Ahojte. Mam doma 3mesačnú slečnu a stále kojím. Keď potrebujem niekde ísť na viac hodín, a malú mi stráži babka, vždy si mlieko odsajem.
Ale teraz by som potrebovala byť mimo na celý deň, a neviem či toľko mlieka odsajem aby to malej stačilo.
Môžem ako náhradu použiť za fľašku UM?
Aké by ste mi prosím poradili?
Ďakujem 🙂
@nunu297 ahoj, ano mozes, ale poradim vyskusat to v predstihu ci jej vobec bude chutit, aby si neodisla a mala nebude chciet pit UM. Ja som davala Nutrilon, Milumil(madarsky nutrilon), Sunar, Hami, France Lait, Babylove a so ziadnym problem nebol. Ale kazda mamicka ma ine skusenosti, kazda ine chvali. Treba skusit a uvidis.
@nunu297:
Mozes, ale hrozi, ze jej nebude chutit, comu sa necudujem 😅
Lepsie bude odsvat dva-tri dni dopredu a zamrazit. To by sa ti malo podarit odsat dost mliecka na cely den. Pripadne tie dni, ked budes odsavat do zasoby, pi aj caj na podporu mliecka. Potom ho ale nezabudni vysadit, ked budes cely den prec, lebo budes mat pocit, ze prasknes 😉
Ďakujem za rady. Co mam kamosky s babatkami tak tie len koja. Pojdem kupit a vyskusame...
Este raz dakujem 🙂
no ja by som ti odporucala tiez iba materske mlieko podavat... mala by si sa prisposobit mesiacu..podla ,mna, ak sa raz poda UM, kojenie ti je uz zbytocne..zlozenie materského mlieka a UM je odlisne a pre babo sto raz lepsie materske..
do pol roka ma byt v traviacom trakte kvoli spravnemu vyvinu crevnej mikroflory iba materske mlieko. Je to dolezite pre imunitu dietata. Ak das raz umele uz bude mat uplne ine bakterie v traviacom trakte.
môžeš, ve´d sa to tak bežne robí, ak mamina nemá veľa mlieka musí prikrmovať s UM. Sú to mliečka s označením PRE, to sú mlieka, ktoré sa kombinujú s materským. Vyrába to aj Beba, možno aj Nutrilon a z DM Babylove má toto počiatočné mlieko. Proste na krabici nie je číslo 1 ale je to veľkými napísané PRE.
kľudne môžeš, no počítaj s tým, že ti ho môže odmietnuť. najprv by som jej to dala ochutnať, či ho vôbec vypije... ja som kúpila tie nemliečne kaše a keďže som dostala do daru jednu pixlu UM, tak som to zarobila s tým, veď čo raz za čas.. no ani náhodou! vôbec to nechcela ani s materským, ani s UM, ani čisté UM jedine to moje mlieko takže kašu zjedol syn a UM si dávala moja mama do kávy 😀 tak a bolo .... píšem ti to preto, lebo keď budeš mimo a dieťa nebude to UM chcieť na čom bude celý čas kým prídeš? Na čajíku? Toto si treba v prvom rade otestovať a zabezpečiť.. prípadne odsate mlieko zmrazuj dopredu, tam to vydrží a aj po kojení si ešte odsaj to je jedno, aj keby to bolo len 5-10ml, ale budeš mať vždy "po ruke" v prípade, že by si musela náhle odísť a nemala dosť mlieka na odsatie.. 🙂
@nunu297 kľudne môžeš, aj ja som to tak riešila, a ja som dávala aj dávam Nutrilon. Len keď bdueš mimo, nezabudni si odsať aspoň poobede a večer ju už nakoj, lebo sa ti moc nalejú cicíky