Sušené polotučné mlieko pre mesačné bábo. Je to vhodné?

zuzikakl
23. jún 2011

chcem sa opytat na nazor, znama mojej znamej, ktora ma si mesacne babatko mu dava susene polotucne mlieko. Ostala som z toho strasne zaskocena, cely vecer aj rano som nad tym rozmyslala, a rano som jej poslala 2 krabice nutrilonu jednotky s vyhovorkou ze mi to ostalo po prvom babatku. Proste som kupila v lekarni a poslala jej. Manzel hovori ze co sa staram do cudzich, ze niektore deti nemaju vobec co jest atd atd. No ja neviem, ja by som svojmu decku take nieco v prvych rokoch vzivote nedala, uz vobec nie mesacnemu babatku. Nekoji lebo ze ju to bolelo a toto susene mlieko nosi chlap z prace z cukrarne, ze ho tam maju spustu ... No neviem, podla mna je to strasne: myslite ze prehanam a aj to susene by mu teoreticky na nejaky zaklad stacilo, alebo som urobila dobre ...?

casperko07
23. jún 2011

ahoj urobila si dobre ze si jej poslala nutrilon..........no mam lenjedno dieta ale mesacnemu babetku by som urcite susesne mlieko nikdy nedavala .........najlepsie je materske ale ked neikto nemoze dat tak ako ja tak potom len umele nutrilon alebo podobne .........moj maly uz od 7 mesiacov necchel vobec umele mlieko tak som mu davala normalne mliko vo forme krupice to uz ano ale zeby som dala susene mliko mesacnemu babetku tak to nie

crazybabenka
23. jún 2011

prepáč....ale na tú tvoju kamarátku mám len jediné slová....že je asi "inteligenčne nevýrazná" .... to čo je za nápad....že polotučné sušené mlieko....tá sa čo s koňom zrazila? .... koľko mamičiek by chcelo dojčiť a nemôže....a ona nedojčí....lebo ju to bolí.....ja pre svoju dcérku robím všetko čo sa dá....neprisala sa mi.....a po mnohých peripetiách sme skončili pri odsávaní....ale dostáva moje mliečko.....a keby som mala ostať len na vode a chlebe....tak malej keby bolo treba kúpim sunár.....veď to tomu dieťatku nemôže dávať nič čo potrebuje....no ona asi naozaj nie je normálna

pralinka25
23. jún 2011

ano urobila si dobre ale myslim ze by jej to mal v prvom rade niekto vysvetlit lebo myslim ze ked ho minie tak sa vrati spat k susenemu. pre boha ziveho ved to je este horsie ako klasicke mlieko kravske cerstve. moj maly ma skoro 14 mesiacov a kravske som mu este nedala a na pitie ani nedam. pomaly ho pridavam maximalne do stravy na kase omacky a tak. a teda ma ho v tvarohu a jogurtoch ale na pitie mu davam umele a zatial mu chuti tak to tak aj ostane este nejaku dobu. no a ak prejdem na kravske tak urcite to bude plnotucne cerstve mlieko nie to krabicove UTH mlieko. ja som tiez nemohla kojit a odsavala som si 5 mesiacov len aby mal moje mlieko, bolo to narocne ale co by som pre neho neurobila. umele (bebu) som zacala davat az po piatich mesiacoch ked som uz od vycerpania o mlieko prisla.
ja viem ze umele mlieko je aj o marketingu ale rozhodne obsahuje viac vyzivnych latok pre decko ako kravske. ved v tom susenom neni dostatok zeleza, mineralov, a inych dolezitych latok pre vyvoj mozgu a inych organov.
a ked nema peniaze tak su aj lacnejsie mlieka ako je nutrilon, beba a tak .. ale stale lepsie ako susene kravske. napriklad v DM maju tu ich znacku to je este fajn mlieko a je lacne ak by to bolo len o peniazoch alebo to francuzke mlieko je lacne. jezisi maria jak takto moze niekto hazardovat s deckom. ani som to tu nemala citat. je mi toho babatka luto.

lauricka
23. jún 2011

nie je to zanedbavanie starostlivosti alebo take daco? Ved to male vlastne nedostava potrebne ziviny, ak je to pravda...

