Tvrdá stolica u mesačného bábätka

kmichalka
27. sep 2018

Prosim o radu. Sme na UM a taktiez malemu odsavam svoje, papka tak z toho dovodu, ze mu nepostacuje iba moje mliecko. Kedze ma ale prijem UM, tak posledne 2 dni som si vsimla, ze tlaci a puci, no nejde mu to. Poprdka si trosku a nic viac.. Vcera mal take male tvrde hovienko v plienocke, co na 4 tt babo by malo byt uplne inej konzistencie. Teda by mal mat take ako doteraz. Davam mu fenyklovy aj harmancekovy cajik na radu jeho pediatricky, no nic zatial. Taktiez rektalnu rurku, ale nepomohlo to 😞 poradte co robit? Ako malemu pokoct?do mliecka mu lvapkam espumisan pre novorodencov na lepsie travenie crievok a manzel dnes kupil nutrilon proexpert omnoi 1.mate skusenost. Poradte prosim

pininka
27. sep 2018

Asi zmena um, nas zapchaval nutrilon a bol aj tazky, druhemu synovi robila zle beba. Naj skusenosti mam s Hami a s babylove.

martina198414
27. sep 2018

@kmichalka My sme mali Sunar, tiež zlé trávenie. Lekárnička nám poradila France lait, teraz už nemáme problémy. Každemu bábu iné mlieko sadne. Pediatrička mi potom poradila Nutrilon, ale keďže sme prešli na France lait, kým sme boli na poradni, už mi zakázala meniť na iné mlieko. Takže sme skončili na tomto francúzskom.

evalin88
27. sep 2018

Ten omnio by mohol pomoct.. ja som ho dala s prvymi prikrmami.. predtym kakal raz za 3 dni.. a s tymto kazdy den.. ale je to lahsie stravitelne tak sa mi casto budil.. vyskusaj...aj ja odstriekavam.. na zvysenie tvorby pomohla aj elektricka odsavacka
... senovka, benedikt.. hroznova štava...čim viac daš materskeho tym lepšie sa vykaka

lia261
27. sep 2018

Skuste zmenit mlieko. Pocvicte mu s nozickami, pomaly skrcajte a vystrite. Dajte si olejcek na jeho brusko a kruzte 60x v smere hodinovych ruciciek. Potom mu skuste jemne pritlacit prstom nad ritnym otvorom. Teraz hlavne to treba dostat von. Potom sa mozu menit mlieka.Ale viac menej to cakajte pri každom, kym si brusko zvyknu to spracovat. Skuste mu davat co najviac teraz vase. Mne osobne pomohli caje na kojenie aby som mala viac mlieka a mozte skusit aj zmixovat... Mlieko, ovsene vlocky, arasidove maslo, banan, trosku skorice aspon kazdy den jeden taky milkshake vypite a mozno sa zvysi mliecko.

anabella111
27. sep 2018

Hladne kojene mesacne dieta je omyl matky ktorá sa nerozkojila..a teraz pre presnost veta z netu-ktora,, ponuka dietatu len predne mlieko..ktore je vhodne len na smad"..a nedokoji prsniky az po mlieko zadné..Moja mama(zdravotnik) mi este pocas tehotenstva povedala..pride faza..ked sa ti bude zdat..ze uz mlieko ani nemas..vydrz tu fazu..(u mna 7 dni)...po tyzdni ,,prazdnych "prs v prvom mesiaci dietata..sa prsia naplnili..a kojila som rok..a nosila doma plienky na prsiach..( dalsich niekolko osobnych skuseností)...Slabe mlieko je mytus..a strata mlieka suvisi so zdravotnym stavom ..alebo nepravidelnym kojenim..Ak chcete kojit..kojte...Ak nechcete..mlieko kupujte...Skoda vsak riesit (skumat)minimalne prvych sest mesiacov rozne nahrady materskeho mlieka..ked nemusite..Lebo nemusite..Nekojenie z dovodu ,,slabeho "mlieka v prvych mesiacoch dietata je chimera..ktora sa dedi len v laickych kruhoch a popripade je to informacia pochadzajuca od firmy na vyrobu nahrad materskeho mlieka a vsetkych ..ktori sa na nej obohatia..Ako aj na vas..a viacere firmy..kym neotestujete na vasom dietati...ktory produkt nezanecha vedlajsie ucinky..(vykojit prsnik do dna..a pretrpiet chvilkovu nespokojnost dietatka s namahou..a budu sa diat veci-prirodzene)...

