Ahojte mam 7 týždňové bábo a dnes je 5 deň na UM. Prve 3 dni nekakala tak som jej na treti pomohla rurkou, dnes je
druhý deň znovu bez kakania. Stolicu mala horcicovu ale tuhu ako krem. Je pomerne kludne iba sa stale natahuje na prdkanie. Vetry odchadzaju v podstate nonstop ale dnes uz aj trochu zapachali.
Ako zistím že jej mliecko nevyhovuje? Co by ste robili vy? Kolko dni cakat a zmenit mlieko?
@anavixy pred každým krmenim jej masirujem brusko,cvicim s nozickami, polohujem na brusko aj nosim na tigrika. Mam neskutocnu paniku ze ju zapecie ze jej to ublizi ked nebude stolicu vedieť vytlačiť.
A kolko dni ste prosim max cakali kým sa vykaka?
Chapem, je to hrozne, ked sa nevie take babatko vykakat, ale teda s rurkou to slo vzdy, niekedy to pritlacenie noziciek pomoze este lepsie… vacsinou na ten 3-4 den kakala max, dolezite je ci nie je pritomna aj bolest bruska, ked je dieta spokojne, prdka, tak tomu treba skusit nechat volny priebeh a uvidite. Jeden druh mlieka sa ma podavat dlhsie prave kvoli tomu, ze si traviaci system potrebuje nan zvyknut a aj keby teraz na zaciatku bol problem tak o par dni sa to moze upravit do normalu (alebo naopak…) 🙂
Skus jej dojcensku vodu prevarit s par kuskami feniklu - a s tou vodou zarob UM. Mojim chalanom to pomohlo. A aj dcere teraz ( je na UM a MM - pol na pol)
Mlieko treba “skusat” niekolko tyzdnov. Dieta nemusi kakat kazdy den ani kazdy druhy den.. moja dcera mala problem so zapekanim, ale vzdy som cakala kym sama chcela kakat, nie ze mne sa zda ze uz by mala kakat tak jej dam rurku. Az ked dieta samo tlaci a nie je schopne sa vykakat, potom treby vyskusat pritlacit nozicky, pripadne pouzit rurku. Masaz bruska, cvicenie nozickami a polohovanie na brusko je vhdone robit preventivne niekolkokrat denne.