumiem maminkam, ktore sa tesia doslova z kazdeho hovienka, lebo to mam rovnako 😅 ano viem, ze rurky navykove nie su, potvrdili mi to nezavisle viaceri doktori. Takze dam na Vasu radu, skusim este vydrzat s tymi rurkami a stravou to potom nejak dat do poriadku 🙂
@sahel nasadiť probiotiká a dať piť feniklový cajik masírovať bruško ku rúrke by som siahala naozaj v krajnom riešení
@slavka1988 kazdy den od narodenia jej davam probiotika Biogaia + Devit do mliecka. Fenikel sa jej bojim dat, kedze som sa na internete docitala, ze moze narobit viac sarapaty ako uzitku. Parkrat som jej vsak zatial dala harmancekovy caj, ktory takisto posobi na traviaci trakt, ale zmena ziadna. Ano, viem, ze sa rurka neodporuca (je toho kopec info na internete), ale i nas to, zial, bez rurky nejde. Konzultovala som to uz s viacerymi dr - dokonca s primarkou detskeho oddelenia a ta takisto nema problem s castym pouzivanim rektalnej rurky. Ak je to jedina cesta ako babatku momentalne pomoct, tak jej takto pomozem.
@sahel samozrejme tiež mám bábätko 10 dni ma a veru nutrilon a tiež ju zapeka sem tam sa puči ale u nás zaberajú tie probiotiká a nevracia tak mliecko zatiaľ nechám
@slavka1988 este je to take male nunu 🙂 pevne verim, ze nebude mat ziadne obtiaze bruska a ze Vam bude robit radost 😊
@sahel dakujem aj Vám ❤️
@sahel riešim podobný problem len nie až v takej miere. Dcéra inak pije Hipp combiotik.
Počula som ze Devit môže robiť zlobu, aj probiotika možno ina značka, skus probiofix baby a nasad babycalm. Inak mne bola poradena aj po troške voda mimo UM, tak skúšam po lyžičkach. Ale u dcéry je problém hustota stolice, rurku nepouzivam.
@sahel ahoj, nase babo okolo troch mesiacov zrazu nemohlo samo kakat, pritom stolica bola normalna. Cize sme rurkovali asi 3 tyzdne kazdy druhy den, ked uz bolo nervozne.
A potom zrazu zacalo kakat bez pomoci.
@sahel zapekanie ja chapem ze vykaka len take napr bobky alebo ze je stolica velmi tvrda.
Ak nema problemy ze by bola krv v stolici alebo ju neboli brusko po vypiti mlieka tak by som UM nemenila.
My sme tiez museli pomahat s rurkou, bala som sa ze si na to “navykne” ako strasia na internete, ALE vzhladom na to ze asi zacinate pomaly s prikrmami tak by som to nechala tak. Stravou vies tu stolicu dost ovplyvnit, pockaj kym zavedies napriklad slivky to by malo uz ist potom same. Ja ked som dala prvy prikrm cuketu tak sa mi dcera po niekolkych tyzdnoch sama vykakala a to zjedla par lyziciek.
Chce to len trpezlivost 🍀