Problém s bolesťou bruška 7 týždňovej dcérky

barunka.k
13. okt 2018

Zdravim mamičky....
Mám 7 týždňovú dcéru...papakame UM...od pôrodnice sme mali Sunar premium...zdalo sa že nám sedí,kakali sme pravidelne každý druhý deň...poprdkali bez problémov.potom však nastal zlom a dcéra mi kŕmení odmietala jesť lebo prdkala a bola tlačila a plakala aj po jedle. Zistili sme že aj napriek tomu že poprdkavame v pohode prdime len spodné prdiky a vrchné nie...použili sme preto rektalnu rúrku...
Mlieko sme zmenili na bebu ale problém stále pretrvával...
Boli sme aj hospitalizovaní nakoľko mala sa narodila o 3 týždne Skorej a na rizikovej poradni nám odporučili dva dni na pozorovanie. Všetky vytery, odbery a sona boli v poriadku...
Pustili nás s tým že mame koliky ....plakavame ráno aj večer ale v noci krásne spinka...
Uvažovali sme či nezmeniť mliecko ale každý nám hovorí že keby nesedelo tak plače aj v noci z mliečka...
Aké máte skúsenosti vy prosím už si nevieme rady...

katren
13. okt 2018

@barunka.k ked su to koliky, nic nespravis...len vydrzat...na prdkanie skus dat Espumisan a k tomu nejake probiotika 🙂

barunka.k
autor
13. okt 2018

@katren berieme biogaiu aj sab simplex...mali sme espumisan ale moc nezaberal..tak nám povedali aj v nemocnici že koliky...zostava asi len vydržať do toho tretieho mesiaca či prejde

kormelia11
13. okt 2018

@barunka.k skus si precitat o pripravku Coliprev

barunka.k
autor
13. okt 2018

@kormelia11 coliprev aj espumisan sme mali...teraz skúšame sab simplex ....

malinajahoda
13. okt 2018

@barunka.k my sme mali Infacol, Sab Simplex aj Espumisan l. Každé sme dlho skúšali, až Coliprev zabral po pár dňoch. Ako dlho ste skúšali ten Coliprev?

kormelia11
13. okt 2018

@barunka.k ak pekne spi v noci tak si myslim ze zbytocne nieco davat. Dcerka mala velke kolike nespala ani v noci vrieskala a mala az penu ked som dala rurku neskor po niekolkych opakovanych vyteroch v 4mesiacoch vysla konecne mykoza preliecilo sa a uz to bolo lepsie syn to mal tak ako pisete a jemu nepomahalo nic tak som vysadila vsetko zbytocna chemia a ucinky ziadne

barunka.k
autor
13. okt 2018

@malinajahoda no my cca týždeň minimálne ....mozno sme skúšali malo neviem fakt

barunka.k
autor
13. okt 2018

@kormelia11 no nad ranom začne mrnčať ako keby zo spánku tak mi príde že ju to bruško pobolieva....inak v noci potiahne aj tie 4 hodky spánku

malinajahoda
13. okt 2018

@barunka.k nám práveže sadla Beba a k tomu Coliprev. Ale každé bábo je iné. Bože, ťažko povedať. Takže teraz máte Bebu? Nam v nemocnici poradili, že ak nezaberie samotný Coliprev, tak mame dať dokopy naraz Coliprev a Espumisan L 🤔.

barunka.k
autor
13. okt 2018

@malinajahoda áno teraz mame bebu na koliky a SAB simplex....ale sa nám aj budí po hodine a pol s plačom zo spánku tak neviem či tým bruškom ale po chvíľke niekedy zaspi a niekedy nie

miirkka1
13. okt 2018

@barunka to su koliky...skoro kazde dieta to ma...moja nemala ani umele mlieko a bola kojena a problemy s prdikmi mala...v noci plakala tlacila...vsetko casom sa vyvinie a prejde to...naozaj...na to nam nepomahalo nic...to su reklamne tahy...akurat sa mi zdalo ze ked som zmenila vitamin D za prirodny vtedy to bolo ovela lepsie...

barunka.k
autor
13. okt 2018

@miirkka1 ten som tiež vysadila je to asi 5 deň tak uvidim...bojím sa ale striedať mlieka takze teraz mame Bebu proti kolikam...ale myslím že musí vyrásť z toho...

