Ahojte, vy pripravujete porciu UM vzdy pred papanim alebo si pripravite viac a date do ladnicky? Nam to tak poradili v porodnici ale na obale citam, ze treba papat porciu vzdy do 2 hodin od pripravy inak vyhodit. Ako to robite prosim vy?
Ja vstanem a mlieko urobím čerstvé. Ale naša vstáva 1 -2 x za noc takže je to v pohode. Keď sme boli v nemocnici tiež mi tam doniesli zarobenú veľkú fľašu um a , že si mám odlievať, tiež som bola prekvapená. Oni to ani do chladničky nedali.
Vždy čerstvé
Vzdy cerstve. Co nedopije, vylievam.
@veronikaszabova ach preco nam radili nechavat a do ladnicky 🙈 mozno nekaka aj preto, ze stare odstate z ladnicky pil 😒 nikdy nie vsak starsie ako 24 h 🙈
@liloastitch tiez nam tak radili, ze nesmie byt v izbovej teplote viac ako 3 hodiny, dat do ladnicky a po 24 h vyliat... 🤦♀️
Ja osobne by som take odstate mlieko nedavala. Ved zarobit UM je otazka jednej minuty
Ja mam ale pocit, ze v nemocnici maju nejak ine tie mliecka a preto mozu byt urobene dlhsie - neviem kde som to citala🙂 a doma som vzdy robila cerstve iba ak nedopila a ostalo toho viac dala som do chladnicky…
V nemocnici pripravujú mlieko inak. Doma vždy čerstvé, veď to zaberie minimum času. A ak aj nezje, tak vyliať, žiadne, že doje to neskor
V porodnici toho nataraju....
@veronikaszabova nejde o lenivost nam to tak vyslovene kazali 🙈
@luliu suhlasim 🙏
Vždy sa treba riadiť postupom na obale UM. Veď si niekedy to mlieko ovoniala? Skús ovoniať po 2 hodinách, určite ťa z toho napne...ja som dcére ani po pol hodine nedala a nie to po 24h 🙄
Vzdy cerstve, nedopite vylievam. Mam termosku a flasu s vodou a mixujem to. Uz viem priblizne kolko telpej a studenej dat aby mala cca 40° a potom uz len nasypem mliecko.
V pôrodnici majú to mlieko trošku iné, tam sa to tak robí. Doma cez den zohrejeme v kanvici. V noci začal teraz zase piť 2x, takže večer pripravím 2 fľašky, do nich studenú vodu, hodím do ohrievacky, nastavím 40st, hodím tam fľašku, nechám to ísť a keď je hladný, tak len prisypem UM a do ohrievacky hodím tu ďalšiu fľašku s vodou. Ja som v noci hrozne moc lenivá, že aj to miešanie studenej a horúcej ma obťažuje 🙈🙈🙈
Vždy čerstvé a čo nedopila som vylievala. Možno to nie je veľmi ekonomické ale nedala by som malej mlieko odstáte v chladničke. Už len to ohrievanie, ako by si to správne ohriala, aby si neprešvihla 40°C? (nad 40°C sa ničia baktérie mliečneho kvasenia obsiahnuté v UM).
@tanyag som to nezvladla, ach Boze som to robila len ako mi tam povedali ani som to necitala uprimne 😒
@snehulak77 ano dobry napad 🙈
@mima172 aha kokso ako to odhadnut, existuje nejaky teplomer na vodu?
Ano aj mnetaj radili v porodnici ale treba robit vzdy vzdy vzdy cerstve
Teplomer v tescome,orione alebo akychkolvek obchodoch s domacimi potrebami
My sme tomu hovorila VMF ... voda, mlieko, fľaška 😀 vždy čerstvé ale keď sa zobudila naliali sme vodu z termosky, nasypali mlieko, pretrepali a dali ;) a pre istotu sme mali aj studenú vodu, keby náhodou ;)
Inak môj bratranec píl mlieko tak, že mu spravili večer 2 fľašky a tak mu dali v noci takže už dávno po dvoch hodinách ... ktovie že či aj nebolo skysnuté niekedy
Autorka: ako píše @taktotedanie , teplomer na potraviny kúpiš v domácich potrebách. Ja som mala tuším z Orionu a keď sa mi pokazil, tak som si narýchlo kupila klasický digi teplomer na meranie telesnej teploty a merala tým 🙂
@taktotedanie superko dakujem 🙏
@janulik2008 kokos takze jemu mozno bolo cely cas zle lebo sme to robili zle 😒
Zasa neber to až tak 🙂 bratranec mal viac ako rok keď mu takto robili mlieko, oni do chladničky nedávali vôbec ... Dali ku postieľke a malý fľašku vzal a vypil. My sme párkrát zabudli a už po hodine vonku mlieko bolo 🤢 v chladničke je akurát studené a ako tu niekto spomínal tak presne zohriať je podľa mňa nadľudský výkon 🙂
A ber to ako ponaučenie ;) človek sa učí celý život 🙃
@janulik2008 ja som nevedela, ze sa to nemoze a nenapadlo ma to precitat si, som idiot mozno aom mu cely cas robila zle ja 🙆♀️😒
@janulik2008 dakujem ale to ma neomluva 🙈
Vždy čerstvé. Mala som termosku s horúcou prevarenou vodou a fľašu s dojčenskou a miešala som si to keď bolo treba.