Prvé umelé mlieko

27. feb 2024

ahojte mamičky
ako vybrať ? či mi to poradí pediatrička ?
býva na predpis, alebo to sú len tie špeci na reflux / koliky ?
Rada by som dojčila ale v prípade že to nepôjde, (mám už dohodnuté stretko s laktačnou pred a po pôrode po návrate z nemocnice, a aj v pôrodnici kde budem rodiť je veľká podpora dojčenia)
No ak to nepôjde, asi bude na rýchlo nejaké treba kúpiť, a mať prehľad vopred :/
Páči sa mi kendamil, zložením. Vyhral aj viacero testov. Je to asi jedno z tých drahších..

plamienka555
27. feb 2024

V prípade, že by ste po pôrode nemali mliečko (niekedy trvá aj viac dní, kým sa rozbehne), tak bábätku vyberú umelé mlieko už v nemocnici. Boli sme tri ženy na izbe a každému bábätku dali iné mliečko, nám dali sunar expert Ha 1 a ostali sme pri ňom. Ak by predsa len UM nesadlo, koliky začínajú okolo 3 týždňa, kúpite si iné a budete skúšať. Každému bábätku sadne niečo iné, môže/nemusí mať koliky a možno budete mať materského mliečka na rozdávanie. Netrápte sa. UM nie je ťažké zohnať, partner/rodina vám ho môžu zájsť kúpiť aj v deň príchodu z nemocnice ;)

anavixy
27. feb 2024

Mlieko vam daju v porodnici, s gym mozete bud pokracovat aj doma, alebo prejst na ine mlieko (neodporuca sa menit mlieka hore dole, ale za tych par dni sa nic nestane, neodporuca sa to kvoli tomu aby dieta malo sancu zvyknut si na urcity druh). Niektore porodnice umoznuju aj priniest si vlastnu znacku mlieka a bud ju budu davkovat oni ako aj pri mliekach co maju k dispozicii ako odd, alebo rovno vy. Treba sa opytat na mieste 🙂