Umelé mlieko pre 4 mesačné bábätko s ekzémom

lulu090
28. feb 2013

Moj4. mes syn ma dost silny ekzem, dr. namodporucila prejst z Nutrilonu na Nutrilon HA no po dvoch tyzdnoch mi ho zacal odmietat, a papa dost malo a v noci sa mi neustale budi a je nervozny. neviem, ci to s tym moze mat suvis, no aj ekzem sa mu zhorsuje. tak som sa rozhodla, ze ho vymenim. ak mate skusenost s niecim podobnym, tak mi prosim poradte

xlucia
28. feb 2013

@lulu090 ekzem sa mu zhorsuje, nechuti mu jest, tak asi treba zmenit. ako prospieval pri obycajnom nutrilone? a pri ekzeme treba davat probiotika. najlepsie kvalitne, infandophilus a pod. nie bio gaia, to je slabota
kde ma syn ekzem a odkedy???

miladka13
28. feb 2013

Ahoj lulu090, hm aj môj synček začal mať ekzemík od toho 4 mesiaca. Ja by som ti odporučila ísť so synčekom ku kožnej doktorke a nech ti ona poradí, ja mu podávam nutrilon 3Ha ale problém s papkaním nemal. Povedz jej o probléme že ti nechce papať. My sme boli aj na Gastro vyšetrení že či malý nieje alergický na kravské mlieko. A ozaj malého kupem bez šamponov čistou vodou. A čo nám velmi pomohlo je detsky olivový olej a telové mliečko Eucerin s 12% omega. A ako píše xlucia podavať probiotika. Síce malý má už rok ale ekzemík mame stále ale už to nieje také hrozné ako to bolo.

mimikas
28. feb 2013

@lulu090 Vprvom rade s nim chod na kozne a na alergologiu, to mlieko HA je spravny postup, maly sa ti budi hlavne koli tomu ze ho vsetko svrbi, pomahaju probiotika a zmen praci prasok na nieco ekologicke, nam robi velmi dobre Bupi praci gel. Kup mu Oilatum plus do kupela, a neake eko plienky a nepouzivaj vlhcene obrusky. Ale mlieko nechaj urcite HA, pripadne skus inu znacku ako napr. Nutradefece HA

popelka5000
28. feb 2013

Ahoj aj my mame cca od 2 mes.atop.ekzem natierame ho Skin capom kremom a pil mliecko Nutrilon obycajne

popelka5000
28. feb 2013

a co sa tyka prachov na pranie,Lovela a ziadne avivaze najhorsie nam spravil ariel ☹ Po Oilatum sa nam neskutocne vyhadzal aj po excipiale

lulu090
autor
28. feb 2013

@xlucia pri obycajnom Nutr lone prospieval uplne v pohode, no ked sme dosli na kozne, dr. nam automaticky odporucila Nutrilon HA. ekzem ma snad vsade okrem chrbatika a zadocku. ma ho na hlavicke tvari, krku, hrudi, brusku , nozkach a najhorsie to je na ruckach. pokozku ma strasne suchu a drsnu aj ked mu ju premastujem v jednom kuse. mam pocit, ze mastime cely den a stale donekonecna a vzdy je to rovnako. ekzem sa mu objavil v 2. mesiaci. Mas osobne skusenosti s odporucanymi probiotikami?

xlucia
28. feb 2013

@lulu090 ano mam, je to jedna z veci, ktora mi syna dala do poriadku, mal tazky ekzem na celkom tele. na chrbte taky, ze mu krvacal 😒

lulu090
autor
28. feb 2013

@xlucia dakujem za radu, urcite skusime... ako je na tom tvoj syncek teraz? mate nieco odskusane, co vam pri zvladani ekzemu pomohlo?

drobcek26l
28. feb 2013

@lulu090 Ahoj ja ti poradím z vlastnej skúsenosti. malý mal ekzém asi mesiac po tom ako sa narodil. Boli sme u kožnej a najviac nám pomohlo to, že sme mu ihneď začali dávať kvapky Fenistil. Môžu sa užívať dlhodobo a nie sú návykové. maličkému vytvárajú imunitu a ekzém ho vďaka nim nesvrbí. teraz ich už dávame pol roka a drobcovi sa to úplne vyliečilo, iba sem tam mu nabehne nejaká malá škvrnka a to natrieme krémikom a do rána je to preč No a keď spomínam krémiky osvedčila sa nám Ichtamolová masť, to vtedy keď to má drobec červené (zapálené), no a každý večer po kupkaní a niekedy aj cez deň ho premasťujem Niveou Sensitive (dá sa kúpiť v tescu). je to to najlepšie čo sme do teraz vyskúšali. pokožka po tom zostala pekná hebká. No a na tvár používame modrú indulonu. Ja len pevne dúfam že som aspoň troška poradila lebo nám to naozaj veľmi pomohlo. Keby niečo ozvi sa. Držím palce.

drobcek26l
28. feb 2013

@lulu090 Ešte som zabudla na to mliečko. dávame Sunar nutradefense HA je to mliečko špeciálne pre spokojné brušká - teda vraj

xlucia
28. feb 2013

@lulu090 moj syn ma uz 6 rokov, takze za ten cas sme poskusali velmi vela veci

ktore
1. mar 2013

@drobcek26l
@lulu090 aj moja mala exemik na tvaricke a potom jej zistili alergiu na mliecko.treba ist ku alergologicke,citam ze to ma chudatko vsade.mi sme dostali nejaky krem na telo.a potom nam dala modru indulonu.ta bola dobra.to HA mliecko urcite zatial nechaj.nemen ho kym nepojdes na vysetrenie aby si este viac neuskodila.alergia sa prejavuje neskor ,mozno preto bolo este vsetko fajn kym pil nutrilon.urcite si dajte zobrat krvicku na alergiu.moja tiez prestala papat.ale neni iste ze to ma od mliecka.samozrajme to zalezi na pracom prasku.avivaz vobec nedaj.prikrmy este asi nedavas.tak aj samponiky nedavaj vobec.iba cistou vodou umyvaj a ritku iba mydlom detskym.a kremuj iba kremom co ti da dokina alebo tou modrou indulonou zatial.drzim palce a daj vediet. 🙂

lulu090
autor
1. mar 2013

@ktore
@drobcek261
kedy sa daju robit testy na alergologii,myslim v akom veku dietatka. co sa tyka prania, pouzivam prasok Lovelu a bez avivaze, no dostala som tiez tip, aby som po vyprani preprala pradlo este raz bez prasku, tak to teda skusim. vcera som prvy krat pouzila Holtovu mast a rano bol ekzem o dost lepsi, co som sa velmi velmi potesila, ze po dlhom case aspon trocha zmena k lepsiemu, no neviem do kedy. no tiez som vcera zaroven zmenila aj mliecko z Nutrilonu na Bebu. tak neviem co zabralo, ale som rada

ktore
2. mar 2013

@lulu090 lulu je tu jedna poradna pediatricky ja som tam zvykla pisat a odpisala do dvoch dni.skus tam napisat co ti ona povie.radsej vediet od lekara ako od nas http://www.mamaaja.sk/poradne/poradna-pediatra/...

spominanyotec
Autor odpoveď zmazal
Zobraz