Príprava umelého mlieka

27. máj 2023

Ahojte, vy pripravujete porciu UM vzdy pred papanim alebo si pripravite viac a date do ladnicky? Nam to tak poradili v porodnici ale na obale citam, ze treba papat porciu vzdy do 2 hodin od pripravy inak vyhodit. Ako to robite prosim vy?

lucijalucy
27. máj 2023

Vždy čerstvé. Mala som termosku s horúcou prevarenou vodou a fľašu s dojčenskou a miešala som si to keď bolo treba.

liloastitch
27. máj 2023

Ja vstanem a mlieko urobím čerstvé. Ale naša vstáva 1 -2 x za noc takže je to v pohode. Keď sme boli v nemocnici tiež mi tam doniesli zarobenú veľkú fľašu um a , že si mám odlievať, tiež som bola prekvapená. Oni to ani do chladničky nedali.

bejbypd
27. máj 2023

Vždy čerstvé

veronikaszabova
27. máj 2023

Vzdy cerstve. Co nedopije, vylievam.

autor
27. máj 2023

@veronikaszabova ach preco nam radili nechavat a do ladnicky 🙈 mozno nekaka aj preto, ze stare odstate z ladnicky pil 😒 nikdy nie vsak starsie ako 24 h 🙈

autor
27. máj 2023

@liloastitch tiez nam tak radili, ze nesmie byt v izbovej teplote viac ako 3 hodiny, dat do ladnicky a po 24 h vyliat... 🤦‍♀️

veronikaszabova
27. máj 2023

Ja osobne by som take odstate mlieko nedavala. Ved zarobit UM je otazka jednej minuty

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuza265
27. máj 2023

Ja mam ale pocit, ze v nemocnici maju nejak ine tie mliecka a preto mozu byt urobene dlhsie - neviem kde som to citala🙂 a doma som vzdy robila cerstve iba ak nedopila a ostalo toho viac dala som do chladnicky…

luliu
27. máj 2023

V nemocnici pripravujú mlieko inak. Doma vždy čerstvé, veď to zaberie minimum času. A ak aj nezje, tak vyliať, žiadne, že doje to neskor

beata_k
27. máj 2023

V porodnici toho nataraju....

autor
27. máj 2023

@veronikaszabova nejde o lenivost nam to tak vyslovene kazali 🙈

autor
27. máj 2023

@luliu suhlasim 🙏

tanyag
27. máj 2023

Vždy sa treba riadiť postupom na obale UM. Veď si niekedy to mlieko ovoniala? Skús ovoniať po 2 hodinách, určite ťa z toho napne...ja som dcére ani po pol hodine nedala a nie to po 24h 🙄

iwuanka
27. máj 2023

Vzdy cerstve, nedopite vylievam. Mam termosku a flasu s vodou a mixujem to. Uz viem priblizne kolko telpej a studenej dat aby mala cca 40° a potom uz len nasypem mliecko.

snehulak77
27. máj 2023

V pôrodnici majú to mlieko trošku iné, tam sa to tak robí. Doma cez den zohrejeme v kanvici. V noci začal teraz zase piť 2x, takže večer pripravím 2 fľašky, do nich studenú vodu, hodím do ohrievacky, nastavím 40st, hodím tam fľašku, nechám to ísť a keď je hladný, tak len prisypem UM a do ohrievacky hodím tu ďalšiu fľašku s vodou. Ja som v noci hrozne moc lenivá, že aj to miešanie studenej a horúcej ma obťažuje 🙈🙈🙈

mima172
27. máj 2023

Vždy čerstvé a čo nedopila som vylievala. Možno to nie je veľmi ekonomické ale nedala by som malej mlieko odstáte v chladničke. Už len to ohrievanie, ako by si to správne ohriala, aby si neprešvihla 40°C? (nad 40°C sa ničia baktérie mliečneho kvasenia obsiahnuté v UM).

autor
27. máj 2023

@tanyag som to nezvladla, ach Boze som to robila len ako mi tam povedali ani som to necitala uprimne 😒

autor
27. máj 2023

@snehulak77 ano dobry napad 🙈

autor
27. máj 2023

@mima172 aha kokso ako to odhadnut, existuje nejaky teplomer na vodu?

taktotedanie
27. máj 2023

Ano aj mnetaj radili v porodnici ale treba robit vzdy vzdy vzdy cerstve
Teplomer v tescome,orione alebo akychkolvek obchodoch s domacimi potrebami

janulik2008
27. máj 2023

My sme tomu hovorila VMF ... voda, mlieko, fľaška 😀 vždy čerstvé ale keď sa zobudila naliali sme vodu z termosky, nasypali mlieko, pretrepali a dali ;) a pre istotu sme mali aj studenú vodu, keby náhodou ;)

Inak môj bratranec píl mlieko tak, že mu spravili večer 2 fľašky a tak mu dali v noci takže už dávno po dvoch hodinách ... ktovie že či aj nebolo skysnuté niekedy

mima172
27. máj 2023

Autorka: ako píše @taktotedanie , teplomer na potraviny kúpiš v domácich potrebách. Ja som mala tuším z Orionu a keď sa mi pokazil, tak som si narýchlo kupila klasický digi teplomer na meranie telesnej teploty a merala tým 🙂

autor
27. máj 2023

@taktotedanie superko dakujem 🙏

autor
27. máj 2023

@janulik2008 kokos takze jemu mozno bolo cely cas zle lebo sme to robili zle 😒

janulik2008
27. máj 2023

Zasa neber to až tak 🙂 bratranec mal viac ako rok keď mu takto robili mlieko, oni do chladničky nedávali vôbec ... Dali ku postieľke a malý fľašku vzal a vypil. My sme párkrát zabudli a už po hodine vonku mlieko bolo 🤢 v chladničke je akurát studené a ako tu niekto spomínal tak presne zohriať je podľa mňa nadľudský výkon 🙂

janulik2008
27. máj 2023

A ber to ako ponaučenie ;) človek sa učí celý život 🙃

autor
27. máj 2023

@janulik2008 ja som nevedela, ze sa to nemoze a nenapadlo ma to precitat si, som idiot mozno aom mu cely cas robila zle ja 🙆‍♀️😒

autor
27. máj 2023

@janulik2008 dakujem ale to ma neomluva 🙈

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz