Ahoojte pisala som sem uz prispevok ale nedostala som odpoved..chcem skusit dat dcerke 7mesacnej dat kravske mlieko(ano ano skoro viem) ale odmieta my uz cca mesiac a nechce ziadne umele mlieko😏tak chcem skusit ci toto zachuti...len sa bojim ze nebude s neho priberat ,tak moja otazka znie prosim ze z ktoreho mlieka dieta viac pribera z umeleho ci kravskeho?🤔 a ak kravske tak 3,5 ci 1,5 %?
ddakujem
@miriam7979 čo na to dr? Je veľa detí, ktoré sú na kravskom defakto od narodenia. Ja by som skúsila. Čerstvé, 3,5% by som dala. Alebo, dieťa nemusí prijímať mlieko len v tekutej forme. Možno kaše, mliečne polievky, jogurty....
@anjelicek26 dobry den len vasa odpoved tam je 😬som to pisala neskoro vecer ja ze to uz neukaze inym..viem ze to je skoro ja som prvej dcerke davala tiez az po 1 roku ale ta zas pekne papala um.mlieko...a presne ako pisete ako bolo u vas tiez toto moie druhe dieta len v novi sa napapa a to 2x co sa zobudi po 100ml a cez den sa snazim davat prikrmy ale je to bieda este 😬tak som bezradna ze co jej dat tak preto neviem ze co🤷♀️uz som vselico skusala zmenu dudla x flias ,x mliek, vselicoho nic nepomaha...a ja som tiez si myslela ze ma intoleranciua dr.ze by neprospievala atd
deťom do 3 rokov sa má dávať plnotučné mlieko, aj ostatné mliečne výrobky plnotučné...staršiemu som dávala kravské od roka a pol, no nevidela som nejaký rozdiel...mladšiemu som skúsila v 9.mesiaci, no zapekalo ho, tak je znova na UM, skúsim po roku...to priberanie závisí aj od iných faktorov...obe deti pili UM a starší priberal omnoho lepšie ako mladší
@miriam7979 to, ze dieta neprospieva je hlupost, vela deti s laktozovou intoleranciou prospieva uplne normalne. Moze/nemusi sa objavit ekzem, moze/nemusi mat hnacku, moze/nemusi mat tvrdu stolicu, moze/nemusi mat nedostatok vitaminu D, moze/nemusi ho naduvat... proste je to rozne... syn bol mala bomba vypapany, museli sme bez toho mlieka velmi sledovat jedalnicek, chodili sme na krv, ci mu nic nechyba...ale vzdy to mal ukazkove. Skus dat mlieko viac v spanku, otvorit pusinku a dat flasku, ci nezacne automaticky sat, u nas to par mesiacov fungovalo, potom uz aj to prekukol a daval hysak len ako mlieko zavonal.
no urcite by som si nekladla otazku co sa tyka tukov, rozhodne plnotucne. Deti potrebuju tuky na vyvoj a su potrebne aj pre vitaminy rozpustne v tukoch (A, D, K...) materske mlieko obsahuje 3-5%. SKor by som konzultovala s lekarkou kravske mlieko teraz... ak drobec nechce, preco neskusit kasu alebo "puding" z UM? alebo jogurt, ked uz.
@anjelicek26 @miriam7979 dcerka ma od narodenia laktozovu intoleranciu,prospievala dobre,dokonca je o hlavu vyssia od starsich deti,sikovna,kopec energie. Mavala vsak caste zapchy,hnacky,koliky,natrapili sme sa velmi kym sme sa dostali na gastro vysetrenie. Teraz bude mat 2 roky,mlieko/mliecne vyrobky sice uz moze,ale nie casto.pije stale specialne mlieko ale kedze nechuti bohvieako,davam jej do toho za lyzicku ochutenej kase Sunarek,aby som oklamala ako tak 😉pije mlieko len pred spankom. S kravskym mliekom by som velmi nevymyslala,je tazke na zaludok.ake UM pije teraz?ked tak vyskusat s trochou tej kase ochutenej.
Nepriberá viac s kravského. A z mojej skúsenosti z okolia, deti priberajú viac z umelého. 🤷
@miriam7979 odpovede tam su... kazdopadne 7 mesacne dieta nesmie kravske mlieko...ani jedno ani druhe. Ked tak skus rastlinne (nevyznam sa v tom, ktore je lepsie/horsie bohuzial), ale je stravitelnejsie ako kravske (prilis vela bielkovin, soli), hlavne v tom veku piju este vela mlieka... mne sa syn od 4 mesiacov zacal odstavovat, uz pil mlieko len v noci, od 8 mesiacov ani to, uplne bez mlieka (zdravy super chalan) - neje jogurty, mlieko, maslo, je mu to hnusne.. v dvoch rokoch mu potvrdili laktozovu intoleranciu (boli sme tam kvoli skolke nech mu "nejaky" papier daju, ze nemusi a mal tie vysledky velmi zle)...on proste ako babo vedel, co mu vadi a prirodzene to odmietal. Kakal a priberal ukazkovo v tej dobe, ziadne ine priznaky tam neboli. Ale neznasal to od malicka.