Problémové kŕmenie trojtýždňového bábätka

zoja1234
10. nov 2021

ahojte, mame 3 tyzdne a sme na UM Nutrilon. snazili sme sa od prichodu domov skusit nabehnut na rezim v papani, znamena ze nie presne o nejaku hodinu bude jest, ale ze sa naje do syta, pospi 3-4 hodky a naje sa znova. par dni nam to takto krasne fungovalo, jedol aj v pribliznych casoch co bolo skvele. najedol sa do syta a spal. dnes je to ale katastrofa, nenaje sa do syta lebo rychlo zaspi a zje mozno tretinu obvyklej davky, zatym mam problem ho dat aj odgrgnut lebo spi, musim cakat aj 20 minut, potom samozrejme nezje uz nic, ulozim ho spat a o polhodinu je hore, plac krik rev akoby som mu vobec nedavala jest, a znova si pyta.. a takto dookola, kazdu hodinu a pol zje male frcky davky, nie plnu davku co je cca 120-140ml.. prosim poradte ako ho nachovat tak aby nespal, alebo co robit..

tosomja
10. nov 2021

@zoja1234 3tyzdnove bábätko ti vypije 140ml umelého mlieka? Veď to je veľmi veľa. Moja polročná pije 150-180 ml každé 4 hodiny a aj to nie vždy plnú dávku.

zoja1234
autor
10. nov 2021

@tosomja vacsinou vypije okolo 100, dakedy aj 90.. vcera mal rekord ked na jednu davku dal prekvapivo 150.. ale problem je inde, chceme trosku pravidelnosti do krmenia a hlavne aby si nepytal male davky kazdu hodinu..

tosomja
10. nov 2021

@zoja1234 nie každé bábätko sa naučí hneď ako rodičom vyhovuje. Niektoré pijú každú hodinu, niektoré nespí, niektoré pijú aj v noci. Mám tri deti a každé ináč jedlo. Skús chodiť vonku medzi kŕmenim. Vonku deti väčšinou dlho spinkaju. Alebo výmen cumel za väčší, možno sa unaví pri ťahaní a zaspí skoro. Treba skúšať.

brrrrrciatko
10. nov 2021

@zoja1234 moj bol iba kojeny, ale som ho vazila a vypil 100 ml a ani o trosku viac. Stacilo mu to a spal aj 4 hod. Druhy bol tiez iba kojeny a ako 3 tyzdnovy vypil 160 ml a tiez spal od 3 do 5 hodin..
Co popisijete mozu byt aj koliky..

zoja1234
autor
10. nov 2021

@brrrrrciatko koliky? s tym skusenost nemam, neviem ako dieta pri tom vyzera a ake su prejavy..

nikpa
10. nov 2021

@zoja1234 ale toto je celé zle, mala by si si niečo naštudovať o kŕmení bábätka a aj o kolike! Nikto učeny z neba nespadol ale to je minimálne si o tom niečo doštudovať alebo sa informovať u pediatričky. Základ je nenechať ho počas kŕmenia zaspať, treba ho kŕmiť pri svetle, rozprávať mu a keď nič nepomaha tak ho občas posteglit na brade, to nám kázali robiť na JISke keď som chodila kŕmiť a zaberalo to. Keď aj zaspí a vypije málo tak mu dať dopit max. do pol hodiny. Nie že každu 1,5 hodinu, takto mu len robíte zle. Umelé mlieko sa ma dávať po 3 hodinách lebo mu to traviaca sústava nestíha spracovať a boli ho bruško. Ďalej, vetry má pravidelné? Ak nie treba mu pomôct, kúp v lekárni sab simplex alebo espumisan, sú to kvapky na vetry. No a keď do takého malého bruška nalejes 120ml tak jasné, že je nespokojný 🤦 to je veľmi veľa. Môj má 8 mesiacov, je to tučko a vypije 120ml.

