Riedenie mliečka

dibisd
2. jan 2012

Synceka som prestala kojit z dovodu, ze Dr predpoklada u neho intoleranciu laktozy - kedze ju mam aj ja. Davam mu AL-110 od Nestle. Dr mi nariadila, aby som malemu toto mlieko davala uz len rano a vecer. LENZE, on bol doteraz zvyknuty na nocne kojenie kazde dve hodiny a je mu jedno, ze uz ho nekojim, mlieko si ziada i nadalej a toto umele mu chuti hadam viac ako to moje. Snazila som sa mu v noci davat cistu vodu, caj, ale bezuspesne. Kym nedostane mlieko nezaspi a strasne krici. Kedze mu davam v noci toto UM kazde dve hodiny, bojim sa, aby som ho neprekrmila, preto mu do 100-150 ml vody davam iba 1-1,5 odmerky tohto UM. Taktiez aj cez den niekedy mava potrebu pit mlieko a aj vtedy mu dam do caju 1 odmerku mlieka a vtedy ho vypije cely, inak si len cucne parkrat a caj uz viac nechce. Je to podla Vas takto OK? Nerobim tym nejaku velku chybu, ze mu "vylepsujem" vodu alebo caj, aby vypil aspon nieco a ukludnil sa a potom zaspal? Inak rano a vecer dostava plnu predpisanu davku 7 odmeriek mlieka do 210 ml vody.

anjelicek26
2. jan 2012

@dibisd - otazne je, ci sa budi od hladu, ci zo zvyku. Ja mu v noci davam plnu davku, aj ked viem, ze by mu stacila aj praskom ochutena voda. Ja neviem, mne prijde proste hladny. Mne tu jednu flasu za noc mu o tej polnoci dat neprekaza, ja idem spat aj tak tiez o tom case, tak ma vlastne zo spanku nebudi ani raz.

Co znamena - neprekrmit? Pokial viem, to AL-110 je uz od narodenia a takym mliekom sa predsa prekrmit neda, je skvele stravitelne, deti z neho nad mieru nepriberaju. Kolko ma vlastne mesiacov? Vstat musis tak ci tak... ci mu das vodu, ci caj, ci mlieko.

dibisd
autor
2. jan 2012

@anjelicek26 Syncek ma 10 mesiacov. V noci som skusala davat aj plnu davku kazde dve hodiny - prvy tyzden, ale vobec to nemalo vplyv, stale sa budil kazde dve hodiny, tak isto ako teraz, ked mu davam len tu jednu odmerku do 100-150 ml.

anjelicek26
2. jan 2012

@dibisd - vidis, to, ze kazde dve hodiny som prehliadla. Tak to je fakt dost. Ako ti papa cez den? Nedohana to v noci? Nepodari sa ti to oddialit aspon o pol hodiny hodinu, aby ste sa dostali na trojhodinovy, potom na 4 hodinovy interval s tymi flaskami? Aku teplotu ma v izbicke? Neni mu prilis teplo? Nie je len prilis smädny? Idealne je niekde 18-19 stupnov mat v izbe pri spani (u nas to fakt funguje, ak je moc teplo, zobudi sa 2x, ak nie, budi sa len klasika 1x)

Ono isteze sa da to nocne mlieko zriedit, ale budit sa ti bude nadalej, lebo je zaludok na to zvyknuty. Dolezitejsie ako to, co pije je to, ako casto pije. Ja by som ho asi nechala dlhsie fnukat, nosila, len aby som to v noci oddialila, aj ked je to urcite narocne, ked sa vobec nevyspis. Ale vysledok by mal stat za to.

dibisd
autor
2. jan 2012

@anjelicek26 Keby len fnukal, tak v pohode - to som uz skusala, oddalovat papanie, ale posledne noci tak strasne krici, kym nedostane napit, ze to pocuju hadam aj na konci dediny 🙂)) - a to nosenie nepomaha. Co sa tyka teploty, na to si prave davame pozor, mame v izbe max 19 stupnov.

anjelicek26
2. jan 2012

@dibisd - cez den ti papa normalne? Mozno len bude rast posledne dni a ma zvyseny dopyt, boh vie... U nas v UK am pocit, ze su tie mlieka len take ofarbenie, ziadna hmota za tym, on dostava na tych 180ml 7-8 odmeriek a je maximalne spokojny. Problemy s kakanim nema absolutne ziadne.

dibisd
autor
2. jan 2012

@anjelicek26 to denne papanie je vselijake, spapa par lyziciek a viac odmieta, najradsej by mal stale len to mlieko 🙂)) - asi dohana denne nejedenie, ale ani o tom nie som presvedcena, lebo su dni, kedy sa riadne naje a noci su rovnake.

