Umelé mlieko bez prevarenej vody

20. nov 2022

Baby myslíte že by bolo ok dať malému mlieko z neprevarenej vody? Vypli v bytovke elektriku...

autor
20. nov 2022

Ešte doplním,ma 7 mesiacov

deti95060810
20. nov 2022

ja by som sa bála..

mamamasama
20. nov 2022

Lucku nemusíš prevárať.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hennyinnsbruck
20. nov 2022

Ja som davala od 5mes z neprevarenej

evkamotka
20. nov 2022

Raz sa nic nestane. Alebo teda dojcensku kup, netreba prevarat

mjk40
20. nov 2022

My sme vodu z vodovodu prevárali do 1,5r. Pravdaže balenú dojčenskú prevárať netreba. Z vodovodu ak je to mestský alebo obecný vodovod mala by byť v poriadku aj bez prevarenia na ten jeden raz. No ak je to domáci vodovod z vlastnej studne tam je to trochu horšie spravidla.

cyberk
20. nov 2022

Tiez by som sla kupit Lucku a z nej zarobila, vodu z vodovodu by som nedavala, ale my v Ruzinove mame hnusne tvrdu vodu :D

amonet
20. nov 2022

a ako sa ti rozpusti um?🤔

majka1921
20. nov 2022

Ja by som asi skusila poprosit susedov, ci nemaju plynovy sporak, nech mi kusok vody prevaria

petamich
20. nov 2022

@amonet akoze ako? 🙂 my pol roka robime malemu v noci do studenej vody, zatrasies a rozpustene

petamich
20. nov 2022

uplne v pohode by som dala vodu z tocky, ak nemas moznost ist si niekam kupit flasu dojcenskej 🙂

amonet
20. nov 2022

@petamich mne ked bola studensia voda ostali hrudky

mamamasama
20. nov 2022

@petamich presne

dadka128
20. nov 2022

Kúpiť Lucku a daj to trosku prihrať do horúcej vody z točky

aurorastone2
20. nov 2022

@dadka128 presne tak som na letisku zohrievala pod vodou 🤣 lebo mi studené um piť nechcel 😅

dadka128
20. nov 2022

@aurorastone2 no to je jediný spôsob, a ked uz som kdesi isla som si brala vodu v termoske

majka176
20. nov 2022

Ja robím um z dojčenskej vody a tú netreba prevárať.

aurorastone2
20. nov 2022

@dadka128 ja som vtedy mala v termoske ATB čapíky od doktorky co museli byť v chlade spolu so zmrznutymi vankúšikmi 🤣🙉 vôbec mi nenapadlo vziať si tak vodu do druhej termosky 🤦‍♀️

nikpa
20. nov 2022

@petamich neviem čo je na tom pravdy ale ja som tak raz zarábala do studenej vody malému v nemocnici lebo reval ako pavian a keď to videl doktor skoro ma zožral 🙈 že v UM zarobenom v studenej vode sa poriadne nerozpustia volake tuky či čo.
Autorka, ak raz neprevaris vodu, či už z točky alebo dojčensku, nič sa nedeje. Ja som neprevarala žiadnu asi od 7-8 mesiaca.

petamich
20. nov 2022

@nikpa ja som sa na to pytala pediatricky a vravela, ze to je jedno 🙂 ze ked take vypije, tak mam o starost menej ale ved to pozname co lekar to nazor, co UM to iny navod na pripravu

perlita007
20. nov 2022

Radšej kúp dojčenskú vodu....🙂

Voda na prípravu UM má mať aspoň 70C, aby SA ŃOU STERILIZOVAL PRÁŠOK UM, nejde tak o vodu samotnú, ale o to UM, ono nie je sterilné a toto je bezpečná príprava UM v akomkoľvek veku dieťaťa. WHO

petamich
20. nov 2022

@coccinellaseptapunktata este aj vyrobca UM v navode hovori o vode o teplote 40 stupnov, lebo voda nad 45 stupnov nici prospesne mliecne bakterie 🙂 napr. Beba navod z pixle:

4. Polovicu prevarenej vody (pozri tabuľku) ochladenej asi na 40 °C, vlejte do nádoby. Teplota vody nad 45 °C baktérie mliečneho kvasenia ničí. 5. Priloženou odmerkou odoberte prášok (pozri tabuľku) a vsypte do nádoby. Prášok v odmerke musí byť vždy zarovnaný! 6. Dôkladne potrepte. 7. Doplňte nádobu prevarenou vodou do požadovaného množstva (pozri tabuľku).

@petamich žiaľ všetky tie návody sú na dve veci. To čo som písala je odporúčanie WHO, ktoré nikto nedodržiava a takto sa hazarduje so zdravím detí. A fakt veríš na prospešné hocičo v dlhoooo zarukovej krabici sušeného kravského mlieka? 🤔

petamich
20. nov 2022

@coccinellaseptapunktata ano verim 🙂 a myslim, ze nebudem jedina, zasa sa netvarme, ze vyrobcovia nahradnej vyzivy a detskych pokrmov si robia co chcu a nemaju svoje normy, hlavne s mliekom sa budem hrat na sterilitu a dieta mi olizuje dlazku, kamene, preliezky a olovrantuje piesok 🤷‍♀️

kazdopadne tym nechcem vobec dehonestovat WHO ani tvoj nazor (nech to tak nevyznieva), to je len moj osobny nazor, ja som v zivote UM do 70 stupnovej vody nezarabala, kedze som o nejakom WHO nepocula a ani nezvyknem zistovat taketo veci, lebo co lekar to nazor, co institucia to nazor a teraz, ked ma maly pomaly 1.5 roka a nic v jeho okoli a vacsina jeho stravy sterilna nie je, s tym ani nebudem zacinat

a teda nie ani doma nesterilizujeme povrchy a nedavame si "ochranny oblek", ked pripravujeme UM - trosku prehnany je ten postup/dokument

@petamich veď áno každý si robí ako uzná za vhodné, ale keďže túto informáciu mám, tak ju posúvam tomu, kto sa pýta, aby sa mohol INFORMOVANE rozhodnúť, ako bude postupovať ďalej. Často robíme veci nejako preto, že nevieme, ako sa robia správne.
Myslím, že v médiách bolo x správ typu, ako UM bolo zdrojom všetkého možného, salmonely napríklad, a ublížilo deťom, minimálne. WHO nie sú nejakí lekári, je to svetová zdravotnícka organizácia, ktorá zastrešuje svetové zdravie... A áno, výrobcovia UM robia a píšu úplne čo im napadne, lebo si to môžu dovoliť. Žiaľ.