zoja1234
autor
10. nov 2021

@nikpa krmim ho jedine pri svetle aj v noci, aby som nanho poriadne videla, prihovaram sa mu, ked zacina zatvarat oci tak ho steklim nielen na brade, ale aj za uchom a na klucnej kosti, co zase mne odporucili na sestonedeli. vetry ma take ze ich pocujeme na cely byt ked si odprdne, par krat do dna urcite a casto si odprdne aj priamo pri krmeni..

ingush616
10. nov 2021

Podľa mna nečuduj sa, od 3 týždňového bábätka nemôžeš chcieť aby malo režim. To je priskoro. Papa toľko na koľko ma chuť. Keď bude častejšie, tak častejšie, keď niekedy vládze viac tak viac. Podľa mna nemáš mať prečo obavy. A to že plače je normalne 😀 veď je to novorodenec 😊 nebude ticho 😀 musí nejak dať vedieť že tam je. A kludne ju daj odgrnuť aj keď zaspí. Bude lepšie na bruško. Môže názor 😊
Prajem veľa zdravička 😊🤗

julie19
10. nov 2021

Za mna je to naozaj velká porcia na 3-tyzdnove dieta ... moja rocna dcera dá teraz večer pred spaním 150ml a ráno po celej noci prespatej 180ml ... nepamatam si presne kolko pila v 3 tyzdnoch, to by som klamala ale viem ze z porodnice sme isli domov tak ze 30ml na porciu každé 3 hodiny... a potom sme to dvihali fakt ze po 10ml cca každý tyzden takže v 3 tyzdnoch mohla pit cca 60ml na porciu každé 3 hodiny a bola úplne spokojna, priberala na vahe a dokázala pekne spinkat dlhe bloky aj v noci aj po kocikovani ... skus mu dat menej, drzat ho pri papani hore tak ako to robis a co nevypije tak nevypije, ďas zas až za tie 3 hodinky ... on je este maličký možno po tej hodine neplace od hladu ale kludne moze mat koliku, moze ho boliet brusko, skus ho radsej nejako utisit, zabavit, vzuat do kocika alebo taka by naozaj mal tie 2-3 hodiny na stravenie toho mliecka ... neostáva len skúšať, držím palce

slnecnica82
10. nov 2021

@zoja1234 pripájam sa k ostatným mamičkam, že je to moc na takého drobca..ani tebe nie vždy rovnako trávi,tiež nezjes vždy rovnakú porciu jedla, preto tomu treba nechať čas...mám 11 mesačne a vypije 150-180 aj to nie vždy všetko...a s tym 3-4h spánkom to tiež nefunguje u každého bábätká...

zuzanka.zuzu
10. nov 2021

ale tu vobec nejde o to co chcete vy, ale v prvom rade co chce babatko 🙈 ak chce pit 60ml kazdu hodinu tak sa podla toho zariadte... ci mas iny program? rezim mozes zacat s pol rocnym. papat sa ma v mensich davkach a castejsie.

bazde
10. nov 2021

@zoja1234 ...na rezim musis este pockat je malinke na to aby sa ti budilo pravidelne...vstava a spi ako chce kolko chce ....este sa adaptuje....je to vela mlieka na take malinke babatko ...ked sa zobudi dajte ho este odgrgnut znova pripadne pomasirovat brusko ponosit ...deti neplacu len ked su hladne ...moze mu byt teplo zima chyba mu cumlik a mozno mu je len smutno

denden77
10. nov 2021

deti maju xyz dovodov na plac.. nehladaj za kazdym placom hlad.. 😉🍀

zoja1234
autor
10. nov 2021

@zuzanka.zuzu no on zje na jednu dávku 100ml, o tri hodiny si vypýta a zje ďalších 100ml, a akože čo mu mám, nedať? Keď saje a je, nemôžem dat fľašku preč po 60ml... Okrem toho za deň zje tých 550-650ml, čo ma v rámci svojej hmotnosti úplne v norme..ja viem že chcieť od neho režim je hlúposť, ale prečo nám to posledný týždeň krásne fungovalo? Cez deň jedol približne rovnaké dávky každé tri hodiny, a v noci vydržal spat aj 4-5 hodín, nebudila som ho..

