Umelé mlieko a stolica

6. jún 2024

Ahojte, synček má 3mes a 2tyzdne a je na UM Nutrilon Advanced, no máme problémy so stolicou, minule nekakal 4dni, teraz už 5ty deň zas nebola žiadna stolica, bruško ho nebolí, nepučí sa, stolicu nemal tvrdú ale normálnu, dávam aj čajík. Naša pediatrička povedala že je to v poriadku tak isto aj známy pediater no neviem či je normálne aby bábo 5 dní nekakalo, nemáte niekto podobné skúsenosti?

ericka_l
6. jún 2024

Tak jedna vec je, že nemá žiadne problémy, tak z tohto hľadiska je to asi v poriadku. Ale ak máš obavy, tak vyskúšaj zmeniť mlieko. Je úplne bežné, že nemusí niektoré sadnúť.

anavixy
6. jún 2024

Dvaja pediatri ti povedali, ze je to normalne a ešte aj pises, ze dieta nema ziadne tazkosti, dokonca stolica je makka ako ma byt. Tak este ti odpoviem aj ja, detska sestra: Nie, vobec to nevadi a je to uplne v poriadku. Akurat ten caj by som takemu malemu babatku iste nedavala, ved mu daj vodu, ked si myslis, ze ju potrebuje, naco caj? Urcite nemen mlieko! Nemas absolutne ziaden dovod menit mlieko, dieta je spokojne, nezvracia, nema bolesti, bud rada, ze mu mlieko sadlo, to, ze par dni nekaka u gneho naozaj nie je problem, ale ked mu len tak z rozmaru zmenis mlieko a to mu nesadne, tak to uz problem bude.

simkima
6. jún 2024

presne, tiez sme mali umele mlieko a kym sme proste nasli take, ktore by drobcovi absolutne vyhovovalo, tak sme ich poskusali viacero, je to uplne normalne, nic sa nedeje, treba skusat.