Ahojte mamičky, chcem sa poradiť. Máte niektorá skúsenosti s tým, že by ste sa nevedeli bábätku trafiť do správnej teploty mlieka? Ja samozrejme viem, aká má byť, aj ho skúšame na zápästí a ja dokonca aj na jazyku, ale naša dcérka v poslednej dobe vymýšľa. Má 2,5 mesiaca, dávku mlieka dávame podľa odporúčania, ale problém je, že keď dáme ideálnu teplotu mlieka, keď je už cca v polke fľaše, začne odmietať a bráni sa. Keď ho dáme na 2-3 minútky do ohrievača fliaš, môžeme pokračovať. Viac ho ale ohriať tiež nemôžeme, lebo s azase odťahuje, že je príliš teplé, skrátka je fajnová a samozrejme keď sa odtiahne, plače, lebo chce jesť. Predtým takýto problém nebol. Nejaké tipy? Ďakujem 🙂
@simi_zvijas A nie je mozne ze uz nechce jest? Mozno ma dost... ale za tych 5 minut co mliecko ohrievate, na to zabudne a ked jej ponuknete flasu, tak pokracuje v piti...
Skusili ste niekedy pockat tych 5 minut a ponuknut mliecko bez toho aby ste ho zase ohriali? Skusili ste niekedy hned od zaciatku ponuknut mliecko co je izbovej teploty alebo len trosku teplejsie?
Podľa mňa to nie je ani tak teplotou, ako tým, že proste potrebuje menšiu pauzu. Možno si potrebuje odgrgnúť, alebo si oddýchnuť.. Potom pokračuje veselo ďalej. 🙂
Áno, je to teplotou, lebo dávam ju aj odgrgnut počas kŕmenia, prestávku si dáva sama ako potrebuje - keď nechce, proste prestane piť, pokuká okolo seba s dudlom v puse a keď chce, zase začne cuckať. Toto je vyslovene že sa trhá a keď jej ho ohrejeme alebo ochladíme (ako kedy), začne papať a je kľudná. No nič, skúsime vydržať nejako, snáď to bude ok časom...
Ja meriam teplotu um teplomerom do vody.. na lakeť ani jazyk by som sa určite nespoliehala