Prikrmovanie dojčeného dieťaťa umelým mliekom

kikimon88
28. apr 2020

Dobrý deň, prosím vás ako často alebo aký režim máte maminy čo kojíte a prikrmujete umelým mliekom a kým? Moja malá má 3 mesiace a vyzerá to tak, že moje mlieko jej už nestačí a trápiť ju nebudem. Ďakujem za odpovede 🙂 pekný deň 😊

dominka63
28. apr 2020

@kikimon88 ja síce odsavam tak je to iné troska ale dávam pol na pol asi cca skúste si odsat koľko máte a uvidite

evalin88
28. apr 2020

@kikimon88 moj maly si vzdy tak normalne cucol odomna a ked mu uz netieklo a bol este hladny, dostal najmensiu moznu davku UM, cim sa dorazil a zaspal. Ani celu davku nevypil. Mali sme nutrilon HA, citala som tu naň sťažnosti, ale tym, že mal vždy aj materskè, tak problémy s bruškom nemal. ( odporucila by som ale flasku od medela, kde dieta musi ťahať.) Z bežného cumlíka tečie samo, čiže potom už od teba nebude chcieť. Z flašky to ma lahšie. Čiže ak nechceš prejsť úplne na um, tak dobre vybrať flašku.

dominka63
28. apr 2020

@dominka63 a ja dávam hipp ha keďže nutrilon zapekal

kikimon88
autor
28. apr 2020

@dominka63 môžete mi to prosím vysvetliť? 😁 Neviem či som tomu správne pochopila.

kikimon88
autor
28. apr 2020

@evalin88 no mne malá aj veľmi ťažko zaspáva tak aj to je jednom z dôvodou. Mám kúpený nutrilon HA a fľašku mám avent najmenšiu a MAM anticolik.

dominka63
28. apr 2020

Skúste si odsat a uvidíte približne koľko mliečka asi mate. Ja len odsavam a dávam z fľašky a dávky striedam keď miniem mm dávam um hipp ha a je spokojný malý 😊

kikimon88
autor
28. apr 2020

@dominka63 jaj tak 🙂 ďakujem za radu, skúsim 🙂

kikimon88
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jvasenka
28. apr 2020

@kikimon88 my sme dokrmovali, no ľutujem že som najskôr neskúsila inak - medzi papanim alebo pred spanim odsat MM a dať do chladničky alebo mrazničky (podľa množstva) a tým dokrmovať. Kebyže nestačí tak až potom UM. My napr máme fľašku aj cumlik od zn MAM a sme veľmi spokojní, malú ešte kojím ale musím dokrmovať UM a vôbec nie jw problém žeby sa nechcela prisat🙂

kikimon88
autor
28. apr 2020

@jvasenka ja som si skúsila odsať a žiadna sláva.. Ja mám fľašku avent aj cumlík ale mám aj fľašku MAM anticolik.

jvasenka
28. apr 2020

@kikimon88 ja ked odsajem tak max 40ml😁 a to som odsavala už viac ako dva týždne a nešlo to hore.. Už neriešim, čo môžem nakojím a zvyšok UM... Keďže cca vieš koľko odsajes tak zvyšok daj UM do dávky akú má papať 🙂 a tiež máme anticolic a som veľmi spokojná - aj sa to super čistí 🙂

kikimon88
autor
28. apr 2020

@jvasenka no asi to tak budem riešiť lebo zbytočne sa stresujem ja a tým aj malá. Keď to raz nejde tak nejde 🙂

kikimon88
autor
28. apr 2020

@jvasenka ale čajík nedávate ešte?

jvasenka
28. apr 2020

@kikimon88 nedávala som nič ani vodu keď bola plne kojená... Nám však aj menej cikala aj slabšie priberala takže som začala dokrmovať UM začala som dávať dojčenskú/prevarenú vodu alebo čajík čo je pre detičky od 1 týždňa🙂

kikimon88
autor
28. apr 2020

@jvasenka aj ja v poslednom čase spozorovala, že plienky už nie sú také naplnené ako bývali...

jvasenka
28. apr 2020

@kikimon88 to je vraj znak toho, že bábo málo alebo pomenej papá.. Teraz (3 mes po) máme také precikané plienky že až 😂

kikimon88
autor
28. apr 2020

@jvasenka aj to je jednem z dôvodou prečo som sa rozhodla prikrmovať. Koľko má vaše dieťatko? 😊

jvasenka
28. apr 2020

@kikimon88 6 mes a od 3 prikrmujeme 🙂

kikimon88
autor
28. apr 2020

@jvasenka a dávate vypiť najskôr svoje odsaté a potom zarobíte umelé či to zmiešate?

jvasenka
28. apr 2020

@kikimon88 miešať sa nemá.. Ja som sa na to pýtala dr tak vraj vždy najprv materské a až potom UM.. Takže napr nakojit, dat MM odsaté a ak bude treba dorobiť UM... 🙂

kikimon88
autor
28. apr 2020

@jvasenka aha tak 🙂 ďakujem vám 🙂

carduelis
28. apr 2020

@kikimon88 nechceš ešte skúsiť pomoc od laktačnej? Môže to byť aj len nejaký banálny problém, možno len cumlík treba vyhodiť

dominka63
28. apr 2020

A keby ste tak ozaj dali na kojiť odsate dat možno to bude lepšie a ak tak nechať nech sa vám viac nalejuba striedať jednu dávku mm a potom druhu um

kikimon88
autor
28. apr 2020

@carduelis zatiaľ nejako nie. Neviem, nie som k nim nejako naklonená. Netvrdím, že nepomôžu. Sto ľudí, sto názorov.

kikimon88
autor
28. apr 2020

@dominka63 no ani to odsávanie nie je žiadna sláva...

dominka63
28. apr 2020

@kikimon88 skúste ešte jest čiernu rascu a čaro piť a odvar z kôpru

kikimon88
autor
28. apr 2020

@dominka63 ďakujem za radu 🙏

dominka63
28. apr 2020

@kikimon88 nieje zač to mam overené rady tak skuste

evalin88
28. apr 2020

@kikimon88 my sme mali tiez avent a maly neskor presiel k tomu, ze materske nechcel.. cjze som odsavala.. teraz uz je velky a visi na mne kazdy den. UM uz nechce vobec, skor sa tym ukludnuje

luba41
28. apr 2020

@kikimon88 ale LP ti ukáže, kde robíš chyby..mlieko vždy stačí, pokial je technika dojčenia v poriadku..ak nie je , tak sú problemy..ako píše hore -dieta sa zle prisáva- stačí cumel preč, viacej kontaktu s ním a pod..úplne banalnu vec stačí napravit..len na vysvetlenie..