Trampoty s umelým mliekom- ktoré vybrať?

pinqina
13. jún 2019

Babulky zaujima ma vas nazor na nasu situaciu. Cim viac nazorov tym lepsie , ja uz si z toho nieco vyvodim 🙂 v porodnici som nemala mliecko (len velmi malicko) tak som ho musela prikrmovat umelym.. po prichode domov som ako prve skusila nutrilon, z toho mi dost grckal, tak som skusila sunar, z toho sa mi nevykakal, ako dalsie som skusila francuzske mlieko to mi nechcel papat .. zjedol miesto 60tky len 30 .. tak teraz mame ako posledne hipp combiotik a z toho mame strasne bolesti bruska , stale len place, puci sa, tlaci a nic len prdiky.. ked vykaka tak len bobcek taky tuhsi konzistencne uplne ako plastelina.. davam mu kvapky coliprev , aj espumisan L mal ale zeby to pomahalo Nemozem povedat 🤷🏼‍♀️ Pomaham mu od vcera aj rektalnou rurkou , vyprazdni sa vyprdi hned aj zaspi a ked sa po dvoch hodinach zobudi tak s velkym placom .. takze sa mu na dlho neulavi.. co by ste robili na mojom mieste ? Vydrzali aspon tyzden s tym hippkom a zmenili? Alebo nieco ine ? Teraz ma hipko 4 den.. Maly ma 3 tyzdne ..dakujem za rady

pribinak
13. jún 2019

fuuu, to je velmi vela mliek za taky kratky cas. co pil v porodnici?

pinqina
autor
13. jún 2019

@pribinak vies ze ani neviem? 🤭 vobec som sa koza nepytala .. viem akurat ze to mlieko bolo horke a velmi mu nechutilo

sissinka8888
13. jún 2019

Moj bol v nemocnici na nutrilone, od kedy sme doma zacala som davat bebu sensitive a musim si zaklopat (klop klop) ale vsetko ok. Je to mlieko vhodne pri traviacich problemoch

mrsava
13. jún 2019

@pinqina A koľko ma maly mesiacov?Skuste kontaktovat Laktacnu poradkynu a mozno este by ste rozbehli kojenie,najlepsie mliecko je to materske,deyi neboli brusko,lepsie sa travi.Stoji to vela namahy,ja beriem bylinky na podporu za 100 eur na mesiac ale mliecka mam dost a to som stracala uz v nemocnici mlieko.Ked striedate tolko znaciek tiez neviem ci je to dobre pre babatko.Vela stastia.😀

pribinak
13. jún 2019

@pinqina vsak tam zavolaj a opytaj sa

to nevadi ze je horke, podstatne je ze nema problem s bruskom

pribinak
13. jún 2019

ak ma krce to je zle, tak zmen znacku, napr sunar, mozno iny typ

ivanecka0602
13. jún 2019

Mojej davali v nemocnici Nutrilon Ha, doma som skusala tiez asi tri mlieka a nakoniec plac prestal pri Beba optipro comfort. Ale napr. ani Beba Ha malej nesadla

ivanecka0602
13. jún 2019

Este nahodou nedavas Vigantol? Vela detickam tiez nerobil dobre co pocuvam

ivka2112
13. jún 2019

Skus bebu hypoalergenu a probiotika biogaya - nam v kombinacii s espumisanom l velmi pomohli

ivka2112
13. jún 2019

A zmenili sme vigantol za vitamin d zn. Jamieson

pinqina
autor
13. jún 2019

@ivka2112 joooj len to je tazko kedze nam je odporucanych dalsich 5 mliek okrem tohto.. 😏 potom si vyber .. ja uz som zufala 🙄

pinqina
autor
13. jún 2019

Nie nemam vigantol ..

zlatkapaps
13. jún 2019

@pinqina no za kratky cas dost mliek, ale chapem, zavolaj prv do tej nemocnice :/ rozhodni sa isto pre nieco sensitive ak ma take citlive travenie...

ivka2112
13. jún 2019

Tie probiotika su super-urcite skus, nam velmi omohli. Biogaya

pinqina
autor
13. jún 2019

@pribinak
@zlatkapaps
Nadarmo by som volala do porodnice , lebo ako som spominala nechutilo mu, nechcel ho jest , sestricka to donho doslova tlacila lebo ja uz som si nevedela rady ..

zlatkapaps
13. jún 2019

@pinqina tak skus si pytat v lekarni sensitive povedz ze tieto isto nechces ktore si uz mala povedz aky mate problem a v lekarni ti poradia 🙂

a_da99
13. jún 2019

@pinqina nechcem byt zlá ale moja ma 3 mesiace, mame 3tie mlieko (prvé 2 Nutrilon len iný typ, každé sme nechali mesiac aby sme si boli istí že si trávenie stihlo zvyknúť) a aj tak nám jedna doktorka vynadala že je to veľa mliek na take male dieťa. Teraz sme už mesiac na Hippe a ma striedavo zelené tuhé stolice a žlté praženicové....urcite už nemeň mlieko minimálne mesiac! Chod k pediatričke a poraď sa...zatiaľ bábätku pomáhaj ako sa len dá aby sa vykakalo.
Naša po zmene na Hipp 2 dni plakala a grckala kým si jej telo nezačalo zvykať. Coliprev ak nezaberá tak nie je problém so štiepením laktozy, nám bol lepší babycalm, zdá sa mi že trosku zrieduje stolicu.