anjelicek26
2. jan 2012

@dibisd - neda sa mu "natlacit" par flias pocas dna navyse 😅 😅 Nech je sytejsi? Prikrm je do roka stale prikrm. Ale to mliecko by sa mal dostat na cca. liter denne.

aliza
2. jan 2012

@dibisd urcite mlieko neried, to je uplna hlupost a zbytocne mu riedis vitaminy a mineraly, ktore potrebuje a zaroven zatazujes organizmus prilisnou vodou, v noci ma organizmus oddychovat a nie pracovat na plne obratky, co pri takom objeme, aky pises, robi. UM nie je materske mlieko. To, ze papa v noci kazde dve hodiny je navyk, urcite nie je hladny. Treba prist na sposob, ako ho to odnaucit.

evka4
2. jan 2012

@dibisd ahoj, urcite mu mlieko neried. je este malicky a ma pravo na plne davky mlieka. musis mu len nejakym spravnym sposobom prehodit rezim, aby ti jedol viac cez den a v noci menej. neviem, ako casto ho cez den krmis a kolko ti spapa. ale ja by som skusila krmenie v pravidelnych napr. 3 hod. intervaloch, ked ma jest prikrm a zje len par lyziciek, tak ho dokrm mliekom, neriedenym, normalne plnou davkou. ked takto dostane jest 6xza den, tak v noci by mal hadam pytat menej papat. urcite nie hned, lebo kedze bol doteraz zvyknuty na kojenie kazde dve hodiny. ked sa ti prestane v noci menej budit, tak potom nejako znizuj cez den davky mlieka a zvysuj davky prikrmov, aby mu nic nechybalo.
co sa tyka toho krmenia cez den, podla mna je v poriadku, ze aj cez den si vyzaduje mlieko. to, ze niektore deti piju uz v jeho veku mlieko len rano a vecer, nemusi platit aj u vas, su deti, ktore mlieko vyzaduju dlhsie a vo vyssej miere...mozno tam patri aj tvoj syncek, tak mu ho dopraj v plnej miere, on sa ti casom rozpapa.

dibisd
autor
2. jan 2012

@evka4 a nemoze sa stat, ze dostane prilis vela umeleho mlieka - lebo ma viaceri upozornili, ze nech si davam pri UM pozor, ze je tam urcene presne davkovanie, ktore sa nema prekrocit, kedze ma ine zlozenie ako MM a mozem tym sposobit predavkovanie (obezitu a pod.)

anicka1981
2. jan 2012

@dibisd neviem.ale ja by som si nedovolila, riedit mieko podla mojho nazoru, um ma podobnu vyzivovu hodnotu ( aj ked jasne, ze zlozenie je ine- zaklad tvori kravske mlieko) ako mateske, ja dava mojemu UM od 4 mesiacov a tiez som pocula hluposti, ze babo sa prekrmi, mojemu davam v noci mlieko kazde 3 hod, budi sa tak, ani raz nemal problem, ze sa prejedol, on sam vie kolko ma jest, a ked si pyta, tak to potrebuje a kolko,, a neboj sa ze bude obezny, ked zacne liezt a chodit tak to vybeha , radsej sa porad s lekarom, alebo lerarnikom, ten to bude vedt este lepsie,,,,, aj ked neviem, sa mi zda hlupe prestat dojcit,ked mozes, koli tomu co si doktorka mozno mysli,,,,