ani_sama_neviem
23. jún 2011

a mna by zaujimalo preco mu teda nekupéuje mliecnu stravu teda UM primerane jeho veku ???!!!!! Naco potom to dieta mala ked mu dava hento??!!! nepochopim toto fakt....@zuzikakl

suzi81
23. jún 2011

suhlasim s ostatnymi babami, ze susene urcite nie. Tiez mi je velmi luto toho babatka, ale zrejme ta mama asi fakt nevie, ze prasok obycajneho suseneho mlieka sa nerovna susenemu dojcenskemu. Ja by som sa pre cistotu svedomia urcite skontaktovala s tou mamou a riadne jej prehovorila do duse (samozrejme taktne, aby sa nenahnevala, ze sa staram a neurobila just po svojom, co by bolo na skodu prave toho babatka) o dolezitosti vyzivy pre babatko a tiez jej odporucila, ze je moznost dat si predpisat umele mlieko u detskeho doktora a tym padom ho bude mat o polovicu lacnejsie.
A ked uz fakt nebude chciet davat umele pre jeho cenu, tak naozaj aspon to klasicke kravske, ale aj to sa myslim musi este riedit prevarenou vodou, lebo babo by z neho malo neprijemne koliky. Najlepsie by sa mala poradit s tym doktorom.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anieli_1
23. jún 2011

pochopim ked z nejakych dovodov zena nema mlieko a tak nemoze kojit ale nepochopim ked zena moze kojit a nekoji lebo ju to boli???tak ju to boli lebo to robi zle na t su laktacne poradkyne!!!!a hlavne ked nema niekto peniaze tak je to najlacnejsi sposob stravy a pre mna to bol aj velmi pohodlny kedze som si nakojila maleho kedy som chcela a kde som chcela.....a chcela by som vediet ze co vravi detskej dr ze cim krmi babatko ak klame tak vie ze to neni dobre a vedome ublizuje babu ale ak to nevie a povie dr tak jej to hadam vysvetli ked nie ona tak niekto musi ved to neni normalne pocula som o vselijakych co robili s babatkami a takym ale babo zobrali ale aby nejaka normalna zena tot robila nechapem!!!!!!!

vejinka
23. jún 2011

uf toto je pre silne povahy.nech mu da radsej obyc. plnotucne kravske a spravi lepsie.nebudem sa rozpisovat lebo vsetko tu uz bolo spomenute a idem nakojit mladsieho syna. Zjavne zenska nevie co cini alebo je trosku pribrzdena a je jej jedno aky *prasok* dava svojmu dietatu.v kazdom pripade treba dat echo pediatricke a bud sa spravi zbierka alebo jej zostanes len ty.ale davat jej mlieko tiez nieje riesenie teda pokial niesi milionarka.ja som muzovi zo srandy hovorila ze chcem norkovy kozuch za usetrene prachy za UM.nieje to lacne preto priroda zariadila stravu zadarmo a ak si to zena nevazi tak neni o com.boli to? Ktoru z nas to nebolelo?pri prvom som mala cca 15 laktacnych kriz zapal oboch prsnikov a kojila kym som na teste neobjavila dve ciarky mal 18 m.pri druhom mlieka nadprodukcia bolest hrcka a veci s tym spojene kojenie cez slzy no nevzdala som to.matka ktora miluje nehladi na bolest ak je to pre jej dieta.

andrejka1974
23. jún 2011

ahoj urobila si tu najspravnejsiu vec nechapem ako sa toto moze stat ja patrim k tym co kojit mohli ale moje babatko vobec nepriberalo a tak sme uz v prvom mesiaci museli zacat prikrmovat zacala som prikrmovat nutrilonom od 2 mesiacov sme presli na nutrilon ar koli refluxu a toto mliecko pijeme este aj dnes hoci mala ma uz 2 roky a 9 mesiacov doteraz este nemala vobec ine mlieko viem ze to nie je dobre a lepsie je toto umele papame jogurty, a ostatne veci ako 3 rocne deti susene mlieko by som jej nikdy nedala ublizi jej velmi si super mama ktora rada pomoze

aliza
23. jún 2011

A k teme, preco sa to tu vlastne riesi? je to jej dieta, jej zodpovednost, viete, kolko takychto pripadov existuje? kolko divnych a nepochopitelnych veci sa deje za zavretymi dverami bytov? urcite chodi k pediatricke, ktora jej povedala, cim ma dieta krmit a ak aj napriek tomu dava susene, tak vy s tym nic neurobite. Treba sa starat o seba a nie do veci druhych.

