Predpisovanie umelého mlieka pediatrom

28. nov 2022

chcela by som sa spýtať či môže pediater predpísať mlieko aj ked nemá bábätko žiadny problém? som 2 mesiace po pôrode a vidím že prichádzam o mlieko proste mám ho čoraz menej aj ked odsajem a aj na bábätku vidím že mu to nestačí a že budem musieť asi pridať UM

jaruska_12
28. nov 2022

Máte nejaký zdravotný problém?

viestta
28. nov 2022

Predpisuje sa len antirefluxove a hypoalergene mlieko.

chadkroeger
28. nov 2022

@viestta proti kolikám už nie?

viestta
28. nov 2022

@chadkroeger je antikolokove mlieko? Ja o ňom neviem. Proti kolikam sú kvapky

miminka91
28. nov 2022

Ano, je aj take, ale co viem, co aj kamosky mali, tak na predpis im davala doktorka hypoalergenne, o inom neviem.

chadkroeger
28. nov 2022

@miminka91 nám dávala to proti kolikám ale neviem či ešte aj teraz sa predpisuje. Ale jeden z rodicov musel mať diagnozu.

miminka91
28. nov 2022

@chadkroeger nehovorim, ze sa to nerobi, iba ze som nemala vo svojom okoli takyto pripad. No vsak to je tak aj pri tom HA, ze aspon jeden z rodicov musi mat potvrdene alergie.

evica17
28. nov 2022

No kvôli tomu že ty prichádzať o mlieko ti nik nepredpise nič. Však si normálne kúp, sú aj lacnejšie mlieka,nemusíš mať Nutrilon a iné drahšie. Napr Sunar,babylove,bebelo.

chadkroeger
28. nov 2022

neviem sice ako to funguje a ci by si na to mala narok ale existuje ešte toto https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/bankyMM/

darkswan
28. nov 2022

nuz vela mamiciek nekoji a mlieko automaticky kupuje...preco by ti ho mal dat niekto na predpis? i ked ano, viem aj o takych co takto zneuzivali system

toso2007
28. nov 2022

@viestta UM, ktoré sú na predpis je podstatne viac ako HA a AR, ale samozrejme musí byť zdravotný dôvod

toso2007
28. nov 2022

@chadkroeger áno, Nutrilon Comfort & Colics je zaradený medzi dieteticke potraviny a stále sa môže predpísať.

simca06022011
28. nov 2022

treba sa spytat pediatricky, mne predpisovala pred rokmi HAcko automaticky od narodenia

anjelicek26
28. nov 2022

Na predpis potrebuje mat dietatko diagnozu. Ked ju nema, tak kupujes mlieko sama. DM mlieko babylove je podla mna pomer cena-kvalita najlepsie. Oni to tento rok dost sprisnili (a skratili) to predpisovanie UM...

miaka2
28. nov 2022

Nám lekárka predpisovala bez problémov. Neviem preco by ste si mali mlieko kupovať, keď pri predpise vám ho aj niektoré poisťovne preplatia. Antikolikove momentalne na predpis je (kamaratka ma 2 mes. A piju to vraj doplaca cca 5e v dr.max) my mame ar doplacame 10e a presli sme na neho kvoli tomu,ze hypoalergenne sa prestalo preplacat cca 20e balenie. Staci povedat dr. Ze babatko trosku vraca a tam dostanente ar,my sme napr.aj zahustovali (najprv to hypoa.) Lebo sa jej ckalo a ze aj to moze byt ze sa jej to vracia a pali ju žaha

darkswan
28. nov 2022

@anjelicek26 tiez som bola z neho uprimne prekvapena, nutrilon/beba nam nesadla a niekto mi odporucil babylove a super sadlo, plus nemalo tak prikro sladku chut ako ostatne

miaka2
28. nov 2022

A este by som dodala, ze ako bolo spomenute AUTOMATICKY kupuje -preco by som mala automaticky nieco kupovat naco mam narok. Nie, nie je to zneuzivanie "system"😂🤣🤦🏼‍♀️ a ozaj si nvm ani predstavit, dr. Ktora by vam odvrkla ze si mate kupit mlieko sama. Na tom nutrilone alebo bebe alebo inych mliekach asi nieco bude😉

darkswan
28. nov 2022

@miaka2 aky narok? ak dieta nema problemy, nemas narok...ak dieta ma problem je to ine a narok samozrejme mas