evka4
2. jan 2012

@dibisd ja si nemyslim, ze mu tym mozes uskodit. na krabici je uvedene len orientacne davkovanie, taky priemer, ale je logicke, ze nie kazde dieta vypije presne tolko. kebyze kojis, tak absolute neriesis mnozstvo, ktore dieta vypije. nemam rada tie nazory, ze sa treba drzat nejakych tabuliek, to potom akoze mamicky, ktorych deti nechcu jest, ich maju krmit nasilu, lebo to hovori tabulka? a naopak, mamicky, ktorych deti potrebuju viac, ako je v tabulke, ich maju nechat hladne? ved aj dospeli jedia rozne, jeden zje viac, iny menej... podla mna vsetko treba prisposobovat potrebam dietata, nie tabulkam. tiez nesuhlasim s tym, ze deti na UM su tucnejsie. poznam x kojenych deti, ktore su vacsie ako priemer a rovnako su na tom aj deti na UM. podla mna, ak je dieta spokojne a zdrave, tak mu treba dat jest tolko, kolko pyta.
pre priklad ti uvediem moju dceru. ma 13 mesiacov a podla tabuliek by mala pit mlieko uz asi iba rano a vecer nejaku kasu. ale ona pije mlieko tak 3-4x denne, pricom mlieko u nej tvori cca 70percent celkoveho mnozstva potravy, ktoru cez den prijme. vyzaduje ho, tak jej ho davam. pre mna je indikatorom toho, ze nerobim nic nespravne to, ze je zdrava, cula, nic jej nechyba, este ani len nadchu nemala, tak nevidim dovod, preco by som mala menit to, co ona sama vyzaduje. samozrejme, ze kebyze vidim, ze neprospieva, tak by som to nejako riesila, ale teraz nemam ani najmensi dovod. priznam sa, ze som to skusala zmenit, lebo sa mi to zdalo vela mlieka na jej vek, ale bol to len zbytocny stres pre mna a aj pre nu. tak som to rychlo vzdala a sme obe spokojne.
najlepsie je riadit sa vlastnym rozumom a materinskym instinktom. poradit sa je dobre, ale kazdemu pasuje nieco ine, preto to, co vyhovuje jednemu, nemusi byt najvhodnejsie pre druheho.

heln
2. jan 2012

mlieko určite neriediť, má svoj pomer látok, nesprávny pomer môže narobiť zlé veci v organizme, zaťažiť obličky a podobne, ale podrobnosti si nepamätám. a to že chce mlieko každé dve hodiny nemusí byť spôsobené hladom, smädom, ale skôr zvykom a spánkom.

pralinka25
2. jan 2012

ja si myslim ze problem sposobi to ked nasypes viac odmeriek do vody ako je predpisane. ak ich nasypes menej nemal by to byt problem. ved ked sa to tak zoberie kopec deti pije aj vodu k umelemu mlieku takze to sa v tom zaludku stejne stretne a rozriedi.
ja davam malemu v noci tiez redsie mlieko. menej odmeriek ako na dane mnozstvo vody treba.
ved pokial ma tie davky ktore treba plnohodnotne neriedene a toto navyse riedene, nemal by byt problem. ja si tiez myslim ze u vas je to o zvyku ale casom sa to upravi myslim.
mozno naozaj teraz rastie a potrebuje ho viac.. mliecko umele by sa malo papat kazde 3 hodiny cize nejako to posunut aspon smerom k tej tretej hodine ak by sa dalo. ale jasne ze ho nenechas v noci plakat. to k nicomu nepovedie.
urcite treba trosku menit rezim ale nie nasilim. myslim ze sa to casom vykrystalizuje.

aklimka81
2. jan 2012

mlieko sa riedit nema, treba sa riadit navodom na krabici.. mne sa mala takto na kojenie budila aj kazdu hodinu az som si jedneho dna povedala, ze stacilo, tri noci to bolo uplne peklo, ale stvrtu noc prespala do rana a tak je to az do teraz.. ziadny cajik, ziadna voda, ziadne mlieko! 😀 v kazdom pripade drzim palce!

dibisd
autor
3. jan 2012

@anicka1981 ked uz clovek skusa vsetko co sa len da a dieta je stale nepokojne, uplackane kvoli bolavemu brusku, , tak prestat kojit ak je to pre jeho dobro, nepovazujem az za taku hlupost, hlavne ked vidime, ze na UM sa ma ovela lepsie, neprdka a neplace tolko ako na MM. navyse, kojit 9 mesiacov je celkom fajn, ved to najdolezitejsie uz dieta dostalo z MM. ine matky nemozu kojit ani tolko.

dibisd
autor
3. jan 2012

dakujem Vam za nazory, rada by som sa poradila s nasou Dr, ale kvoli sviatkom to budem vediet s nou riesit az buduci tyzden, preto som sa poradila s Vami.

