Trojtýždňový synček je stále hladný

werciss
2. feb 2015

Ahojte maminky som tu nova a neviem si rady,mam strasne malo mlieka 50 ml som si odsala za cely den aj ked som maleho prikladala stale lebo bol stale hladny. Tak sme zacali dokrmovat,ale maly si stale pyta papat ma 3 tyzdne 4,8kg a vypije 120ml mlieka a po 2.5hod je znova hladny... bojim sa ze ho prejem ked mu dam po tak kratkej dobe. Volala som lekarke a povedala , ze mu mam dat iba prevarenu vodu ked si tak skoro vypyta, ale to mi nechce pit hned to vypluva:(. Momentalne som chora takze sa snazim maleho nebozkavat a tak ani tu trosku mojho mlieka nemoze, co mi je luto. Kaka normalne,cika tiez normalne len ten hlad ma stale pls poradte ma niekto skusenosti?? Je to moje prve dietatko a preto neviem co by bolo najlepsie... dakujem.

siska53
2. feb 2015

@werciss pokial neberies lieky,ktore sa vylucuju s dojcenim,tak ho pokojne mozes dojcit,mliecko sa prisposobuje dietatku aj po zdravotnej stranke,cize tym ze ho dojcis,ho aj chranis pred nakazenim sa od teba.
Odsavackou ze skoro nic neodsajes? Normalne.. Malokomu to ide lahko a vo velkom mnozstve. Skor je dobre babatko casto prikladat,aby si si stimulovala tvorbu mliecka,hoc aj kazdu polhodinu ci hodinu,ja som detom davala podla ich potreby,ved boli malinki a mali aj malinky zaludocek,navyse MM je lahko stravitelne (na rozdiel od UM), preto si dojcene deti pytaju papat castejsie.

A stimulovat laktaciu mozes aj tak ze na jednom prsniku budes mat babatko a na druhom odsavacku,mne to pomohlo.ked mal maly rastovy spurt pred 6.m. a i pri dcerke,ked som si musela naodsavat mlieko kvoli operacii.

Ak by sa ti ale nieco nezdalo ohladom papania tvojho maleho,radsej si privolaj laktacnu poradkynu,skontroluje prisatie a osobne ti vsetko vysvetli,lebo vsetko sa napisat neda.

Je fajn ze babatko nebozkavas, vraj je dobre pouzivat aj rusko na tvar ak si v tesnej blizkosti,ale ja som to nerobila. Nastastie sa nenakazili,v tom veku este maji mat obranne latky a tela matky.

A skore uzdravenie.

katy1979
2. feb 2015

suhlasim absolutne so siskou. A kojene deti su stale hladne. Nic ine som pri oboch nerobila len prve tyzdne kojila. cely den. Boli obdobia kedy si pytali kazdych 45 minut ci hodinu. Hodinu a pol ak vydrzali tak to bol uspech. nikdy ma nenapadlo dokrmovat. Chalani priberali nebol dovod. A ja som si neodsala ani tych 50ml.
Tymto sposobom si na najlepsej ceste odstavit a skoncit na umelom mlieku za par dni ci tyzdnov.
A koj aj popri chorobe. Drobec neochorie.

alaguema
2. feb 2015

@werciss presne tak, ako baby píšu. Prvé mesiace som mala obe stále takmer non stop na prsníku.

misickab3
2. feb 2015

Suhlasim so vsetkym, co tu bolo povedane, takze sa nechcem opakovat, len som chcela dodat, ze kojit kludne mozes popri chorobe az na stav, ked mas vysoku horucku. Myslim, ze vtedy sa neOdporuca. Takze choroby by som sa nebala.

jonas17
2. feb 2015

hlavne prestan panikáriť...dieťa chce byť na prsníku, lebo je malinké, bolo 9 mesiacov v tvojom tele, chce ťa cítiť, je na prsníku kľudné, spokojné, šťastné...kojenie nie je len o jedení...proste ked je na prsníku, cíti mamu. koľko pribral od pôrodu? zrejme dosť, má peknú váhu...dojči, koľko malý chce...je ešte malilinký, časom sa to ustáli, len mu nedávaj žiadnu vodu, nevidím v tom zmysel...dalšia pediatrička, ktorá o kojení vie prd makový...dojči, koľko si malý pýta...držím palce...

ukulela
2. feb 2015

neboj, moj od narodenia bezne jedava kazde 2 hodiny. a to uz ma 3 mesiace. niekedy ho dokojim a o hodinu uz ruci, tak davaj na cecok znova. (za pdmenu mi ale prespi potom celu noc 🙂 teraz som si pozrela zapisky - ked mal mesiac, bezne som ho krmila 8 aj 10 krat denne - priberal, spal dobre - tak ked si vypytal, dostal. teraz mi to vychadza tak 6-7 krat s tym, ze v noci spi 8-9 hod a cez den tiez v kociku zo tri hodky, takze ked bdie, je kazde dve hodiny ...
... co sa tyka odsavania - ja mam pocit, ze viac odstriekam, ako odsajem. a tiez som sa musela s odsavackou naucit robit, aby poriadne sala ... takze mozno je aj tam pes zakopany. inac pijem vela cajov na kojenie, niekedy si urobim aj doma z byliniek - pomiesam fenikel, rascu a majoranku a pijem. a chvilu som brala aj homeopatika - ricinus.

maddalenka
2. feb 2015

Presne ako hovoria baby. A nakup si caju pre kojacie matky, bylinky a pi vela vela vody uvidis ze budes mat vela mliecka. Hlavne sa kvoli tomu nestresuj aj to moze ovplyvnit tvorbu.

dobromila
2. feb 2015

@werciss mlieka máš dosť, dojčiť môžeš stále. Je to však hlavne zo začiatku o nepohodlí, obete, je to náročné a nie podľa našich predstáv či plánov. Náš najmladší bude mať rok a od narodenia vyžaduje dojčenie cez deň po cca. 1,5 - 2 hod. doteraz! Výnimočne vydržal dlhšie. Priberá a prospieva veľmi dobre. Skús si popozerať www.mamila.sk. Držím palce 😉