Príprava UM

brcanaa
10. dec 2018

présím Vás ako robíte rýchlo umelé mlieko?
ja si prevarím ráno v konvici Lucku a nechám ju tam dokiaľ ju nespotrebujem. Pomaly chladne v priebehu dňa a tak ju riedim s Luckou, nepreváram Lucku, keďže tam píše, že netreba, tak dám rovno z flaše studenú. Od oka dám teplú a studenú a až tak pridám prášok a pretrepem.
Robím to správne? Trebba najprv dávať teplú, prášok a až tak studenú vodu? alebo je to jedno? Môže to byť tak ako to robím?

pininka
10. dec 2018

@brcanaa no neviem, ja som práve preto mala ohrievače na flase,postavila som tam fľašu s vodou, tá mala akurstnu teplotu a pridala som iba mlieko keď trebalo ísť papať a trvalo to pár sekúnd. Lebo takto namiesavat, neviem či trafila tú správnu teplotu, navyše v chladnejšej vode sa ten prášok nemusí dobre rozpustiť.

amarilka26
10. dec 2018

@brcanaa ja som lucku prevarala, je sice pisane ze nemusi sa ale maly mal stale bolave brusko, tak som zacala prevarat a brusko prestalo boliet. Takze vodu prevaram a mam zhruba na 3 davky prevarenu. Ak chcem ohriat rychlo papanie, tak zapnem ohrievacku a dam si do konvice zohriat vodu ktoru dam do ohrievacky potom. Inak v ohrievacke sa zojmhreje voda pomerne rychlo, ale v noci nechcem cakat tak zohrievam v konvici, je to o cosi rychlejsie.

mrkvicka060
10. dec 2018

@brcanaa ved ak mas mikrovlnku tak daj prevarenu (alebo aku chces) vodu do flasky a zohrej v mikrovlnke. Potom zarob UM. Vode mikrovlnka neublizi, tam nemaju ake ziviny degradovat. Je to len voda. Ja som to tak robila ze som prevarala tak 2x za den vodu a nechala v sklenej flasi a z tej som odliala do flasky, zohriala a zarobila. Ked v noci plakal na mlieko tak kym by som ho ohrievacom zarobila tak by aj vyplakany zaspal. Zbytocne si robis starosti, kde nie su.

pribinak
10. dec 2018

Urcite nezohrievaj vodu v mikrovlnke, znicis vsetko co voda obsahuje. Radsej v kanvici.

anduska22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anduska22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mrkvicka060
10. dec 2018

@pribinak co take voda obsahuje co sa znici v mikrovnke? Pouc ma 😀

brcanaa
autor
10. dec 2018

tiež si myslím, že vo vode nie je čo zabiť.. ja napr. robím teraz maličké dávky, lebo malá papá málo, čiže len nejakých 60 ml a často... preto potrebujem nejaký grif.. keby som vedela, že mi vypije 150 ml 5 krát do dňa ako na krabičke, tak neriešim..

demonka5
10. dec 2018

ja to robim od zaciatku tak ze pripravim si lucku ktoru zohrejem a dam do termosky cca 2davky a potom dam Um nalejem teplu lucku z termosky a nasledne studenu lucku z flase a takto pripravujem ppdla potreby vacsinou mam vlazne um

meandbaby
10. dec 2018

@brcanaa ja som zvykla mat teplu vodu v termoske napr.

angela1989
10. dec 2018

My sme do určitého času Lucku prevarali, potom už sme len zohrievali. A zohrievali sme vždy v mikrovlnke, robíme to tak doteraz, malá má 16m teraz. Ale od určitého času dávame vodu z vodovodu

brcanaa
autor
10. dec 2018

@anglea1898 čiže keď si chcela 90 ml urobiť tak si dala 90 ml Lucky šupla do mikrovlnky na chvíĺu a potom dala prášok, pretrepala a hotovo?

brcanaa
autor
10. dec 2018

@meanbaby veď aj ja mám teplú v termoske, stuednú vo fľaši dám mlieko a tak?

brcanaa
autor
10. dec 2018

tie ohrievače nežerú veľa elektriny?