anicka1981
3. jan 2012

@dibisd neviem moj maly mal strasne koliky, brusko ho bolelo, kakal iba na teplomer do 3 a polmesiaca a potom sme prisli na probioticke kvapky, a potom zacal reflux, tieklo z neho ako zpolievacky, ale stalesom kojila kolko si pytal, nemysli, ze tym, ze by sommu dala um, tak by dlhsie spinkal, alebo by ho brusko menej bolelo, matesrske mlieko je najlepsie, a nepocula som aby neake dieta bolo alergicke na mlieko svojej matky,,( teda, ked ty si alergicka na laktozu a mas podozrenie, ze to moze mat male, nepi a nekozumuj mlicne vyrobky ty, a tak ti ta kravska laktoza neprejde do tvojho mliecka, nemyslim si ze kravske mlieko, ktore prejde niekolkymi chemickymi procesami je lepsie ako to tvoje) ja som dojcila iba 4 mesiaca a viac sa mi nedalo, mliko mi zmyzlo zo dna na den a robila som vsetko mozne aby sa mi dvohla produkcia a zaroven aby aj maly bol spokojny, nepomohlo, musela som zacat dokrmovat um, ked si vydrzala 9 mesiacov tak to je super,ja som ta nechcela ani nahnevat ani urazit, ja len ze, lekarom neako neverim, preto som ti chcela len odporucit si vyhladat nieco v obdornej literature,, ale ked je malej lepse tak ok, som rada, nestoji za to trapit babo, ale potom nechapem preco nerozrabas mlieko tak ako sa ma, je dolezite, aby si ho robila ako je napisane, lebo potom moze dostavat menej vitaminov a slabo prospievat, ale to urcite vies,, 😉

dibisd
autor
3. jan 2012

@anicka1981 materske mlieko obsahuje samoosebe laktozu, ci ju matka konzumuje alebo nie - ja som nepovolene mliecne veci nejedla - kedze i ja mam intoleranciu laktozy a aj napriek tomu mal drobec problemy. ide o to, ze on intoleranciu laktozy mohol po mne zdedit. Keby som kojit nechcela, tak s tym uz davno prestanem, kedze som tusila, ze mu mojim mliekom najlepsie nerobim. S pristupom gastro lekarky absolutne nesuhlasim (bez vysetrenia urcila diagnozu) a uz nikdy k nej maleho nezoberiem a dost som vnutorne bojovala s tym, prestat kojit, ale uz som nevedela, ako inak malemu pomoct, tak som to skusila s tymto bezlaktozovym mliekom - a zda sa, ze naozaj pomohlo. Co sa tyka toho riedenia, riesim to, lebo na krabici je napisane max. 3-4x denne 7 odmeriek a aj dr mi povedala, ze davat mlieko len rano a vecer, lenze syncek si pyta v noci ovela viac, tak som mu nechcela prilis zatazit organizmus a sposobit predavkovanie tymto mliekom. T.j. kedze som mu davala mlieko nad ramec, ako sa odporuca, nemyslim, ze by dostal malo vitaminov a mineralov, prave naopak. Preto som zacala nocne davky riedit - kedze mu chutilo i tak a budil sa rovnako casto akoby dostal plnu davku. No nic - dnes som to skusila podla rad evka4 - davala som k dennemu prikrmu mlieko, tak uvidim, co to spravi. Ale dakujem Ti za Tvoj nazor 🙂)) cenim si kazdu radu, ktoru som tu dostala. Ved my vsetky matky chceme pre nase deticky len to najlepsie 🙂

anicka1981
3. jan 2012

@dibisd a takto je ine, som sa drzala toho co viemo um, ale ked mate spacialnu dietu, tak to ine 😉 , 9mesiacov to si dobre podrzala,ale hlavne, ze je malemu lepsie, ale sa priznam ze o alergii na materske mlieko som nikdy nepocula, na alergie na kravske to ano, ale nie na mateske, 😲 , no a ked len 3-4x za den, nestacil by mu v noci cajik?, alebo mozno potrebuje viac, ono je to aj tak dost individualne, ja do svojho cez den mlieko neviem dostat, posledne 3 tyzne, abslolutne, neviem ci je to zubkami, ale davam 3 prikrmy desiata obed olovrant, a cez noc mlieko, do prokrmov mu tiez pridavam mliecko, aby mal dost vitaminov, lebo by mi mal viac miecka popit, ale pribera, vazi uz skoro 9 kg, ale on sa aj velky naorodil, takze podla tabuliek je uplne v norme,,, mne sa zase mlieko vratilo po mesiaci, problem je, ze maly uz prsnik nechce, tak aspon odstiekavam, co je skoda, lebo keby zacal tahat, tak by sa urcila zvysila tvorba, drzim vam palce, 😉

luciferkax
3. jan 2012

Nemyslím, že tým, že mu dávaš riedke mlieko, ho o niečo oberáš.. ved to má vlastne navyše. skôr by bol problém, keby si odmeriek dávala viac... ja sama mám "mliekožrúta" doma, mliečko musí mať za každú cenu 🙂 aj ked pri chorobe mu dobre nerobilo, tak som to riešila tak ako ty, dala som odmerku do 200 ml vody, niekedy dve, ked kričal, že to neni mliečko 🙂 🙂 🙂 🙂

jedine8
11. máj 2019

Ahojte má nektora zvas skúsenosť z aptamil Confort a z apatamil 1 ??