Dobrý deň. Chcela by som sa opýta či nemáte niektorá skúsenosť s nechutenstvom u novorodenca. Mám predčasne narodeného syna (29tt). Teraz má bio 6,5. Korogo 4. Mesiac a pol dozadu pekne papal, no zrazu ako keby uťalo a nechce nič jesť. Skúšala som aj príkrmi no tie mi vypľuva. Problém je v tom, že mi fľašku vysúva jazykom a nechce začat ťahať. Bojujem s ním aj hodinu. Niekedy dve aby aspoň niečo zjedol. A keď aj začne ťahať tak pár kŕat si potiahne a zase dáva fľašku preč jazykom. Odskúšala som rôzne mlieka, rôzne cumľe no výsledok rovnaký. Večer sa naje o 9-10 s problémami. Prespí celú noc okolo 8-9 ránoho zobudím zacvičím Vojtovku a ideme jesť a znova to isté. Bruško má uplne prázdne no aj tak nechce jesť. Kaká pravidelne aj priberá ale len vďaka tomu, že s ním niekoľko hodín bojujem a nasilu ho natlačím. Lekári to ignoruj kedže priberá ale pre mňa je to už o nervy s ním každé kŕmenie bojovať vyše hodiny. Zuby mu nejdú. Prechádzam sa s ním počas kŕmenia, zabávam ho hračkami, spievam, hojdám ho. Rôzne polohy no nič nezaberá. Neviem čo mám robiť aby sa najedol normáne plynule za 15-20min. Prosím poraďte buď nejaké lieky na podporu jedenia alebo niečo.
Ešte dodám, že vôbec neplače žeby bol hladný.
Vravis ze nejdu ale niektorym detom sa prerezavaju a to nevidno hned teda ja skusenost velmi nemam malej ako sli zuby ani nevieme 😀
@janulik2008 ani podľa lekárky to niesú zuby. Má len 4 mesiace teraz. A problém je už mesiac a pol
Pridávam video
@elino810 no nvm su deti ktorym uz v 3 mesiacoch zuby sa tlacia a vyjdu az v 4tom ...
@elino810 ja som s malym mala uplne to iste a tusim tiez asi v rovnakom obdobi. Nervy som mala strasne, kazde jedno jedenie boj aj hodinu. Niekedy vypil len 10 ml. Obcas vypil vsetko, ale vacsinou nie. Stale som skusala nieco nove cim ho zabavit aby akoby zabudol, ze pije. Najviac sa mi osvedcilo dat ho lahnut a dat mu do ruciciek nejake hracky alebo rozne predmety s ktorymi sa hral. Bolo aj obdobie ked chudol, to bolo vtedy ked mu isli zuby vtedy odmietal uplne jest a to nam lekarka kazala davat mlieko v noci v spanku kazde tri hodiny. Ak budes mat stresy, ze malo papa daj mu v noci pocas spanku. To bolo jedine kedy pekne mlieko spapal. Ono to casom prejde neboj.
@brezza skúšala som aj keď spal. Kedže spáva len na brušku tak sa vždy skoro prebral keď som ho otáčala lebo je naučený keď ho otočím,že ide vstávať. A ak sa náhodou nezobudil tak som mu dala no aj tak cumel v spánku vysúval jazykom. Nezjedol ani len 10ml. Nič. Toto sa tiež neosvedčilo. Mám pocit, že som už vyskúšala všetko no nič nepomohlo 😢😢 som u zúfalá. Po každom kŕmení som neskutočne unavená. Celú noc prespí aj po krmení vždy spí. Ale toto ma zabíja zvnútra 😢
Ja som dávala prvé krikrmy až od 6. mesiaca, nechápem kvôli čomu s tým mamičky tak skoro začínajú a mnohé ešte aj majú potrebu sa pretekať medzi sebou ktorá dala čo okoštovať. Mlieko by ňu malo úplne stačiť.
@katkami123 je dobre davat skor. Teraz sa odporuca od ukoceneho 4 mesiaca pri nekojenych detoch. Ja som sa na to aj velmi tesila prave kvoli tymto bojom a nejedenim mlieka.
@katkami123 kedže nechcel mlieko tak dr radila skúsiť príkrm. Aj koli refluxu kazala na gastre doktorka
Volat doktorke.
Skúšala si dávať mliečko lyžičkou???
Probiotika ...napr. Biogaja po 2 kv.
@elino810 moj mal tiez velmi silny reflux. Dokonca aj v noci kolkokrat vracal alebo sa nevedel nadychnut ked mu to mlieko islo hore. Som ho vzdy musela zdvihnut. Par infarktov som tak prekonala. Myslim, ze aj ten reflux dost suvisel s tym, ze nechcel jest. Aky prikrm si mu skusala davat?
Myslim ze to zuby budu. Trepat do 4 mesacneho lieky na podporu jedenia je podla mna blbost