Problémy s kŕmením trojtýždňového bábätka

shiva15
10. mar 2014

Ahoj, mam takmer trojtyzdnove babo ktore sa narodilo s nizkou porodnou hmotnostou ako hypotroficke, 2170. dojcim aj prikrmujem. Z prsnika si vzala zo zaciatku cca 15-20 a z flase asi 30, 40. Niekedy to bolo menej, inokedy viac. uz sme doma, papa, nabrala energiu, ale zacala velmi hltavo pit a za dalsie cele krmenie trva aj dve tri hodiny. Neviem co s tym. zaciatky v nemocnici a trocha doma boli take, ze do 30-40min krmenia spala. Teraz jej to trva aj dve, tri hodiny, dam jej z prsnika, uz sa mi spustilo mlieko ovela viac, takze aj viac asi vypije, ale nemam ako vediet kolko, v nemocnici som ju vazila pred a po. Po prsniku ju prikrmujem z flase a to trva par hodin, pije, oddychuje, zaspi na desat min, zas pyta, pije, hltavo, potom pomaly, zas hltavo, zaspi na par min, opat chce pit, zas zaspi na polhodku a zase pit a kolotoc.uplne stracam prehlad kkolko pije a teda ani neviem kolko by mala vypit na jej vahu a vek. Uplne somsa v tom stratila. Ma 19 dni a 2400. Neviete mi poradit ako na to?

dahra
10. mar 2014

Ahoj, ja som malu vazila prvy mesiac semtam, som si kvoli tomu kupila vahu. Viem, ze v porodke vypila min.40 a bola spokojna, raz 70 a to spala potom takmer 4 hodky. Mala 3760g pri narodeni. Doma do prveho mesiaca viem, ze nikdy nevypila viac ako 100 jednorazovo. zvycajne okolo 80. ja som vsak nikdy neprikrmovala, lebo viem z okolia, ze to postupne viedlo odstaveniu od prsnika. jednak ze z flasky sa inak pije, rychlejsie a tak a jednak ze mlieko sa tvori na zaklade toho co odide, odide 40 vytvori sa 40, ak chcem zvysit produkciu, tak prikladam castejsie. inak potom sa mlieko strati. No a s dojcenim, je dojcenie na poziadanie, ale ja som praktizovala to, ze min. interval medzi jedenim bol 2 hodky, som proste videla, ze sa nasytila, ze drieme, tak som opatrne vytiahla bradavku, cumlik som zo nerobila.

83lenka83
10. mar 2014

Ahoj, moj maly sa tiež kojil velmi dlho, niekedy aj 2 hodiny, skus stipkat za licko aby nezaspavalo alebo hladkat po usku, ja som ho takto prebudzala aby sa skor napapal.

shiva15
autor
10. mar 2014

@83lenka83 to robim, prebudim ju a vezme si flasu ale vypluva, tak si myslim, ze nechce, ze ma dost. dam ju spat, bud sa mrvi a za cas pyta, alebo na chvilu zaspi a pyta a tak aj dve rri hodiny, teraz krmim od piatej. zase je na prsniku, spala od piatej asi tridsat min dokopy. nepomaha cummel, ani hyckanie, ani ked si ju dam k telu nech spi, nic, ani ked ju na rukach nosim.len jest.

83lenka83
10. mar 2014

@shiva15 ma už vytvorený nejaký režim? Moj od narodenia 2 hodiny bol hore a 3 hodiny spal a stale dookola.

shiva15
autor
10. mar 2014

no mala, tri hodiny spala, max hodka krmenia.teraz uplne rozbite je to.

ivka.minnie
11. mar 2014

@shiva15 ahoj. Pozri si stranku o dojceni www.mamila.sk. Najdes tam aj zoznam laktacnych poradkyn, kludne nejakej zavolaj, urcite ti poradi. Aj mne radili, ked som mala problem s dojcenim. Inak dojcenie nie je len o jedini, uspokojuje aj ine potreby dietata. Mozno prave, ze je taka malinka potrebuje byt blizko teba a dojcenie ju upokojuje. Jeden cas bol aj moj mali na mne nalepeny v jednom kuse.... Neboj vsetko sa upravi. Mozno sa velmi sustredis na to kolko papa a pribera, lebo je malinka... Chapem to, ale zbytocne ta to stresuje. Urcite kontaktuj laktacnu poradkynu. Drzim palce