denisekkk
25. jún 2011

normalne mi prislo zle, ved ho tym moze zabit...ze ju to boli ja som pri tom do troch mesiacov revala a co? ved som tu pre to dieta a aj keby som nemohla kojit tak UM je urcite to spravne...s tou zenou by som sa rada porozpravala...ved si zabija vlastne dieta....skus sa snou skontaktovat a dohovor jej,,spravila si dobre...ale myslim ze sunar by stacil ved je to klasika aj ja som na nom odchovana🙂 ale som vdacna za to ze svoju dcerku mozem kojit , je to to najuzasnejsie

evaka
25. jún 2011

Dat susene mlieko mesacnemu babatku je fakt horor, neverim, ze to ma schvalene lekarkou, ta urcite nema o tom ani tusenie. Tak sa pytam, ci si ta baba vobec zasluzi to babatko, ked sa k nemu a jeho zdraviu tak nezodpovedne sprava. Ved kazda mama chce pre dieta to najlepsie, samozrejme podla moznosti, ale toto mi pride neskustocne bezohladne a nezodpovedne. Myslim, ze takych by nas tu bolo viac, ci by jej tu krabicu Nutrilonu kupili, urobila si fajn, len ci mu ho taka matka aj bude podavat tak ako treba 😒

beruska.zuzanka
25. jún 2011

@zuziakla ešte by som na Tvojom mieste zistila, či mu to UM pripravuje podľa návodu a nie napríklad na istý počet ml len jednu odmerku, alebo tak... lebo už aj také som počula a to tomu dieťatku tiež veľmi nepomôže... ☹
každopádne, ak sa jej prístup nezmení, nahlásila by som ju príslušnej pediatričke, nech sa tomu dieťaťu naozaj niečo nestane 😔

koniarova
26. jún 2011

Ja by som sa do toho nestarala. Zbytočne ťa to bude trápiť. A nezmôžeš nič. ☹

macka23
26. jún 2011

Akoze otazka typu...znama mojej znamej...a hotovo, ved ked ju nepoznam, nepoznam pomery v akych zije, co ju k tomu prinutilo /ci nevedomost, ci financna situacia/ a ci je to vobec pravda, lebo povedzme si, znama mojej znamej, sak nieco prihodim a prifarbim, nech mame o com diskutovat ☹ hned ste ju chuderu zavrhli po ciernu zem kvoli dojceniu, ale suhlasim s @aliza , len ona vie preco dojci - nedojci. Nie kazda matka je taka erudovana, ma predplatene tri casopisy o materstve a kazdy den sedi za pc a hlada preco ockovat - neockovat, preco dietko prdi, neprdi, a ci pribera dostatocne...a preco jej to teda @zuzikakl znama tvojej znamej nevysvetlila?! preco jej neporadila?! alebo neposlala za pediatrickou, nech jej to ona vysvetli a poradi?! 🤐 🤐 🤐

michaelka5
26. jún 2011

fuha, ja som sa tu pred casom priznala ze som si dieta odchovala na KM 3,5%, lebo som uz nemala svoje MM a po case mu UM nechutilo...a poniektore dievcata si na mne pekne zgustli🙂, ale toto, ak je to pravda, tak to je sila. nemam slov, o niecom takom som nepocula. v kazdom prípade by som ju poslala za detskou doktorkou na konzultaciu...mozno to na nejakej podobnej diskusii vycitala od iných "chytrých" mám🙂), lebo aj tu sa nájdu rozne názory a treba selektovať s vlastným a pokial mozno zdravym rozumom. držím palce babatku, nech to prezije v zdravy (ale pokial je počernej pleti, tak prezije, len mu v buducnosti vystavia preukaz ZTP a z nasich dani mu budeme prispievat na zivot)

zuzkat1
26. jún 2011

nemam slov, niektore zeny nemozu mat dieta a ine si svoje umyselne trapia a tyraju... podla man je toto ovela horsie nez klasicke KM... susene KM by som nepila ani ja ved to je sama umelina... boze ta zena nema pediatra? chodi vobec k nejakemu pediatrovi??