podkolienka951
27. sep 2018

@kmichalka Ahoj, mne pri malej pomahala rektalna rurka, a ked nie tak som dala glicerinovy cipok pre deti, a bolo po vsetkom. Alebo skus este Easylax ten tiez pomaha.

lily09
27. sep 2018

@kmichalka
Ahoj! Ja som podobne len na nete citala, ze mozno zmena znacky UM. My mame Hipp a kaka pomaly lepsie ako po MM. Vsetky znacky su v principe dobre, len uz to telicko si to inak prijme a spracuje. Tak skus pomenit, keby bolo velmi zle tak do zadocku treba glycerinovy cipok. dostat tusim v lekarni.

lily09
27. sep 2018

@kmichalka nam ten cipok dali v nemocnici ked maleho raz zapieklo z mrkvy. To bol ale uz oproti tvojmu vacsi.

martina198414
27. sep 2018

@anabella111 Ja sa trápim 7 týždňov a mlieka nemám viac...už som skúšala všetko. Tak som rada, že malému dám aspoň 2x za deň MM, ktoré si odsávam. Sám by si vytiahol minimálne. Určite existuje nejaké % žien, ktoré popri kojení musia dokrmovať aj UM. V mojom prípade to budú nie naplno pracujúce ženské hormóny, ktoré mi " strpčujú" život od puberty.

anabella111
27. sep 2018

@martina198414 ...vo vsetkych aspektoch zivota existuju vynimky..prajem Vám vsetko dobré..

martina198414
27. sep 2018

@anabella111 Ďakujem 😊

kmichalka
autor
27. sep 2018

@anabella111 ja som nikde nepisala ze mam hladne dieta. pytala som sa co robit ked ma maly zapchu a to su dve odlisne temy.

anabella111
27. sep 2018

@kmichalka ..,,nepostacuje "moje mliecko..znamena..ze mesacne dieta je hladne..alebo, ze dieta je gurman ?😆

wewika1
27. sep 2018

@kmichalka espumisan vymen za coliprev a pridaj probiotika, za mna biogaia...ak nepomoze, skus este zmenu UM

kmichalka
autor
27. sep 2018

@anabella111 pisem ze ho dokrmujem umelym mlieckom, treba citat aj dalej ;) to znamena ze ked odsajem, tak spapa ale pomimo toho je plne krmeny umelym. kazde 3 hodiny spapa 130-150 ml.

anabella111
27. sep 2018

@kmichalka ...ked ma mesacne dieta zapchu..tak je nespravne stravovane..tak asi zacnem len kojit..lebo z materskeho mlieka zapchy nehrozia..alebo zmenim susene mlieko....ak ani to nesadne..este ho mozete medikovat..ale lepsia prevencia..ako liecba..ci?

anabella111
27. sep 2018

@kmichalka ..a ja vam pisem..ze neodsavajte..odsavanim sa pripravujete o mlieko..zacne sa stracat a odsavate len to vrchne mlieko..preto ho musite dokrmovat....rozkojte sa..nedava vam to zmysel?..

