Trojmesačné dieťa nechce piť z fľaše

stradivariuska
20. apr 2017

Kocky, stretli ste sa s tym ze babo nechce pit z flase? Dcera 3 mesiace nechce pit UM z flasky. Musim ju zacat prikrmovat lebo nemam dost vlastneho mliecka. Ocividne jej vadi ten cumel na flasi, nechce ani obycajny cumel. Mlieko vypije len tak ze jej ho dam po lyzickach. Mate niektora takuto skusenost? Je mozne aby odpor k cumlu bol silnejsi ako hlad. Prodim nerieste ci mam alebo nemam dost svojho mlieka, nemam.

siska53
20. apr 2017

@stradivariuska ano,je to mozne..nasa sa naucila pit z flase az v roku,aj to bol.taky splosteny cumel. Nepomohlo ani to,ze som bola 4dni v nemocke.. Esteze v tom case uz bola na prikrmoch,takze to nejak prezila.. Daval jej lyzickou,lebo aj pohar odmietala,no z toho ju zas bolelo brusko..

Skus skor castejsie prikladat,aby sa ti rozbehlo mliecko (alebo ak mas odsavacku,stimulovat nou). Ak mas teda zaujem o rozbehnutie dojcenia. Inak okolo 3.m.byva aj laktacna kriza,ktora sa casom upravi-rastovy spurt. Pri starsom.sa prejavil tak,ze konecne som.nemala.prsia ako kamen rano po zobudeni a prsia zacali tvorit naozaj na poziadanie.

miriam11
21. apr 2017

@stradivariuska ano, doverne to poznam. Co som sa ja natrapila, kym chytil flasku. Neprehanam, ale kupila som vsetky dostupne flasky na trhu a skusala, ktoru chyti. Nakoniec som objednala z internetu flasku Tomme Tippe /myslim, ze sa to tak pise/ a pri nej kooonecne zacal pit. Vyskusaj, drzim palce.

mimla
21. apr 2017

Poznám. Dávala som iné tekutiny z Ikea hrnčeka s náustkom, a ešte malé fľaše Rajec majú dobrý cuciak. Ale hustejšia tekutina tade neprejde, tak treba vybrať nie veľmi husté mlieko a samozrejme je to len na pár použití. Ale my to máme len na vodu. Keďže mlieko má moje. Neskôr bol čiastočne úspešný aj cumel MAM, ostatné značky ostali ohrdnuté.

evitka83
21. apr 2017

@stradivariuska tiez som vyskusala x flasiek a dudlov. Osvedcili sa nam kaucukove cumle chicco. Su ovela maksie...a inak sedia aj na flasky mam. Takze uz skoro 3 roky tak fungujeme 🙂 inak ak sa bojite, aby nebola zatial hladna, mozte vyskusat dokrmovat cez cievku, ktoru si date k prsniku. Vo flaske budete mat UM a cievku na prsniku. Dieta ma pocit, ze pije z prsnika...a mozno vam este aj mlieko opat nastartuje 😉 je to pracnejsie, lebo tekutina musi byt vyssie ako hlava dietata, aby mu to lahsie islo

meusicka
21. apr 2017

@stradivariuska poznam dobre, moje dvojicky sa na flasku ani nechytili, davala som lyzickou a potom sa nastastie chytili na hrncek s makkym naustkom. ale aj tam som musela najprv vybrat ventil, aby z toho tieklo a potom na to prisli a zacali z neho pekne sat.
nase ani cumle nemali, dokonca starsiu z cumlov nadrapovalo na zvracanie, takze som potom neriesila.

luba41
21. apr 2017

tak si kup cievku na prikrmovanie a dojči na prsníku s cievkou..ak odmieta flašu s cumlom, je možné že nie je hladná a ani nepotrebuje prikrmovať a že je to len tvoj subjektívny pocit..