Pred testami na mliečnu bielkovinu, máme prejsť z Alergy UM na normálne, je to ok?

miruschkar
26. nov 2019

Ahojte potrebujem súrne poradiť ak má niekto skúsenosť. Mám 11 mesacne dieťa, ktoré bolo skoro od malička na um začali sme normálnym sunarom maly však mal strašne bolesti bruska hnačky a plač. Zistili nám dosť zvýšené hodnoty na mliečnu bielkovinu- alergia. Podotýkam, že aj ja mna alergiu na mlieko. Zrejme to má po mne. Do roka sme mali nárok na mliecko na predpis teraz však maly bude mat rok a mame ísť znova na teší ALE mamemalěu kúpiť normálny sunar a minimálne pred testami dávať take mlieko a to aj napriek tomu, že aj keď bude mat bolest bruska a bude plakať. Čo si o tom myslite? Ja sa nedokážem dívať na moje dieťa ako trpí bolesťami len kvôli testu. Aby nám však predpisovali ďalej mlieko aj po roku musíme to podstúpiť. Čo robiť? Ďakujem ak máte skúsenosť 🙏

amienne
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miruschkar
autor
26. nov 2019

@amienne dva týždne minimálne 😢

amienne
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miruschkar
autor
26. nov 2019

@amienne veď práve ja si to neviem predstaviť .. to nám povedali na gastro kam mame ísť na test .. plus som si to overila aj u lekárky kamarátky vraj treba naozaj dva týždne na to aby mu zachytili alergiu keďže je doteraz na diéte mliečnej

miselar
26. nov 2019

@miruschkar tak mu ho nemen. Povedz ze si mu ho akože dávala a bolelo hi bruško ved oni nevedia co ho papal ci nie. A hotovo

miruschkar
autor
26. nov 2019

@miselar áno ale bez toho mu neurobia testy a nebudeme vedieť či stále má alergiu

amienne
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miruschkar
autor
26. nov 2019

@amienne áno aj tak to asi spravím skúsim a ak to nebude dobre vykaslem sa na to

mon8060
26. nov 2019

@miruschkar nemáš pravdu, neviem kto ti to povedal ale logicky je to hlúposť. Mlieko pri abkm sa predpisuje do troch rokov. A dávať predtým normálne keď ma dieťa alergiu?? To si kto vezme na zodpovednosť?? Nikto nevie akú môže mať reakciu.. Bolesť bruška, zvracanie, dusenie, hnačky, afty, znížená imunita.. To nie je len ze ho trochu bude bolieť bruško. My ideme teraz na tie testy a môj už viac ako mesiac papá mlieko neocate ktoré sa dava pri alergii na bkm.. A ešte ju nemám potvrdenú!!! Ale môj Dr si myslí že ju malý ma a preto mi predpisuje toto mlieko. Keby mi povedal ze mu mam dávať dva týždne normálne pred testami tak sa ho rovno opýtam ci mu nešibe náhodou

mon8060
26. nov 2019

@miruschkar tie testy sa robia z krvi

zenazaba
26. nov 2019

@miselar super rada, fakt. Ked mu ho nebude davat, vysledky specifickych IgE budu negativne a prestanu mu predpisovat mlieko.
@miruschkar moja rada, akonahle sa po nasadeni Sunaru objavia tazkosti, zavolaj alergologovi ci gastroenterologovi ci komu to chodite a povedz, ze dieta ma tazkosti, ci je nutne pokracovat v teste. Klinicke tazkosti by mali stacit na potvrdenie diagnozy. Netreba vysetrovat protilatky.

zenazaba
26. nov 2019

@mon8060 expozicne testy sa bezne robia...podla zavaznosti ocakavanej reakcie sa robia aj cestou hospitalizacie s nachystanou striekackou s adrenalinom. My sme tak robili, ale to dieta malo v anamneze zavaznu alergicku reakciu.

