Ahojte mamičky, poraďte. Aké máte skúsenosti so sunarom- myslím prémiovú radu UM. A zároveň sa chcem spýtať, pili ste gravimilk aj po pôrode, počas kojenia? Pomohlo to nejak tvorbe mlieka? Ja som s nedostatku mlieka zufala :(
Mne najviac pomohol caj na kojenie od hipp, vypila som skoro naraz liter a do rana som mala prsia ako sexbomba. Ale najviac pomaha spravne prisatie babatka. Pokiak poriadne dieta nevytiahne mlieko nepomoze ani panbozko.
@evittam joj ved jasne ze na zaciatku nema kazda hned mlieko, ale prave vtedy je dolezite to prikladanie. Mne v nemocke tvrdili ze ako sa maly krasne prisal a pije a pil akurat tak to prve mlieko a ku zadnemu sa nedostal a bol v kuse hladny a po tyzdni sme uz dokrmovali. Pri druhom som si to poriadne nastudovala, stale som ho v nemocke prikladala ked mi to uz dovolili a pouzivala som aj odsavacku a mlieko som mohla rozdavat.
@pininka Niekto nema aj nielen na začiatku dost mlieka alebo vôbec. Bohuzial. A ziadne prikladanie nepomoze. 😉 To som myslela. Aj ked je ho malo- vlastne skusenosti. Pri synovi som mala mlieka na rozdávanie, zasoby v mraziaku. Dcerku som musela dokrmovat-a ano vedela som ako dojcit aj všetko okolo. Proste bolo malo, chvilu som sa trapila ale potom som si povedala ako som už napísala-spokojne dieta=spokojná mamina. Netreba robit tragédiu z dokrmovania a silit čo nejde ako tu niekedy citam za rady....
@pininka Ja som zase pri prvom ani "nevedela" ako dojcim 😁 a vsetko v pohode. Pri dcerke som si najskôr myslela chvíľu aka som "neschopná" ale nastastie ma to rýchlo preslo. Preto mi tu tlak dvíhajú tie "super" rady niektorých dojcomatiek a ked si to prečíta nejaka lahko ovplyvniteľna a labilnejsia prvorodicka tak .....😉
Ja som na Sunar Premium odchovala 2 deti, takze za mna jednoznacne spokojnost, nemas sa coho bat. Ked nie je mliecko, tak sa hlavne nestresuj 🙂 babatko to vyciti
@1pillow1 Gravimilk si kludne daj, nič tým nepokazíš, príjem vitamínov je dôležitý, zvlásť ak máš problémy s tvorbou mlieka. Uvidíš, nakoniec sa ti to rozbehne
Ďakujem vám za tipy a rady, budem sa snažiť teda 🙂 no hlavne ten stres ako hovoríš....
pila som ho. Zo začiatku som mala problemy s prijom potravy, nechutilo mi, zvracala som. Lekarka mi vtedy doporučila tento napoj a pila som ho po celu dobu
@alenus454 ja som gravimilk pila,ale mám pocit,že to veľmi nepomohlo, stále musím dokrmovat aj UM..