pinqina
autor
13. jún 2019

@a_da99 hej skusim mu ho nechat este aspon tyzden/dva a uvidim ci sa nieco zmeni.. no totiz my tu mame pediatricku taku ťavu, nic nevie kokos .. absolutne nevie poradit nic.. len si vypocuje aky mas problem a ako si ho riesila a povie ti ok.. 🤦‍♀️ Babycalm som si pytala v lekarni ale nemali ho

aleshka_supermama
13. jún 2019

@pinqina skus kendamil

a_da99
13. jún 2019

@pinqina objednaj si ho z pilulky, tam ho majú 100% a príde ti to rýchlo. Nám fakt každý doktor prizvukuje že mlieka nemáme striedať lebo ono sa síce zdá že mlieko ako mlieko, ale na tráviacu sústavu ktorá sa ešte niekoľko mesiacov po narodení vyvíja, je to hrozná záťaž...ledva sa začne v črevách tvoriť nejaká mikroflora, ty ju hneď rozvratis. Navyše je to aj mega záťaž na obličky, takze opatrne.

pinqina
autor
13. jún 2019

Ok tak ja to vyskusam este pretrpiet, hrozne to je hlavne v noci, vtedy ma zrejme najvacsie bolesti lebo place najviac .. musim ho po jedeni aj hodinu nosit aby zaspal.. alebo zaspi a zachvilu sa zobudi na to ze sa puci.. ani von s nim velmi nechodim, ked aj tak len blizko pri dome aby som mohla rychlo utekat domov lebo on ked otvori oci prve co je spusti rev a neda sa utisit 😞

daniella54
13. jún 2019

@pinqina u nás bol výborný Kendamil alebo Nutrilon Ha plus som kojila mala som mliečka veľmi malo ale spustilo sa aj samé po bolestiach s bradavkami mala si to vytahala ....

janynyna
13. jún 2019

@pinqina ako keby som čítala svoj príbeh. Môjmu malému v nemocnici dali nutrilon a aj mi ho kázali kupovať. No akosi nám nesadol. Potom som kúpila Bebu a tiež zle. Skúsila som aj Hipp a žiadna zmena. Nam sadol sunar ale musela som ho prihustovat Nutritonom na odporúčanie gastrologicky keďže malý nevedel v sebe udržať mliečko. Od vtedy je to fajn (klop klop)

atislava9
13. jún 2019

Moj mal v porodnici Bebu, a odvtedy sme na Bebe 1 /tej klasickej/. Klop-klop, ze mu to sadlo a nema ziadne problemy. Ale ked ma tvoje male 3 tyzdne, odporucam skusit laktacnu poradkynu, mozno rozbehnes vlastne mliecko. Moj mal do 8. tyzdna tak cca 40% mojho a zvysok prikrm, potom uz len Beba. Treba vydrzat s tym kojenim, mozno to pojde😉

pinqina
autor
14. jún 2019

@atislava9 ja uz davno nekojim , mne uz mlieko odislo uplne 🙂

simona92101
14. jún 2019

Mame podobny problem,akurat ze mala ma 10 tyzdnov a ideme z blata do kaluze.Kendamil jej narobil take bolenie bruska ze plakala 2 dni nonstop..sme na France lait comfort ale stolica zelena raz za den,smradlava,vsetky kvapky sme vyskusali,prdiky ak su tak sa budi stale,nespi cez den vobec..nechce byt kvi tomu ani na brusku a cvicit..tiez uz som zufala

miruschkar
14. jún 2019

@pinqina ahoj toto veľmi dobre poznám mali sme toto iste .. natrapili sme sa aj malinky chudák stále plakal a pucil sa tiež som skúšala mlieka aj keď sa to nemá .. skúšali sme milión kvapiek od coliprev až po babycalm škoda peňazí len sa zhoršovalo ... nakoniec nám známi doporučil sunar expert Ha a od vtedy bolo po problémoch Plus ešte biogaia ... a počkaj ešte na prikrmy tým sa všetko oveľa zlepší 🙂

evita168
14. jún 2019

Na mliecko si musi brusko zvyknut neni dobre ze ma 3 tyzdne a uz tolko mliek vystriedal nam lekarka hovorila ze 1 druh aspon mesiac pouzivat brusko si zvykne nato a ked po mesiaci nezvykne tak vymenit ale zvycajne si babo nato zvykne ze grcka take male babo je normalne vela babatiek grcka a aj po umelom mlieko moze tazsie kakat

simona92101
14. jún 2019

@evita168 nie je pravda ze si musi dieta zvyknut.ak ste alergicka napriklad na lepok alebo laktozu tak si vas organizmus nikdy nato nezvykne.a podobne je to s babatkami.ak zo sunaru ma zapchu a vykadi tuhy bobek a tyzden reve od bolesti,tak nechat ho takto trpiet mesiac je cista magorina.kamoskin maly sa tolko pučil a tlacil az ma v 8 tyzdnoch pupocnikovy pruh.

bobricek1979
14. jún 2019

@pinqina chce to nejaké vysetkana reflux atd. Keď mu nesedia mlieka no musis dlhsie skúšať nie tak casto meniť