Umelé mlieko pre 2-mesačného syna

cupovamonika
23. okt 2024

Ahojte baby mám dvojmesačného synčeka pili sme prvé mlieko Sunar nešlo sa mu vykakať potom sme prišli na Nutrilon antikolic tiež sa nevikakal mal tvrdú stolicu a teraz sme prišli na Bebu opti pro 1 tiež sa sám nevikaka tlačí , tlačí ale mu nejde samo od seba bojím sa či náhodou aj zlatú žilu nevitysne von strašne sa trápi a ja už neviem aké mlieko mu dávať nemá ani taký spánok budí sa len preto že sa chce vykakať tlačí a nejde mu , prosím neviete mi poradiť či mám zmeniť nejaké iné mlieko kamoška mi písala že aj z DM je dobré mlieko Babylove tak neviem nemám skúsenosť , dávali sme aj espumisan ale nič nepomáha , prosím poradíte mi čo ako ďalej ?

saxana000
23. okt 2024

Ma dva mesiace a vy uz ste skusili 3 mlieka.musi si trosku na to mliecko aj zvyknut.mojej malej sadla hmed beba supreme pro.spytaj sa lekarky co vam odporuci neskusaj to halabala

nikoleta999
23. okt 2024

Fúúúha, mne to príde strašné krátka doba na to, aby si skúšala už toľko mliek ... Mna pedi upozornovala, ze ak chcem menit mlieko mám vydržať aj niekoľko týždnov, dokým si jeho bruško zvykne na nove mliečko a až ked to nepôjde po tých tyzdnoch zmenit ... Tak ako za taký krátky čas, môžeš tvrdiť, že mu všetky 3 nesadli ... a to si riešila len tak sama ? vôbec si sa neporadila s pediatričkou ??

cupovamonika
autor
23. okt 2024

@nikoleta999 Jasné že som sa poradila vravela mi že mám dávať čajík medzi to tak dávam aj čajík sme nič mu nezaberá , ja ku musím z teplomerom robiť aby sa vykakal lebo samému mu nejde a strašná sa trápi

nikoleta999
23. okt 2024

Aj tak je to divné, že Ti za tak krátku dobu odsúhlasila meniť toľko UM, ale však ona je pedi ... Z osobnej skúsenosti u nás Beba bola tá najhoršia, aj lekárničky u nás v meste mi tvrdili, že 90% rodičov, príde vymeniť bebu, lebo hlavne chlapcov z nej zapeká ... Skús použiť rektálnu rúrku, ako teplomer a veľa cvičiť s nožkami ... No a ešte, čo zaberá Odvar z ovsených vločiek a do toho zarobiť zatiaľ tu bebu - skús len čajovú lyžičku vločiek ale predtým treba premyť. A ak užíva Vigantol aj ten môže spôsobovať šarapatu ... Aj babycalm je super namiesto Espumisanu ... Drzím palce

cupovamonika
autor
23. okt 2024

Myslíte si že je dobrý spôsob dávať do fenikeloveho čaju umelé mlieko ? Ešte to mi poradila ale skúšala som teraz mu dať 100ml vody a 50ml fenikeloveho čaju a 5 odmeriek mlieka lebo takto mi pije mlieko teraz 150 vody a 5 odmerky mlieka tak neviem alebo do čistého fenikelu mám dať mlieko máte s tým skúsenosť??

alzbeta3425
24. okt 2024

Môj mal tiez 2 mesiace ked sme začali podávať UM
Sadlo nam az 4-te
Vedel sa vykakať len z Beba ha
Plus vláknina z dm a feniklový čaj a za tie dva týždne co si zvykal a nevedel sa ajtak vykakať tak čipky a rurka nic ine 🙂

mima172
24. okt 2024

Dávaš kvalitné probiotiká, pripadne aj Espumisan? Skúsila by som vydržať s jedným mliečkom, zaradiť masáž bruška napr s krémom Pupík, vyššie spomínané probiotiká - ideálne Biogaia, tie sú fakt topka + Espumisan. A čajík 2m by som vyradila.
A nedá mi to - ten "materinský" plurál 🫣

beata_k
24. okt 2024

@cupovamonika Fenikel niektorym detom viac skodi ako pomaha.

beata_k
24. okt 2024

@mima172 Jej dieta ma 2 mesiace. Je mormalne, ze to s nim preziva ako jedna bytost.

mima172
24. okt 2024

@beata_k Tiež som mama, takže viem, čo to znamená prežívať niečo s dieťaťom. Nemyslela som to v zlom, no vždy mi prišlo komické "papáme, spinkáme, kakáme...", tod vsio. Autorke prajem, aby našla riešenie. Poradila som jej to, čo pomohlo mojej malej.

3petka
24. okt 2024

@cupovamonika musíš ostať pri jednom mliecku dlhšie. Nie len tak meniť na počkanie. Deti sú proste take, čreva si musia zvyknúť a bohužiaľ mávajú koliky. Ale ty mu zbytočne len škodíš.

rrrr_7
27. okt 2024

@cupovamonika my sme mali rovnaký problem, zápcha, tvrdá stolica, raz v nej mal az krv, kŕče a bolesti bruska…..mali sme na predpis najprv Bebu sensitive, potom Nutrilon Comfort&Colics no nakoniec nam krasne pomohol a sadol Kendamil 😊