Príprava umelého mlieka

30. máj 2022

Ahojte
Zaujimalo by má ako pripravujete svojmu bábätku mliecko.
My sme prestali bohužiaľ kojiť a sme na um.
Niekto má prevarenu vodu len v termoske a potom len zamieša s mliečkom.
Ako to robíte vy?
Ďakujem

cyberk
30. máj 2022

Ohrievacka flias (Lovi) nonstop zapnuta
Do flasky si dam dojcensku vodu a dam ju do ohrievacky
Ked je cas krmenia tak len pridam do flasky UM zamiesam a krmim 🙂

autor
30. máj 2022

@cyberk a z bezpečného hľadiska je to Ok aj cez noc mat zapnuté 🙈? Toho jediného som sa nejak bála
Aj keď si myslím že by sa nemalo nič stat

snehulak77
30. máj 2022

My máme kanvicu s teplomerom, ukazuje stupne. Pre varím vodu, keď sa ochladí napr na 25st, tak nastavim 40 a za 10 sekúnd mam. Mne ohrievačka nevyhovovala.

hennyinnsbruck
30. máj 2022

Moja bola len na UM.zovreta voda v kanvici.ked vychladla zapla som kym sa neohriala.detto v noci.trvalo to par sekund.

petamich
30. máj 2022

voda do flase, na 15 sek. do mikrovlnky, pridam UM a ficim 🤷‍♀️ ale tak nas ma mlieko pred spanim uz len + max. 1x v noci (prestavam kojit)

selest
30. máj 2022

Voda horuca v termoske, prevarena studena vo flasi. V cumlovej flasi nadavkovane mlieko. Nalejem horucu, dolejem studenu, zmiesam, pomer uz viem od oka aby bolo presne tak teple ako ma maly rad..

domireb
30. máj 2022

Odkedy olizuje podlahu, dojčenskú vodu jej nepreváram, nalejem z fľaše, cez den zohrejem v mikrovlnke, v noci v ohrievačke, tie 4 minúty vydrží. Usvokry dám zohriatu do termosky, no mne z nej potom tá voda smrdí (nie je to termoskou,proste uzavretá voda, radšej jej dám relativne čerstvú

cyberk
30. máj 2022

@autorka tiez som sa najprv bala ale odporucila mi to kamoska co to ma uz polroka zapnute nonstop, ja to mam zatial len 3 mesiace a vsetko fici ako ma 🙂 ja sa nerada babrem (hlave vecer) v kuchyni, potrebujem mat vsetko hned pripravene lebo moja mala ked je hladna zobudi aj susedov len aby dala o sebe vediet , takze kazda usetrena sekunda je potrebna :D :D :D
UM prasok mam uz nadavkovany v davkovacoch (taka nadobka od Babylove z DM) a to mi tiez dost usetrilo casu i cez den 🙂 🙂

mon1806
30. máj 2022

Ja zohrejem len na peci v hrnci dojčenskú vodu neprevaram a dám umelé a papa fľašky hneď vyvaram potom

viky_21
30. máj 2022

Cez den pouzivam ohrievacku flas. Mlieko mam pripravene v davkovaci a v noci mam vodu v ternoske 🙂

simca06022011
30. máj 2022

kanvica s termostatom, na nezaplatenie. Co som mala vzdy bola prevarena voda cize aks sa mi podarilo prehrait vodu, tak som ju tym zriedila (davala som z vodovodu, ziadne dojcenske, tie iba na dovolenky atd som brala). ziadne davkovace ani nic som nepotrebovala, nahrabat tych par odmeriek mlieka ziadyn problem. Hlavne, ked som dieta nakrmila z flase vecer, nebudilo sa mi na jedenie v noci ako dojcene. Cize velmi rychlo prespala noc a ziadne nocne lietanie po mlieko ;) Nevidim dovod ani mat nonstop ohrievac fliac zapnuty, ked UM sa jedava s minimalne 3h rozostupom, tak vlastne vacsinu dna ide uplne zbytocne. Von som nosila teplu vodu v termoske.
Inak vsetko to zalezi od dietata, mne fakt, od malicka v noci jedla raz okolo polnoci a potom az rano, po 3-4m v noci uz vobec...
Inak mozem povedat, ze u som mala nakupene vsetko :D 80% veci zbytocnych, uplne.

izabela181
30. máj 2022

Ja miesan studenú dojcensku a horúcu z kanvice, napríklad 100ml studenej a 50kl horúcej to má akurat na pitie 😊 ale lebyze viem tak buď kúpim ohrievacku alebo tu kanvicu čo ukazuje stupne 😆 v podstate od príchodu z pôrodnice bol maly na umelom ale vtedy som nejako na to nemyslela a teraz už pije mlieko len večer a v noci tak mi je to jedno uz som si zvykla 😆

hederamonstera
30. máj 2022

Tiez mame ohrievac flias. Berem so sebou aj ked ideme k niekomu na navstevu😂

ol1234
30. máj 2022

V termoske mam vriacu vodu, v jeho flaske studenú (ja už neprevaram) a viem aký pomer studenej + teplej treba. A UM mam v dávkovači z Dm. Mam to pri posteli, dolejem par ml vriacej vody, šupnem UM z davkovaca a za pár sekúnd ma mliečko hotové. 😊

vulka
30. máj 2022

My sme to robili v noci tak, že sme nachystali fľaše a do nich naliali vriacu vodu v polovičnom objeme, než sme potom v noci plánovali zarábať mlieko. Tá voda vychladla a potom v noci sme len doliali vriacu z termosky a dosypali mlieko. Malo presne použiteľnú teplotu. Čiže nič sme už nemuseli chladiť.

andy_sixx24
30. máj 2022

V mikrovlnke ohrejem vodu a potom pridám UM 🤷‍♀️

autor
30. máj 2022

Ďakujem Vám všetkým za odpoved🙂

mirka438
30. máj 2022

Ja som to robila tak, ze som si pripravila prevarenu vodu do flasky, ta vychladla kym bola dcera hladna a ked bol cas na papanie tak som len doliala cerstvo zovretou vodou. Pomer vychladnutej a vriacej som si po par mliekach vychytala takze som tam uz len dzigla to mlieko, pohrkala a bolo. Cele to trvalo snad minutu, len co mi zovreli tie 2dcl vody

henka123123
30. máj 2022

@hennyinnsbruck presne takto som robila ja aj kase im tam robim

klejkaez
13. jún 2022

Philips avent ohrievac. Rychlo ohrieva plus 60min udržuje teplotu vody a sam sa vypne
V noci ked ideme spat stlacim nech sa ohreje ked uz viem ze o chvíľu sa prebudi papat.. A aj ked nie.. Stlacim gombík maleho utisim cumlikom, ide zarobit mlieko to je v avente rychlo a papa 😊👏aj pridriemana vzdy. Mam to vedla postele hned