Sme v nemocnici, na izbe si mliečko pre malého /nutrilon allergy care/ robiť nemôžem, robia mi ho v kuchynke. Mliečko mi robia na celý deň do fľašiek, z ktorých potom iba odlievajú a zohrievajú ho. Na krabičke je však napísané, že mliečko vydrží iba 2 hodiny ...... oni ho vraj sterilizujú .... nechápem však veľmi tomu systému ani postupu ....... viete mi to niekto vysvetliť ????
myslim ze to robia tak, resp aspon u nas v porodnici to robili tak ze urobili UM zo studenej vody bolo skladovane v chladnicke a potom ohrievane ponorenim do horucej vody podla potreby...ja to tak aj doma robim, na radu porodnej asistentky,....
to čo je za hlúposť ,že ho tam máš celý deň,neviem na akom ležíte odd,ale má to byť ak si na dojčeneckom ,že ti sestrička ,ktorá je nato určená zakaždým zarobí,ak sa to nedá nech ti dajú len prevarenú vodu a mlieko ,sušinu samostatne,alebo ti ho prinesie muž
ked som bola v porodke tak tam mali zarobené vo vačšej flaške bebu mlieko a v chladničke. z toho odlievali a dávali do ohrievača a tak dávali bábenkám
Taaaak .... bola som sa pýtať ..... nie je to sterilizácia, ale pasterizácia (asi som prve zle rozumela). Mliečko sa robí pri teplote 68 stupňov a potom sa dáva do chladničky, kde sa podľa potreby zohrieva. Takto upravené vydrží dlhšie. Sestrička, ktorá robí tieto mlieka, nemá toľko času, aby stále každej mamičke osobitne pripravovala mlieko a tieto sestričky nerobia nočné, takže mliečko sa pripraví dopredu na noc a už sa len prihrieva a čo sa nevypije, ráno sa vylieva a robí sa nové.
Aj v Prešovskej nemocnici sa to tak robí. Zalievajú studenou prevarenou vodou, dá sa do chladničky na noc a potom sa zohrieva. Podotýkam, že v mikrovlnke! Čo som vôbec nechápala,... ☹
@miroslavap a urcite pasterizuju nutrilon? nie materske mlieko?
@miroslavap ja by som si na tvojom mieste radsej prevarila vodu na cely den do termosky a pripravovala potom podla potreby. ja to tak robim od zaciatku, ze mam pripravenu horucu vodu v termoske a v dalsej nadobe prevarenu vychladnutu, potom zmiesam v takom pomere, aby som mala potrebnu teplotu, rozmiesam v tom mlieko a je to 😉
@cicamica1980 určite, dávala som tak krabičku mlieka ..... každé dieťa má svoje mliečko, jeden nutrilon, druhý sunar či bebu .... na fľaškách je meno dieťatka ......
@kitty88 v nemocnici na detskom oddelení je prísne zakázané pripravovať stravu a mliečka pre deti, robia to sestričky v mliečnej kuchynke.
toto by zaujimalo aj mna
ja si myslim, ze si to zle pochopila - ak ti daju pre malu materske mlieko od inej mamy, to sa sterilizuje.
nutrilon podla mna zarobia do prevarenej vychladenej vody a skladuju v chlade - preto vydrzi aj viac ako 2 hod.
ale to su iba moje domnienky - snad niekto potvrdi/opravi