mrkvicka060
10. dec 2018

@brcanaa jasneeeee!!! Das 90 do flasky, supnes do mikrovlnky nachvilu, trochu premiesas, nadavkujes UM, zavries flasu, pretrepes a mas. Ja som bezne synovi robila 60, max 90ml. Ako inak to chces robit? Ja by som zas detom nedavala sto hodin prihrievanu vodu z ohrievaca, niektore dokonca temperuju tu vodu v ohrievaci cely den. Blek.

pribinak
10. dec 2018

@mrkvicka060 vygugli si 😉

pininka
10. dec 2018

@brcanaa nie nezeru veľa elektriny, mne bežala celú noc. Inak som ti hneď chcela.napisat že zohrej v mikrovlnke, len som nechcela.aby sme tu celý deň polemizovali či sa má alebo nemá zohrievať v mikrovlnke voda.

delfinka55
10. dec 2018

my papame 240ml (10 mes), teda zakazdym robim plnu flasku takto :
cez DEN:
- dam do flasky 210ml Lucky (neprevarenej), dam do mikrovlnky ohriat na 16sek/600W. obskusam teplotu na ruku, ak je ok dam prasok, ak je tepla pridam trosku Lucky z flase a zase odlejem na objem 210ml
v NOCI :
-dam do flasky 210ml Lucky (neprevarenej), dam do ohrievaca,ktory mam pri posteli. kym sa mala zobudi tak sa pekne zohreje. hned nasypeme prasok a hotovo. v noci hned papame. mliecko vypije a ja si nachystam dalsiu cistu flasu s Luckou do ohrievaca. papame 2-3x za noc celu flasku.
nevyhoda je ze mam ohrievac zapnuty celu noc a zere to elektriku.
ale skusala som aj zohrievat v kanvici ako pisu ine mamicky...ale kym som trafila teplotu tak bol pobudeny cely panelak.
metoda s ohrievacom mi vyhovuje najviac.

dominika_klara
10. dec 2018

Niektorí si to strasne komplikuju.... Ja som si zvarila vodu do kanvice, v druhej kanvici(flaske) som mala vychladnutu prevarenu , kde som potom dolievala ked som minula...A ked som chcela spravi mlieko, len som zriedila vody...Clovek sa po niekolkých razoch tak automaticky nauči, ze vie hned tipne, kolko vody ma priliat pri akej vriacej vode( aspon ja som s tým nemala problem)... Vobec som nemala s týmto ziadne patalie. Nanajvýš, ked mame dcerku precasnu, vela sme precestovali kvoli doktorom . TZakze som nemohla riesit ziadnu ohrievacku do auta ...ani nic podobne.Ani mikrovlnky....Nanajvýš som neskor fungovala aj bez teplomeru(co som si davala strane zalezat, kedze mala dcerka problemy gastroenterologicke) ...

mrkvicka060
10. dec 2018

@pribinak ok. NIC 😀 presne ako som si myslela...

pribinak
10. dec 2018

@mrkvicka060 ale ved sa trosku snaž

brcanaa
autor
10. dec 2018

@dominika_klara no veď ja to robím podobne, len nemám teplú vodu v kanvici ale v termoske a nemusím ju ohrievať furt, ale drží teplo. či?

dominika_klara
10. dec 2018

@brcanaa ano, zle som napisala Myslela som termosku a napisala som kanvicu....Termosky pouzivam... Potom vsak nechapem, v com je problem? Vsak zlejes vody dokopy a mas 🙂 Nemusis sa srat s ohrievanim, chladením a podobne...

brcanaa
autor
10. dec 2018

@dominika_klara ja len či je to tak dobre.. robím to ešte len týždeň, tak som cchela vedieť, či sa to tak môže. či nejak to mlieko nestratí hodnoty abo čo 🙂 že nedávaš najprv teplú potom mlieko a potom studenú vodu..

evittam
10. dec 2018

@brcanaa Ziadnu lucku. V termoske horúca prevarena voda, v salke studena prevarena voda z vodovodu. Zmiešala som na požadovanú teplotu a hotovo

angela1989
10. dec 2018

@brcanaa presne tak 🙂

mrkvicka060
10. dec 2018

@pribinak nemusim sa snazit 🙂 ale ak to tvoje povodne tvrdenie myslis naozaj vazne, tak odporucam tebe sa posnazit lepsie googlit 😃 v mimrovlnke sa vode stane akurat tak to, ze sa zohreje 😁 - zjednodusene povedane - trenim molekul