kmichalka
autor
27. sep 2018

@anabella111 krmim ho umelym,pretoze mu moje mliecko nestaci. kedze sam si nevie vytiahnut, tak nemame inu moznost ako dokrmovat umelym. a to sa uz opakujem ako to vsade vyssie spominam. keby som mala len odsavat potrebovala by som dalsie styri ruky co by sa o maleho starali, kym by som mu ja poodsavala tolko kolko potrebuje na den AKO VY PISETE ZE MU MAM DAVAT LEN SVOJE. kto by sa mi staral o maleho, ked som doma sama. dieta potrebuje aj prebalit, postarat sa o neho a dalsie milion potreby a to by som pri tolkom odsavani nemala kedy. nemyslite??? pytam o rady ako si pomoct so zapchou. dakujem zenam co pochopili o co mi islo a poradili co robit. pekny den
PS: nerozkojim sa pretoze sa maly NEVIE PRISAT! preto ho uz nekojim

wewika1
27. sep 2018

@anabella111 ako sorry, ale ona sa nepyta ako sa ma rozkojit a podobne. Tieto rady i ked dobre mienene kazdu jednu matku len deprimuju a stavaju do pozicie krkavcej matere, ktora nevie dat svojmu dietatu maximum. Radsej dieta na UM ako frustrovane z frustrovanej matky. Ja nepoznam zenu, ktora by radsej nedojcila keby s tym nemala problem a radsej dieta stopka UM. A akykolvek utok na tuto “neschopnost” ani jednej mamicke nerobi dobre😉

anabella111
27. sep 2018

@wewika1 ...krkavcia?..neblaznite..Je to pravdepodobne ukazkova matka..Jej interes je dokazom...Neviem ako inaksie jej zdelit..ze bez prikrmu..sa stolica upravi....Ze problem je v kupovanom mlieku..a je lahsie problemu predist..ak sa da..ako dosledok liecit..

anabella111
27. sep 2018

OK..OK..do sporu o kojenie nepojdeme...nie je o com😊...hlavne nech sa malemu polepsi..

malinajahoda
27. sep 2018

@kmichalka takúto katastrofálnu stolicu mala moja malá, keď pila Nutrilon. Zmenili sme mlieko, pije Bebu. Nepomohli nám ani Espumisan l ani Sab Simplex a ani Infacol. Až Coliprev a probiotika Biogaia.

kmichalka
autor
28. sep 2018

Tak dievcata malemu pomohol tem nutrilon omnio ❤️ vecer uz mal dobru stolicu. Uvidime ako to bude dalej ☺️ aspon raz za den dostane toto mliecko. Dakujem za vsetky vase rady

lia261
28. sep 2018

@kmichalka citala som ze ste pisala ze maly sa nevie prisat. A neeozmyslala ste nad laktacnou poradkinou? Ja som mala tiez take problemy s kojenim a doteraz lutujem ze som to neskusila zavolat jej. Snazila som sa odsavat do 4 mesiaca, aspondo zacatia prikrmov. No teraz ked som nasla videa od laktacnej poradkine, som zistila ako vela je sposobou kojenia. Neberte to ze vas nejak napadam, len je taka mala rada od mamicky ktora pozna to zle kojenie.

kmichalka
autor
28. sep 2018

@lia261 dakujem aj za tuto radu 🙂 laktacnu poradkynu mam, dokonca je to nasa znama. Skusali sme vsetko. Maly papal pomocou klobuciku, ktory sa nasadza na bradavku prsnika. Papal, ale nevladal si sam tahat a preto som zvolila metodj odsavania a prikrmovania. Nechcel sam tahat, lebo v nemocnici bol dlhsie v inkubatore po porode a tam si zvykol na cumel z flasticky a to ze sa mu kvazi mliecko same "leje" do pusy a nemusi vynalozit tolko namahy. Ale j tak vdaka za radu 🙂

olinaaaa
18. okt 2018

@kmichalka mliečko mu zlej vodu ktorú si uvaris. Vývar s ovsených vlociek. Pomáha to mi sme to furt robili a uvidíš aký bude aj silnejsi