kingstonka
28. jún 2011

chudak dieta :( ale podla mna si to ta zena vobec neuvedomuje ( urcite nebude velmi inteligentna)... pride jej to na pohlad rovnake, tak si povie ze to je to iste a ma to zadarmo.Urcite by mala o tom vediet lekarka dietata- skor ci neskor pridu problemy a kym doktor zisti, co to dietatko pije....To ja som pocula o zene co dietatu ( nieviem ako staremu ale verim, ze starsiemu) davala susene sojove mlieko a to bola zdravotna sestra- vraj ze super - sebe do kavy a dietatu z toho robi mlieko 😖. Potom poznam mamicky co detom od narodenia robili UM uplne zle- nedodrziavali navod, odsypali len tak od oka, do vriacej vody, nevysterilizovanej flase.... to naozaj radsej nevediet.

stanislavao
28. jún 2011

Ked nietko nema peniaze na dieta, tak by dieta nemal mat a ked ho uz ma, tak by ho nema takto tyrat. to by malo byt trestne a mal by to niekto socialke nahlasit. lenze nemozete jej vy kupovat nutrilon cely rok ,alebo kolko. su aj lacnejsie alternativy dojcenskeho mlieka, nutrilon je najdrahsi, tak snad by si to mohla kupit. lenze takym ludov zostane s platu len na cigarety a alkohol. skoda sa nad tym pozastavovat. je mi toho dietata luto. ale nechajte to asi tak, lebo ak by im aj niekto pomohol ,aby sa nestalo este to, ze ona vas nutrilon preda a da dietatu aj tak len to susene, co je mozno len pre dobytok dobre.

lussy23
29. jún 2011

Ja by som sa s tou ženou najprv porozprávala a dohovorila. Možno nevie čo sa môže stať ☹ .Aké to môže mať následky. Ani ja to neviem, no ja ešte deti nemám. Je však smutné, že dieťa nekojí, hoci môže. pre zdravie a správny vývoj svojho dieťaťka by správna mamina mala vydržať aj bolesť. Alebo ak na to má, kúpiť to mlieko pre bábätká.Veď pre zdravie dieťaťka všetko. Ja by som radšej hladovala, ako keby som mala nechať hladné svoje dieťa. Pokiaľ to však robí úmyselne, je to veľmi smutné a mala by to riešiť socialka. ☹ bábetku prajem veľa zdravia.

cmulinko
29. jún 2011

odpovedam na otazku...susene KM nie je vhodne pre male babo.Na ostatne nereagujem,lebo sama som matka,ktora vychovava dieta podla seba a nie podla susedky 😔

moniciak
30. jún 2011

@cmulinko tak ta tak veď na materstvo nie je návod to je v nás. Milovať svoje deti a dať im to co im z vnutorneho presvedcenia c hceme dať moja suseda dava Patrikovi jej s&novi puding do flase s kravským mliekom od styroch mesiacov upozornena bola a kedze to robili viaceri z jej rodiny tak aj ona . Ona Patrika velmi miluje a ona ako mamka by prenho urobila posledne tak uz prestante tu riesit ta suseda to ani nevidela vsak??? Ako by ste sa citili vy???

estterka
30. jún 2011

nic nas do toho nie je,len ja by som sa tiez obavala,ci to dieta neohrozuje na zivote, jeho organizmus nie je schopny to susene mlieko stravit a vyuzit z toho,co potrebuje. a na to aby dalej rastlo a vyvyjalo sa su ziviny nutne. aby mu to do buducna nesposobilo vazne zdravotne problemy,s travenim napr. a mozno zabojuje a bude ok. viem,ze v argentine ked nedojcia,davaju kravske mlieko hned a vzdy do nho kvapnu par kvapiek citrona a deti ziju.