zanetakovacsova
10. nov 2021

@zoja1234 preboha 3 týždňové a také dávky 🙈ja som bola rada keď mi zjedla 50-60 teraz má 3 mesiace a stále sme pri 120 ak zje náhodou viac tak dlhšie nepýta.. Pravdaže sa tak správa vaše dieťatko keď je prepchaté a je mu ťažko na bruško....

sssilvuska
10. nov 2021

moja pila na treti den 80ml ... aj pediatricka v nemocnici sa cudovala ale sestricka ju hned zrusila ze ano ona tolko chce a hotovo.. treba davat tolko, kolko babo pyta... potom sme sa na dost dlho zastavili na 120ml a tiez som neriesila, ze uz davno mala pit aj 150ml... ja som davala pravidelne kazde 3h a v noci iba o polnoci a spala do rana...davala som aj biogaiu a espumisan... espumisan jej davali este v nemocnici lebo bola furt nespokojna, no nakoniec to bolo z hladu.. chcela vela a ja som mlieko nemala ziadne a UM jej davali malo...kazde babo je ine

misisika
11. nov 2021

@zoja1234 skús ho budiť pri jedení, štípať na líčko a podobne. A ak ste na UM, môže byť aj to najkvalitnejšie, skôr ako každé 3 hodiny mu ho proste nesmieš dať! To nie je materské, dlho mu trávi, bude mať problémy s bruškom a budete v začarovanom blúdnom kruhu. Ak sa bábo zobudilo po hodine, neznamená že je hladné...a samozrejme pýta fľašu lebo sa vie pri nej ukľudniť. Môže mať koliky, skrytý reflux, chce si odgrgnúť alebo chce ísť na čerstvý vzduch...proste milión príčin aj nezmyselných, ale fľaša nie je riešenie, to nie je ako prsník.

zoja1234
autor
11. nov 2021

@misisika toto som nevedela, keď sa po hodine zobudil tak som skúšala ho prebaliť, zavinut nanovo, dať von zo zavinovacky, nosiť na rukách, atď.. ale po fľaši šiel hneď, už budem vedieť že to nieje dobre riešenie

misisika
11. nov 2021

@zoja1234 my sme tiež nevedeli a veru sme veľmi bábätku uškodili. Skončili sme v nemocnici. Ak je nekľudné, tak baby dobre píšu, že skúste espumisan na nafukovanie. Alebo ho skús dať do zvislej polohy. Ak sa mu uľaví po chvíľke nie je to o tom, že chce byť na rukách ale že mu ide grg, alebo má reflux a páli ho kyselinka.....proste príčin je veľa a netreba sa strachovať. Bábo plače lebo nič horšie ako prd a grg doteraz nezažilo 😄 držím palce, zvládnete to. Toto rieši asi každý druhý rodič 😊

tosomja
11. nov 2021

@zoja1234 pretože dieťa sa mení každý deň. Môj spal dva roky celé noci, bolo ukážkové dieťa a zrazu aj dve hodiny v noci je hore a reve tak, že pobudi všetkých. Nechce ani mlieko, ani čaj, ani nič. Len plakať. Poplace, ľahne a spí ďalej. Tak isto moja polročná má týždeň kedy by sa len smiala a hrala, a zase týždeň kedy by len plakala a pila mlieko. Potom sledovať prikrmy, čo jej robí dobre a čo zle. Niekedy zje plnú dávku, niekedy po troch lyžičkách začne vypľúvat a radšej dám mlieko. A to mám tri deti a ani jedno mi nedá dýchať tak ako si predstavujem. Nie, nedá sa mať pevný režim pri deťoch. Dieťa zmení celý život, aj tvoj voľný čas ti vezme. A všetko bude iné. Čím bude staršie tým zaujímavejšie. Zvykni si, že máš doma bábätko, ktoré každým dňom rastie a má iné potreby.