Ahojte, naša 1 mesačná ma reflux. Krmime kombináciou Nutrilon advanced+ Nutriton na zahustenie. Je to však trosku zdĺhavé a preto premýšľam nad prechodom na Nutrilon AR špeciálne na reflux.
Je to AR zložením také isté ako keď zahustujem?
Lebo to kombinovanie dcére sedí a je spokojná, nechcem to pokaziť (zapekanie, kolíky...)
Ďakujem za skúsenosti ✌️
Keď má potvrdenu alergiu na bielkovinu kr, mlieka, tak by mal piť rastlinné umelé mlieko, lebo mu to môže zle vplývať na črevá, aj na imunitu.
@anna777115 autorkine dieťatko nemá, to môj malý má ABKM 🙂 A áno pije mlieko na predpis z gastra, len ho musíme zahusťovať, lebo má k tomu aj reflux.
@dame2 Áno,zabudla som ťa označiť.
@dame2 Ono, ten reflux, ide ruka v ruke práve tou alergiou na kr.bielkovinu. Tam len eliminačna diéta a probiotiká, ktoré neobsahujú mliečnu bielkovinu. Ja, dávam dcére probiofix iným.
@gejb áno určite to bude vidno už v ten deň, prípadne na druhý, keby nesadlo. Inak pri staršej nám ho pediatrička potom aj predpisovala, neviem či sa stále dá (bolo to pred rokom a pol), ak áno, tak aj to ušetrí nejake to euro 🙂
@anna777115 my máme Nutrilon Allergy Care Syneo, všetky príznaky okrem refluxu pri ňom vymizli. Skúšali sme aj Neocate, či nepomôže aj na reflux, ale po týždni trápenia sme sa vrátili k tomu Nutrilonu + Nutriton, lebo to bolo skutočne neúnosné, malého z neho tak bolelo brucho a preháňalo ho, že sme ho len na rukách nosili celé dni a aj tak len plakal. Koľko má dcérka? Môj má len necelé 4 mesiace, dávame tiež aj probiotiká, momentálne mu vymizli všetky príznaky, zatiaľ sme na eliminačnej diéte do septembra a potom budeme robiť záťažový test
@dame2 Ono tie umelé mliečka jednotky, takže zcela, do toho pol roka sú ešte celkom stráviteľné aj pre alegikou na kazein, keďže, obsahujú štiepenu mliečnu bielkovinu. Horšie, to už bude s pokračujúcimi mliečkami. Moja dcéra, už bude mať čoskoro jedenásť rokov a intoleranciiuna kazein jej zistili pred dvoma rokmi, aj to na moju žiadosť a naliehanie, keďže to boli neskutočné refluxy, laringitidy, sopke . My sme fungovali celú škôlku a prvý stupeň s inhalatorom . Tiež, jej chceli vyberať nosnú mandlí, ale ja som nedovolila. Teraz, ako je na diéte, veľký obrat k lepšiemu. Nevravím, že nie je chorá, ale ten priebeh celej choroby je úplne iný.
Treba skúsiť. Staršia dcéra mala Nutrilon AR a super, nezapekalo ju ani nevracala skoro vôbec po ňom. Teraz mladšiemu AR mlieko vôbec nepomohlo na vracanie, ale jemu zistili ABKM, takže zahusťujeme mlieko Nutritonom a tiež je všetko v poriadku.