Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Môjmu chlapčekovi od narodenia dávali v nemocnici Nutrillon. No potom som postupne začala kojit. No momentálne ma 4 mesiace a snažíme sa prejsť na umelé mliečko. Prve sme skúšali ten Nutrillon no mne sa zdalo že ho zapeká, nemohol spávať a bolelo ho bruško. Známa mi poradila Bebu Ha, tu sme užívali momentalne mesiac ale zdalo sa mi že až hrozne moc po nej vracká. Volala som doktorke a ta povedala že máme skúsiť Bebu AR , no neviem dačo divné je s tým mliekom, akoby sa nechcelo rozpustiť, musime ho miešať s lyžičkou a aj tak sa nerozpadne. Doteraz nam vsetky mlieka pekne sa spravili ako mali len toto dajak nechápem čo je s tým. Je to dost otravné keď musíte o 3rano vstávať a doslova miešať mlieko ešte aj shejkovat. Malý keď ho pije, spravia sa hrudky tak či tak ktoré nevie cez dierku v dudliku potiahnuť a je nervózny. Takže stále hľadám ktoré mlieko by bolo asi tak najlepšie, rozmyslala som o Hippo ale neviem či ho môžu aj 4-mesačné bábätká. Alebo Sunar by som aj skúsila , no už sa bojím že tam bude podobný problém. Ďakujem za radu.
Preco prechadzate z najlepsieho materskeho mlieka na umele?? 😒 napisali ste “snazime sa”, tak to chapem tak ze dobrovolne, ak sa mylim, tak pardon…
navyse striedate xy znaciek za tak kratky cas, co vobec nie je vhodne. AR mlieka su zahustene, pretoze su antirefluxne, co teda pokial doteraz z inych mliek dieta nezvracalo tak pochybujem ze zvracanie prave z Beby je zapricinene refluxom.
Skuste Sunar alebo Hipp, kazdemu dietata sadne nieco ine, tieto byvaju dobre tolerovane. No treba jeden druh mlieka davat aspon 3-4t (samozrejme pokial okamzite zacnu bolesti a je jasne, ze je to z mlieka, netreba tolko cakat), kym si traviaci trakt zasa zvykne na nieco ine.
Co sa tyka hrudiek, dolezite je aby bola dostatocne tepla voda a dostatocne rozmiesane (rozsejkovane). Tak isto je rozdiel ci mate plnu flasu vody alebo len do polovice a teda je tam dostatok miesta na miesanie. Ja osobne som to vzdala a mlieko vzdy prelejem cez sitko, ale ked robim polovicu flase, hrudky tam nie su alebo takmer nie su a ked robim plnu, je ich tam vzdy viac. Kazodpadne pokial mlieko dietatu sadne, hrudky su ten najmensi problem.
@anavixy áno je to dobrovoľne, beriem silné lieky a doktor odporučil že mám prestavať kojit, lebo všetko ide do mliecka. Skúsila by som to mliecko Hippo, všetci píšu že vraj je za prijateľnú cenu aj väčšinu babatkam pekne sadnú ☺️
@anavixy no jasne, ze hned v druhom komentari narazka na materske mleko 😀
@vladkalattova skus kendamil🙂
@vladkalattova tak to je skor nedobrovolne podla mna 🙂 nie je to tak ze sa ti uz proste nechce… kazdopadne, tie lieky si skontroluj na stranke e-lactancia.org , zadaj ucinnu latku v en jazyku, bohuzial lekari casto radia prestat s dojcenim aj ked to nie je nutne, pricom existenciu dostuonych databaz uplne ignoruju, mozno to nie je ten pripad, ale urcite si to skontroluj… a ano ja tiez vravim, ze ak budem mat druhe dieta a nebudem dojcit, tak zacnem rovno Hippkom.. u nas najhorsia bola Beba 🤷🏻♀️
@queen_mary a co je na tom? Ked niekto meni materske mlieko, ktore dietatu sedi a skusat rozne druhy mliek, ktore naopak dietatu sposobuju tazkosti, tak ma zaujima preco to niekto robi (obzvlast ked pise ako keby to bolo len tak ze uz ma 4m tak skusame prejst).. autorka pisala, ze uziva lieky, takze to je absolutne pochopitelne. A btw, ja sama som neodjcila, takze ziadny mom-shaming sa nekona, nemaj strach 😉
@anavixy aj keby nema dovod, tak proste naco. To je ako ked sa ta niekto pyta ci dojcis. Tiez zbytocna otazka na vec, do ktorej ta nic nie je.
Kazda znacka mlieka ma variantu, ktora je vhodna pre 4-mesacne babo. Aj Hipp, aj Sunar, hladaj cislo 1. Ale pozor, nestriedaj hala-bala kazdu chvilu, mliecko by mal skusat aspon 7 dni, aby ste zistili, ci vyhovuje.