anonymous87
28. nov 2022

Nam dr.predpisovala AR pri mladsom do roku. Od roku uz pil klasicky nutrilon, cize ten uz na predpis nie ne. Starsi problem nemal, tak som mlieko normalne kupovala. Cize, to ze stracas mlieko nie je dovod na predpisovanie 🤷‍♀️

miaka2
28. nov 2022

@darkswan urcite by som automaticky nic nakupovala ale opytala sa😉 grcka ma ar prdka ma antikolikove maju rodicia surodenec alergiu ma HA. Ako by mamicka mohla za to,ze nema mlieko.myslim sinzendo poistovne si platime pekne odvody a ako som napisala mlieka potom aj preplacaju. A ze zneuzivanie systemu??? Dovolte sa mi zasmiat.. co, ked to dostane dieta, ktore nema narok (kazde dieta ma narok na to najlepsie ked nemam mamicka mlieko) neujde sa inemu?😂Ale nevyskusas nevies

darkswan
28. nov 2022

@miaka2 mozno niektori lekari su benevolentni ale realne bez problemov predpisovat nemaju...a by si sa cudovala kolko realne dolezitych liekov ti nepreplati poistovna aj ked platis odvody akoby za 10 ludi...ale tak necudujme sa, ze tu na sk to je tak, ze kazdy len vyuzije co moze lebo ma na to narok, to je proste taka mentalita🙂

anonymous87
28. nov 2022

@miaka2 lenze pchat dieta specialnymi mliekami, ak problem realne nema, len preto aby som usetrila mi nepride 2x rozumne

luliu
28. nov 2022

Nemáš nárok na predpisovanie mlieka lekárom. Musíš kupovať ako ostatní

luliu
28. nov 2022

@miaka2 také hlúposti ako ty tu píšeš.... Žiaden lekár neprepise matke mlieko, lebo nemôže kojit. Treba kupovať a to, že ty klameš a kŕmis dieťa špeciálnym mliekom, ktoré nepotrebuje, keďže nemá problémy, to už je na tebe, ale netvrd tu hlúposti, že je nárok, lebo si platíš ZP

miaka2
28. nov 2022

@darkswan ano toto mate pravdu a je smutne ze, clovek si plati a nedostane potrebné lieky

majki_ki
28. nov 2022

Čo viem ja, tak HA mlieko už nepatrí medzi dieteticke potraviny, takže pediater ho už nepredpisuje. Predpisuje len v prípade že dieťa vracia alebo má kolíky. A aj to nemusí, nám napríklad doktor predpisovať mlieko odmietol pri prvom synovi, lebo vraj je za to nejakým spôsobom nad rámec penalizovany a nemá zdroje na predpisovanie iných liekov

miaka2
28. nov 2022

@luliu nejaka si podrazdena.nvm v com klamem.podla mna si grcne kazde dieta a sama dr to odporucila kvoli zahe a HA kvoli surodencovi.a radim autorke (nie vam) ze za opytanie nic neda a nie ze hned automaticky kupovat.nutrilon je prezentovany ako belmi dobry produkt a nie kazdy ma cca 20e na krabicku a preto to nemam svojmu dietatu dopriat?

chadkroeger
28. nov 2022

@miaka2 neries. To bude nejaka mamicka co si kupovala za vlastné a ju to hnevá, že sa to dá aj inak. Ako viem, naco naraža, že netreba do dietata pchať specialny typ mlieka, ak nemá na to zdravotné problémy, ale napr take antikolikové, chcela by som vidieť dieťa čo nemalo nikdy ziadne koliky. A ked mu vieme ulaviť tym mlieckom tak prečo nie.

miaka2
28. nov 2022

@chadkroeger presne ako pisete 🤣 ved to nie je obohatene o antibiotika ze trepem nieco do dietatka. Znova napisem radi mamicke ktora polozila konkretnu otazku. Este sa da radit: neverim ze robite vsetko ako mozte stracat mlieko pijete vsetky caje,pouzivate vsetky bylinky odsavate po papani aspon hodinu vkuse robite power pumping😂🤣? Nie,nejdem nikoho deptat,kazda to seba davame co sa da.na konkretnu otazkunsom dala konkretnu odpoved. Mieeeer✌🏻🤣