Ročné dieťa vypije umelé mlieko a hneď kaká. Čo robiť?

simonka3
10. feb 2014

Ahojte maminy.Dcera pije umele mlieko od minuleho mesiaca,dotial bola kojena.Najprv zacala pit sunar,par krat ho mala a po kazdom vypiti sa hned pokakala,tak som ho zrusila a zacala pit francuzske,to sa zdalo byt dobre,nekakala hned po nom,par dni bolo v pohode a teraz uz aj z toho zacala.Myslim si,ze by to tak nemalo byt,hned po mlieku kakat,dakujem za vase skusenosti a chcem sa este opytat,ktore ine mlieko by sme mohli vyskusat?

usacek79
10. feb 2014

moje dieta je sice plne kojene, ale pokaka sa IHNED po napapani skoro vzdy, raz menej, inokedy viac... nevidim v tom ziadny problem, aj ja chodim na toaletu v podstate po kazdom hlavnom jedle 😅 urcite lepsie kakat casto, ako nekakat aj niekolko dni. Ak pribera a tvari sa spokojne, tak to netreba vobec riesit podla mna.
Ona predsa nekaka to, co prave zjedla 😉

janka.l
10. feb 2014

Podľa mňa, pokiaľ je stolica normálna, tak je to v poriadku. Veď keď vypilo 2,5 deci mliečka tak musí vyprázdniť črevko, aby sa to niekam zmestilo. Však to aj u dospelých tak funguje, keď sa dobre najedia, musia niekedy aj utekať. 😀

marionmarion
11. feb 2014

Ak tvoje dieta takto nereagovalo, kym bolo kojene a zacalo takto kakat iba po zavedeni umeleho mlieka, je to znak toho, ze niektora zlozka UM je prenho nestravitelna, preto ho organizmus okamzite vyluci. Mozno skus porozmyslat nad inou alternativou, skus iny typ mlieka, kozie, mandlove, alebo ine kojenecke. Ak ale takto kakalo aj pocas kojenia, potom je to ok...vylucovanie stolice u babatka je velmi individualne...moze to byt aj desatkrat za den, aj raz za dva dni...ide o to ci ta zmena nastala po uvedeni UM, alebo nie...

fazulka_mala
11. feb 2014

Ak sa vykaka hned, teda do par minut po vypiti mlieka, nemoze vykakat to prave vypite mlieko, ved to este ma v brusku nestravene Moje dieta kaka 2x za den a vyprazdnuje sa vacsinou po jedle.

mimla
11. feb 2014

@simonka3 Zmena pravdepodobne nenastala zmenou mlieka, ale fľašou. Z fľaše sa dá vypiť rýchlejšie väčšie množstvo tekutín, ktoré sa musia niekam zmestiť. To isté platí aj pre poháriky s náustkom aj normálne poháre. Takže telo miesto urobí tým, že vyprázdni čo už tam aj tak čaká " na výdaj". Pokiaľ ja viem, ak ide o normálnu stolicu, je to úplne bežné. Možno by som v tomto štádiu zauvažoala nad šerblíkom, ak je tak pekne odsledovatelné. Druhá vec je, že umelé mlieko je úplne iná potravina ako materské mlieko a preto si dieťa na neho musí aj chvíľu zvykať.