Umelé mlieko na dobrú noc po odstavení

29. nov 2021

Ahojte baby, mám 2 a pól ročného synčeka, ktorého stále dojčím. Plánujeme rozšíriť rodinku v najbližších mesiacov a tento môj prcek je na cecku zavesený, ako novorodenec. Ide o to, že on absolútne odmieta iné mlieko, ako to moje. Umelé, kravské, granko kakao nevypije, ani riedku kasu z fľaše. Vôbec nič. Máte s tým niektorá skúsenosť? Rozmýšľam, že ak by som náhodou otehotnela, budem ho musieť odstaviť. Riešili by ste UM u 2 a pól ročného dieťaťa na spánok? Nemyslím počas dňa, to nie. Iba čisto mliečko na dobrú noc. Najhoršie je, že on sa vždy v noci aspoň raz na cicu zobudí 🙈

lenuska9999
30. nov 2021

2,5 ročne dieťa už nemusi piť mlieko. Len mu zahŕň do stravy aj mliečne výrobky napr jogurty, syry atď..

lenuska9999
30. nov 2021

A na noc by som dala čajík ak sa budí

basska_b
30. nov 2021

Na "staré kolená" ho už nenaučis... a v podstate to ani na noc nepotrebuje. ja som obe dcérky odstavila v 17mesiacoch a tej prvej som začala dávať na dobrú noc v 14mesiacoch, podarilo sa mi naučiť ju na to. Tá druhá však nechce UM ani kravske, napína ju z tej vône... u nej som vôbec nebola úspešná 😐

miadi
30. nov 2021

Zbytocne sa trapis dopredu. Mozno bude rok trvat kym otehotnies.. Mozno otehotnies hnet kojit mozes aj teho. Stacilo by na uspanie . Um ani mlieko Nemusis davat ked nechce. Mliecne veci ked nie tak protein z niecoho ineho nahradit.

amelie2017
30. nov 2021

Moja dcera vobec nepije mlieko. Je vela jogurtov, syrov. Ona pila um do 3 rokov, nebola sanca ju to oducit, dokym ho neovonala 🤣

elizabet173
30. nov 2021

nie, mlieko na noc by som určite neriešila, aj keby ho už nepil vôbec, nevadí, dbaj na to, aby mal v strave dostatok mliečnych výrobkov a vápnik je aj v iných potravinách. Určite by som ho neučila na zaspávanie s fľašou, vytvoríš zlozvyk, ktorý budeš ťažko odstraňovať. Ak ho chceš odstaviť, tak ešte skôr. ako sa bábätko narodí, oveľa skôr, aby nežiarlil. Choď na pár dní, stačia noci k rodičom, nech ho uspáva muž.

titla
30. nov 2021

Syna som odstavila ked mal 13m. Odvtedy nepije ziadne mlieko - nechcel ani moje z flase. Tak nepije, papa jogurty, acidko, syr...

autor
30. nov 2021

@miadi áno, aj to je možné, no chcela som už do predu, predsa ma už 2 a pól roka a chcem ho dať do škôlky. Skrz to dojčenie je na mna fakt naviazaný.

slavkadud
30. nov 2021

@titla to je podla mna uplne okej, vsak prisun mlieka ma vlastne v tychto produktoch. Nie je nutne, aby ho pil, ked ho prijme takto.

marzuz89
30. nov 2021

V ziadnom pripade by som neucila tak stare dietatko po odstaveni na nocne mlieko, je jedno ci kravske, UM, akekolvek 🙂 tak velke dietatko ma v noci spinkat a nie cucat flasu s mliekom, ci na nej zaspavat. Zarobis si na problem do buducna, vobec ho to neuc. Ani nerozumiem, preco ma dieta pit kasu z flase, ved to je jedlo 🙂 a este tak velky chlap. Ved mu ju priprav normalne na tanierik, pridaj ovocie, ci skoricu, granko, podla toho, co ma rad. Ak papa dostatok mliecnych produktov cez den, nejake syry, jogurty atd, je to v poriadku a nemusis sa trapit nahradzanim mlieka ako takeho.

Tiez suhlasim, ze odstavenie by malo byt ovela ovela skor ako prichod babatka, aby si tieto dve veci nespojil a necitil sa odstrceny kvoli babatku.

luciannka83
7. dec 2021

Neries odstavenie. Koj, ked chce. Jak otehotnies sa mozno tvorba znizi a odstavi sa sám. A ked sa neodstavi, tak ho koj dalej. Písem bez ironie a posmeßkov.