miruschkar
autor
26. nov 2019

@zenazaba ďakujem dievčatá ale takto mi to bolo povedané, že keď má teraz bezmliecnu diétu tak sa mu z krvi nezistí alergia musí jesť normálne um ... ja má to iste viem aká je to bolest brucha ... a môj maly si prešiel dva mesiace plnebolesti potom nám na gastro predpísali mlieko alergy ale naša doktorka po dala že mame na to nárok len do roka

mon8060
26. nov 2019

@zenazaba ale hádam mu nebude dávať predtým normálne mlieko. Ved to je blbost

miruschkar
autor
26. nov 2019

@mon8060 no ja neviem nám doktorka povedala jeho obvodná , že mame nárok len do roka a ak mame pokračovať tak musíme ísť znova na gastro aby nám spravili testy a dnes som tam volala a povedali mi že minimálne dva týždne má jesť klasicky sunar a aj napriek bolesti brucha lebo inak mu nezistia zvýšené hodnoty na alergiu .... obvodná jeho nám nechce predpísať mlieko ak nemáme potvrdenie od gastro že aj od roka mame na to pravo

miruschkar
autor
26. nov 2019

@mon8060 tak mi bolo povedané na gastro že ak mu to majú zase zistiť tak musíme podávať minimálne dva týždne lebo keď má teraz um alergy že má diétu a tam hodnoty nebudu

mon8060
26. nov 2019

@miruschkar to je pravda. Musíš ísť na kontrolu na gastro. Prečo si nezavolas priamo na gastro a neopytas sa? Ti píšem ze môj pije také mlieko a nikto nehovoril.ze pred testami mu mam dat normálne. Logicky je to somarina strašná

luba41
26. nov 2019

@miruschkar ak tú alergiu má, tak mu ju zistia z krvi tak či tak..aj keby rok nejedol mliečnu bielkovinu iadnu..ale v tomto veku počítaj s tým že, výsledok nie je smerodajný , testy sú tak 50 na 50..doležité je to, čo je tebou vypozorované..nie to, čo mu výjde z krvi..ak dieta má dostat alergickú reakciu / niekedy stačí len lyžička jogurtu a sú jedinci,ktorí dostanú anafylaktický šok/, budeš to riskovat? logicky nie...ani v nemocnici pod dozorom..radšej sa vykašli na testy, vyrad mlieko z jedálnička úplne / ak ti ho nepredpíšu aj bez testu/ a budete dalej žit..bez mliečnej bielkoviny..

mon8060
26. nov 2019

@miruschkar tak toto si idem overiť aj ja. Zavolám tam a opýtam sa na to

miruschkar
autor
26. nov 2019

@mon8060 veď asi si nevítala volala som na gastro kázali nám dva týždne dávať klasicky sunar a prísť na testy po dvoch týždňom užívania bez toho nám to nezistia .. asi som si to len tak nevymyslela skúšať na neho

miruschkar
autor
26. nov 2019

@mon8060 ďakujem ak by si niečo zistila daj vedieť .. mne to bolo dnes takto povedané

mon8060
26. nov 2019

@miruschkar mne nič také nehovorili. My sme objednaní o dva týždne. Iba viem ze mu idú brat krv aby to zistili

miruschkar
autor
26. nov 2019

@luba41 veď práve nám to robili prvý krat a vyšlo mu to tak hore dole lebo už mal diétu ... každopádne nám sla na gastro nárok na alergy mlieko keď mám aj ja tu istú alergiu ..

miruschkar
autor
26. nov 2019

@mon8060 idete prvý krat ale?

luba41
26. nov 2019

@miruschkar ale toto určite nie je ten správny gastroenterolog..a takých čo sa vyznajú, je ozaj málo..

miruschkar
autor
26. nov 2019

@miruschkar my ideme druhý a okolo roka vie vraj alergia vymyznut preto mame dávať dva týždne mlieko aby nám zistili ako reaguje mne sa to nepozdáva

mon8060
26. nov 2019

@miruschkar áno ale tam tiež idú zisťovať to isté podľa mňa. Môj napríklad z normálneho mlieka ma 2cm afty ktoré sa mu hoja celý mesiac tak toto si neviem predstaviť ze by som mu mala dávať normálne

miruschkar
autor
26. nov 2019

@mon8060 áno veď práve nás máva strašne ekzemy a silne bolesti bruska

zenazaba
26. nov 2019

@miruschkar inak, nie som si celkom ista, ci pan doktor (doktorka?) presne vie ako taky expozicny test prebieha. @mon8060 ma pravdu, to mlieko moze vyvolat aj anafylakticku reakciu. Test sa da spravit aj ambulantne, ale dieta musi byt pod dozorom lekara a az ked nenastane ziadna reakcia, davas doma dva tyzdne bezne umele mlieko. Skus si precitat toto http://www.1000dni.cz/wp-content/uploads/2015/0... (Str.32-33) a potom to prekonzultuj s lekarom.

mon8060
26. nov 2019

@miruschkar na tvojom mieste si zavolám ešte inému gastro dr a opýtam sa