Ahojte, v lekárni som sa dozvedela, že Sunar AR&Comfort 1 už ponovom stojí 30€ a už nebude možné od 1.4. ho predpisovať pediatrom. V pondelok budem volať pediatricke a opýtam sa na to, len som chcela vedieť, či aj niekto iný zachytil túto informáciu.
a ktore ostavaju na predpis?
@smajluska no bohužiaľ nám pediatricka predpisuje max 3ks na mesiac a tie nám už dala začiatkom mesiaca.
@chadkroeger to ti neviem povedať, na to som sa nepýtala. Neviem ako budem riešiť túto situáciu, pretože 30€ za jedno mlieko je extrémne veľa a s týmto sme boli veľmi spokojní.
My máme Nutrilon AR . Mlieko nie je limitovane poisťovňou (mame dôveru) , čiže pediatrická môže predpísať na mesiac koľko chce. Predpisuje nám 6ks a povedala mi, že môže predpisovať do roka. Máme už Nutrilon 2 AR. Dnes som vyberala v lekárni a nikto nič nehovoril, že by sa už nemalo dávať na predpis. Aj s pediatričkou som včera telefonovala ohľadom receptu na mlieka a tiež nič nevravela. Tak ak ma dieťa reflux, možno skus to mlieko. Ak nechceš meniť, tak musíš asi žiaľ zaplatiť 30 za krabičku
@chadkroeger to som aj ja pozerala. Je tam tuším okolo 50% doplatok
@lenuska9999 viem, že to nie je limitované poisťovňou, tiež mame dôveru. Ale neviem na základe čoho nám odmieta predpisovať viac. Nutrilon sme mali predtým, ale ten strašne zapekal, tak sme to zmenili na tento Sunar. Neviem ktorých mliek sa to týka, v lekárni mi to povedali iba k tomu nášmu na ktoré som sa informovala.
@chadkroeger takže tomu nerozumiem ako to bude v praxi
Skuste vyskusat bebu ar. Vyberte si ju v lekarni dr. Max a ak mate ich karticku tak za mlirko nic nedoplacate. V inych lrkarnach za 3 ks mlirka som doplacala 2,50. Niekedy mi ho predpise prdiater inokedy detsla gastro lekarka
@petka552 o doplatok nejde. Aj ten nám poisťovňa prepláca.
Takže už sa nedá predpisovať aby ho poisťovňa preplacala. Ani 1 ani 2.
Baby,mala ma 8m a od 3m jej davam sunar HA,kvoli ekzemu,uz vtedy mi ho pediatricka odmietla predpisat,ze sa neda uz... nechapem,preco niekto predpise a niekto nie..
@magda15 lekár predpise recept, ale už sa nedá vybrať si ho v lekárni aby ho preplatila poisťovňa. Už sú s novým kódom a ten pediater nemá k dispozícii. V lekárni stojí sunar 30€, v iných predajniach okolo 23-26€ a momentálne majú skoro všade výpadky. Čiže je možnosť kupovať ho za drahšie, alebo zvoliť iné UM.
Ahojte viete prosím niekto niečo nové s tým sunarom AR? Pediatricka povedala že NEVIE.. volala som asi do 10 lekární a všade mi povedali inak. Niekde že dopláca sa už cela suma, niekde že nedopláca sa nič .. v poisťovni mi povedali že tento sunar je v zozname, aj 1 aj 2 takze nám ho preplatia.. kazdy hovorí inak nerozumiem tomu už 🙈
@yuka123 pediatri majú na predpis iba so starým kódom, takže v lekárni ti ho už na predpis nedajú. Dá sa jedine kúpiť za plnú sumu, ale momentálne majú všade výpadok.
ja ani neviem ze sa da predpisat pediatrom, na sunar premium 2, 3 a 4 ma teraz benulekaren akciu, staci zadat kod SUNAR 20 a mas 20 % zlavu
Radšej si ho dajte ešte dnes predpísať. Asi tak by som to riešila ja 🙂