barunka.k
autor
13. okt 2018

@miirkka1 neviete koľko sa vylučuje ten vitamín z tela?

kathy93
13. okt 2018

@barunka.k vitamín D by ale užívať mala. My sme vysadili vigantol a nasadili devit a je to oveľa lepšie dávam aj probiotiká plus infacol pred skoro každým papanim a bruško ju bolí málokedy. Inak zo začiatku sme mali strašné problémy s bruškom...

malinajahoda
13. okt 2018

@barunka.k to sú koliky ako vyšité. Vám Vigantol robil zle?

miirkka1
13. okt 2018

@barunka.k to netusim...ja som len videla o trochu zlepsenie po par dnoch...ale mozno to som si len domyslala...ona musi z toho vyrast...tiez mi to vraveli a ja som uz bola hotova z toho..skusala som vselico...uplne zbytocne som jej zaplnala brusko blbostami...ja som jej tou rurkou ale nepomahala...nosila som ju na rukach zvislo pocvicila v noci...boli to strasne noci...teraz bude mat dva roky...sice tiez sa budi ale nie na prdiky...

barunka.k
autor
13. okt 2018

@kathy93 nasadíme tiež devit...

barunka.k
autor
13. okt 2018

@malinajahoda takze zostava len vydrzat do 3. Mesiaca ...dúfam že prejde

anicka766
13. okt 2018

@barunka.k ahoj neskusala si malej davat pit rascovy cajik? Na koliky podla mna super vec, este aj fenyklocy cajik.

barunka.k
autor
13. okt 2018

@miirkka1 takze mi zostava len čakať čo to prerastie😞

barunka.k
autor
13. okt 2018

@anicka766 feniklový cajik dávame

anicka766
13. okt 2018

@barunka.k tak uz len zrejme vydrzat, my ame sa trapili 3 mesiace :/

barunka.k
autor
13. okt 2018

@anicka766 na babo sme dlho s mužom čakali a chcela som mat radosti od narodenia ale zatiaľ je to pre mna psychicky veľmi ťažké zvládať 😞

anicka766
13. okt 2018

@barunka.k ale no....ved dietatko, neznamenaju len radosti,ale aj starosti, pokial to nieje nieco vazne co verim ze nie, tak s tymi kolikami sa trosicku potrapite a za par mesiacov budete s usmevom spominat na prebdene noci. My sme si zazili to iste, este ak mozem poradit skuste sa pytat na gastro, nas maly mal podobne problemy s bruskom, pamatam si ako mm chodil po dome s malym na rukach od 18....do polnoci a uspaval ho, ja som bola po porode ,,rozbita ako detska hracka" a nakoniec sme po cca 2 mesiacoch prisli na to ze maly mal alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. Vsetko raz prejde neboj a ak ste si nie isty ziadajte o vysetrenie na gastre. 🙂 prajem vsetko dobre a nech to cim skor prejde 🙂

malinajahoda
13. okt 2018

@barunka.k my sme okrem už spomenutych kvapiek skúšali aj masáž bruška aj cvičenie s nožičkami aj nahrievanie vankušikom. Bolo to všetko na 2 veci. A potom aj dosť už pomohlo, keď sa sama začala otáčať na bruško.

barunka.k
autor
14. okt 2018

@anicka766 ďakujem veľmi pekne...budem musieť nejako zvládnuť aj s mužom...skúsim sa popýtať aj na to gastro pre istotu

barunka.k
autor
14. okt 2018

@malinajahoda na bruško ju dávame len ona sa vie pretočiť na bok a potom má chrbátik ....je strašne aktívna....samozrejme masírujem a cvičím s ňou ....ale ako to čítam všetko tak asi vážne treba vydržať

lavender273
14. okt 2018

@barunka.k

Ja by som na bolest bruska skusila esencialny olej Digestzen (1kv do 1 pol lyzice kokosoveho oleja masirovat kruzivim pohybom). Dala som ten olej svojim kamaratkam / im detom a koliky presli. Urcite najdes nieco co zaberie 🙂

barunka.k
autor
14. okt 2018

@lavender273 kúpiť sa dá kde prosím? Každá rada dobrá

barunka.k
autor
14. okt 2018

@anicka766 boli sme v nemocnici dva dni na pozorovaní....snáď ich napadlo spraviť aj takéto testy ale je pravda že robili len vytery odbery s sono