Prešli sme na umelé mliečko

lily_279
9. júl 2022

Zdravím. Od utorku sme museli prejsť z MM na UM. Vybrala som Nutrilon HA. Mesačný synček z neho už 3x zvracal prúdom aj cez nos a nevedel sa nadýchnuť. Niekedy papá krásne a niekedy ako keby ho odmietal a odťahuje sa. Niekedy vypije 60ml a tvrdo zaspí tak ho už netrápim a nebudim, aj keď to je málo, inokedy vypije 120ml.
Myslíte, že mám počkať aspoň 2 týždne alebo mám hneď vymeniť mlieko? Alebo čo mám robiť, nejaké tipy? Ďakujem za každú odpoveď❤️

luliu
9. júl 2022

@lily_279 najlepšie sa poradiť s pediatrom, za mňa lepšie ako modrý kon 😉

mayka730
9. júl 2022

Trochu vydrž uvidíš ako mu sadne mesačnému dieťaťu by som nemenila mlieka len tak, a stolicu ma v pohode nemá problém ?

lily_279
autor
9. júl 2022

@luliu určite sa poradím, len k pediatričke idem až 20.teho, momentálne má dovolenku. Preto to skúšam tu, či náhodou nemá niekto skúsenosť.

lily_279
autor
9. júl 2022

@mayka730 stolicu má myslím v poriadku. 1-2x denne takú "horčicu" 🙂

mayka730
9. júl 2022

@lily_279 stale ti vracia ? ak by vracal môžeš mlieko dať antirefluxne naša mala prvé 3mesiace reflux dali sme Sunar antireflux a aj kakala a prestala vracať,sem tam keď jej občas vyšlo .. je aj nutrilon antireflux takže môžeš zahusťovať aj tým …ale ak to neni reflux a vracka z toho že mu nesadlo práve to mlieko by to podľa mňa stále vyvrátil ked vypije ..

lily_279
autor
9. júl 2022

@mayka730 no skoro za každým ale to len trošku a skoro za každým aj kašle ako by sa dusil. A 3x grckal strašne silno. Nad tým Nutrilon AR rozmýšľam aj ja, len neviem či ešte není skoro na zmenu mlieka.

mayka730
9. júl 2022

@lily_279 Mne doktorka povedala že kým to je jedna značka neni problém ..to v podstate mu zahustis nutrilon mlieko nutrilonom proti zvracaniu ..🙂 to čo opisuješ sme mali aj my …pomohlo už len dať antirefluxne mlieko .. veď uvidíš sama že ako držím prsty 🤍

anavixy
9. júl 2022

Nenahlce sa veľmi? Predsalen z fľaše to ide ľahšie. Odgrgne? Skús ho nechať aj počas papania odgrgnúť a potom aj po papaní, nevadí, že zaspí, budiť ho netreba, len do zvýšenej polohy dať. Ak by mal reflux tak by zvracal aj z MM 🧐 skús prípadne aj fľašu resp. cumel zmenit za nejaky antikolikovy s malou dierkou. Zahustovat sa zvykne Nutritonom alebo teda su aj tieto AR mlieka, ale to by som ozaj tiesila s DR, ked bude stale takto tak chod k zastupujucej, alebo tam zavolaj aspon.
A este mi napadlo skusit paced bottle feeding, uprimne nevie ako sa to vola v slovencine, ale daj do googlu.
A podla coho mas urcene kolko ma vypit? Grcka rovnako aj ked vypije tych 60 aj ked 120?

lenuska9999
9. júl 2022

@lily_279 my sme vyskúšali 3 mlieka kým sadlo. Najlepšie nám robilo Nutrilin AR, tiež zvracal malý z iného alebo hnačkoval

lily_279
autor
10. júl 2022

@anavixy má antikolikovu fľašu a grga aj viackrát za papanie. Z MM grckal tiež ale nie takto veľa. V podstate nemám určené koľko má vypiť, ale tak priemerne vypije on.
Pozriem to ďakujem pekne 🙂

snehulak77
10. júl 2022

Ahoj. Vymeniť mlieko ak mu nesadlo. Normálne naraz, my sme tak viackrát menili. Najlepšie nám sadol sunar AR, z toho ho ani nezapekalo. Ale každé dieťa je iné. Začínali sme s HA radami, ale z tých vraj často býva zle.

mareri
25. júl 2022

porad sa s lekarom. Ked som ja prechadzala na UM, tak som sa riadila inštinktom a dopadlo to dobre. Dcera mi pila UM Sunar premium