Ahojte, chcela by som sa vás opýtať, tie ktoré dávate svojím deťom len UM…v nemocnici keď som malého kŕmila a mala som ho aj cez noc tak som dostala rozrobené mlieko na celú noc, ktoré som mala v chladničke a postupne ho prihrievala každé kŕmenie. Doma však vždy zarábam nové, aj v noci. Robili ste niektorá tak že ste si zarobili napríklad tie 3 dávky na noc popredu a potom už len prihriali? Či tým môžem malému uškodiť? Čítala som že by nemalo byť mlieko dlhšie zarobené ako 2h.
Skor by som si len dala teplu vodu do termosky a zarobila cerstve. Ved tym stravis rovnaky cas ako zohrievanim.
Veď maj nachystanu vodu v ohrievači fliaš alebo termoske, potom uz len prisypes mlieko a hotovo
Náš je na UM rok a pol. Najlepší pomocník je dávkovač mlieka a ohrievačka vody. Máme true life na dve fľaše. Prídeš vyberieš ohriatu fľašu s vodou ,nasypeš mlieko z dávkovača,zatrepeš a dáš dieťaťu.
rozdiel je podla mna v tom ze v porodnici davaju uz rozrobene mlieka- normalne tekute v takych plastovych nadobkach ako actimel. mne povedali ze max 3x to mozem ohriat potom vyliat. domasi praskove mlieko robim zakazdym cerstve
Vždy čerstvé.
Mne v nemocke povedali ze ak do 30min nespapatak vyhodit aj pri druhom a drzim sa toho. Mliecne bakterie vznikaju dost rychlo a urcite by som nedala babatku celu noc ohrievane mlieko. Mam termosku s horucou vodou, potom druhu s dojcenskou studenou dve flasky a um, vyhovuje mi to kedze ohrievac ma rusil zvukom aj svetielkom takto to mam hned a malu ani nepreberem pomaly
Nie -vzdy cerstve.Um moze stat 3-4h nepamatam presne.
Ale ved je to za par sekund hotove .ja som mala stale predvarenu vodu v kanvici.v noci ju len zapla kym som dala um do flasky sa aj zohriala.par sekund🤷🏼♀️
Vždy čerstvé robiť, do dvoch hodín spotrebovať a potom zvyšok vyhodiť. V pôrodnici možno mali tie malé fľaškové, nie prášok. Aj keď teda, môj syn, keď mal mesiac, bol v detskej fakultnej nemocnici v KE so zápalom priedušiek. Niesli sme si tam svoje mlieko (prášok), ktoré sme odovzdali do "mliečnej kuchyne", odkiaľ nám každé tri hodiny poslali zarobenú fľašku. Už to, že novorodenec má podľa nich jesť len každé tri hodiny, niekedy aj každé štyri, ak nestihli priniesť, je totálna blbosť (a kázali mi ho "dokŕmiť" čajíkom... štvortýždňového...), ale na noc napríklad doniesli niekedy večer o ôsmej a nezaujímalo ich, že spí a zobudí sa na mlieko o polnoci napríklad. Ešte mi sestričky povedali, že mám si dať tú fľašku na radiátor (!!!), nech ho má po tých štyroch hodinách teplé. A přes to vlak nejede, tam sa s nimi absolútne nedalo dohodnúť na ničom, mlieko zarábať sme si sami na izbe nesmeli (ani sme nemali ako), dávku musel schvaľovať lekár a podobne. Akože, malému z toho nebolo nič, ale veľmi riskovali a ja, prvorodička, neznalá, neskúsená, nesmelá s nimi.
V nemocnici bežná prax, ale mlieko je špeciálne upravené. Doma je určite lepšie čerstvé.
Ja som to vyriešila takto . Kúpila som si ohrievač nastavila na 40 stupňov a do davkovacov pripravila mlieko len vyberiem fľašu usipem mliečko a je a ešte mám dve fľaše pripravené keby že nestíham ísť umyť fľašu a nachystať ďalšiu vodu len dám druhu fľašu dnu a je to . Keď budeš stále zohrievať mlieko ktoré už máš prichystané malé bude bolieť bruško takže určite by som to tak nerobila.
V nemocnici je mlieko sterilizovane, preto vydrzi dlho. Vzdy sa riad pokynmi na mlieku.
Nevidím v tom žiadny význam. Veď keď už prihrievaš rozrobené UM tak to môžeš rovno prihriať len vodu a zarobiť čerstvé UM...