Sunar na predpis

31. mar 2023

Ahojte, v lekárni som sa dozvedela, že Sunar AR&Comfort 1 už ponovom stojí 30€ a už nebude možné od 1.4. ho predpisovať pediatrom. V pondelok budem volať pediatricke a opýtam sa na to, len som chcela vedieť, či aj niekto iný zachytil túto informáciu.

smajluska
31. mar 2023

Radšej si ho dajte ešte dnes predpísať. Asi tak by som to riešila ja 🙂

chadkroeger
31. mar 2023

a ktore ostavaju na predpis?

autor
31. mar 2023

@smajluska no bohužiaľ nám pediatricka predpisuje max 3ks na mesiac a tie nám už dala začiatkom mesiaca.

autor
31. mar 2023

@chadkroeger to ti neviem povedať, na to som sa nepýtala. Neviem ako budem riešiť túto situáciu, pretože 30€ za jedno mlieko je extrémne veľa a s týmto sme boli veľmi spokojní.

lenuska9999
31. mar 2023

My máme Nutrilon AR . Mlieko nie je limitovane poisťovňou (mame dôveru) , čiže pediatrická môže predpísať na mesiac koľko chce. Predpisuje nám 6ks a povedala mi, že môže predpisovať do roka. Máme už Nutrilon 2 AR. Dnes som vyberala v lekárni a nikto nič nehovoril, že by sa už nemalo dávať na predpis. Aj s pediatričkou som včera telefonovala ohľadom receptu na mlieka a tiež nič nevravela. Tak ak ma dieťa reflux, možno skus to mlieko. Ak nechceš meniť, tak musíš asi žiaľ zaplatiť 30 za krabičku

chadkroeger
31. mar 2023

toto som našla od 1.4.2023

autor
31. mar 2023

@chadkroeger to som aj ja pozerala. Je tam tuším okolo 50% doplatok

autor
31. mar 2023

@lenuska9999 viem, že to nie je limitované poisťovňou, tiež mame dôveru. Ale neviem na základe čoho nám odmieta predpisovať viac. Nutrilon sme mali predtým, ale ten strašne zapekal, tak sme to zmenili na tento Sunar. Neviem ktorých mliek sa to týka, v lekárni mi to povedali iba k tomu nášmu na ktoré som sa informovala.

autor
31. mar 2023

@chadkroeger takže tomu nerozumiem ako to bude v praxi

petka552
11. apr 2023

Skuste vyskusat bebu ar. Vyberte si ju v lekarni dr. Max a ak mate ich karticku tak za mlirko nic nedoplacate. V inych lrkarnach za 3 ks mlirka som doplacala 2,50. Niekedy mi ho predpise prdiater inokedy detsla gastro lekarka

autor
12. apr 2023

@petka552 o doplatok nejde. Aj ten nám poisťovňa prepláca.

autor
19. apr 2023

Takže už sa nedá predpisovať aby ho poisťovňa preplacala. Ani 1 ani 2.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ada309
22. apr 2023

Baby,mala ma 8m a od 3m jej davam sunar HA,kvoli ekzemu,uz vtedy mi ho pediatricka odmietla predpisat,ze sa neda uz... nechapem,preco niekto predpise a niekto nie..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. apr 2023

@magda15 lekár predpise recept, ale už sa nedá vybrať si ho v lekárni aby ho preplatila poisťovňa. Už sú s novým kódom a ten pediater nemá k dispozícii. V lekárni stojí sunar 30€, v iných predajniach okolo 23-26€ a momentálne majú skoro všade výpadky. Čiže je možnosť kupovať ho za drahšie, alebo zvoliť iné UM.

yuka123
27. apr 2023

Ahojte viete prosím niekto niečo nové s tým sunarom AR? Pediatricka povedala že NEVIE.. volala som asi do 10 lekární a všade mi povedali inak. Niekde že dopláca sa už cela suma, niekde že nedopláca sa nič .. v poisťovni mi povedali že tento sunar je v zozname, aj 1 aj 2 takze nám ho preplatia.. kazdy hovorí inak nerozumiem tomu už 🙈

autor
27. apr 2023

@yuka123 pediatri majú na predpis iba so starým kódom, takže v lekárni ti ho už na predpis nedajú. Dá sa jedine kúpiť za plnú sumu, ale momentálne majú všade výpadok.

ninah1486
19. jún 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja ani neviem ze sa da predpisat pediatrom, na sunar premium 2, 3 a 4 ma teraz benulekaren akciu, staci zadat kod SUNAR 20 a mas 20 % zlavu

ddankiss
25. jan 2024

Ahoj pediatricka mi ho predpísala takže je to možné

ddankiss
25. jan 2024

@yuka123 bol nám predpísaný v pohode

yuka123
25. jan 2024

@ddankiss aj ho už máte vybraný z lekarne ? 🙂 predpísala ho aj nám ale vybrať sa už nedal v žiadnej lekárni 🙂 a odvtedy sa ani nedá takze kupujeme 🙂

ddankiss
26. jan 2024

@yuka123 áno v ten deň mi muž vybral

ddankiss
26. jan 2024

@yuka123 ako je to možné nerozumiem co s tým robia

yuka123
8. feb 2024

@ddankiss ten zoznam kategorizovaných liekov sa mení, niektoré mlieka vyradili a niektore zaradili.. Zrovna tento sunar ARkový vtedy vyradili preto ho poisťovňa už nepreplaca, keď si ten zoznam pozriete na googli nieje v ňom už. My dávame teraz už od roka premium trojku 🙂