Ročné dieťa odmieta mlieko

sasa2810
28. okt 2020

Ahoj maminy
Mam rocneho syna mame UM zmenila som ho uz asi pred polrokom chutilo mu nemal problem
Posledne dni nechce mlieko vobec ... napina ho odvracia hlavu v noci chce len caj a vecer niekedy mlieko vypije a niekedy nie
Neviem co stym...vzdy sme pili pred spankom v posteli mlieko a nikdy nemal veceru klasicku pijaval len mliecko vecer.myslim ze je este maly nato aby nepil vobec mlieko...aky mate nato nazor alebo rady ?

lenuska9999
28. okt 2020

Mne toto začal syn robiť tiež, dovtedy pil normálne Nutrilon. Skúšala som zmeniť mlieko, ale iné mlieka mu nesedeli a mal tráviace ťažkosti, tak som začala davat normálne.. myslím, že ročné dieťa už v pohode môže klasické krabickove mlieko. Okrem toho má uz dosť vyzreté chuťové bunky, možno mu už nechutí umelé.. a čerpá živiny predsa z pestrej stravy, tak je to podľa mňa ok už nie je len na mlieku. . inak malému robím na noc takú riedsiu krupicu do fľašky. Potom sa v noci ani nebudi lebo je sýty..

nikpa
28. okt 2020

@sasa2810 keď nechce tak nechce. môj začal odmietať mlieko okolo 1.5 roka a odvtedy ho nepije, bude mať 3. Davam biele jogurty, krupicnu kašu, tvvaroh, syry. Myslím, že v roku už môže mať celkom pestrý jedálniček a mlieko mu vôbec nemusí chýbať.

nickpick
28. okt 2020

kravske mlieko sa takymto malym detom
neodporuca, obsahuje prilis vela bielkovin a malo vitaminov, ak ho chces podavat tak urcite nie trvanlive ani z automatov, lebo to nie je pasterizovane, najlepsie je domace alebo mlieko s oznacenim bio, kazdopadne lepsie ako mlieko samotne su mliecne vyrobky - tvrde syry a jogurty kvoli obsahu vapnika, ak ma dieta bohatu stravu mlieko by mu nemalo chybat, skus mu vecer urobit kasu - pohankovu, psenovu, ovsenu, gris, ak budu redsie vypije nozno aj z flase...

yanni
28. okt 2020

@nickpick Domace tiez nie je pasterizovane. Domace alebo z automatov staci prevarit. A mas pasterizaciu.

yanni
28. okt 2020

@sasa2810 Ked nechce, tak nechce. Mlieko u rocneho dietata nie je k zivotu potrebne. Staci, ze je vsetko sotatne. A bud aj rada, lebo pit mlieko v posteli pred spanim nie je zdrave. Aspon si sa zbavila zlozvyku, ktory mu moze/nemusi znicit zuby (ak mu samozrejme este ides umyt zuby, tak prepac).

natalia1619
29. okt 2020

@yanni presne toto mi napadlo ked som to citala 😂

sasa2810
autor
29. okt 2020

@lenuska9999 kase a krupica u nas vecer nehrozi skusala som par krat a plakal do polnoci od bolesti brucha. Len mu to zatazilo zaludok