Mala má dnes 5 dní. Od začiatku sme na UM a včera bol prvý deň čo sme už doma a pokazilo sa nám papanie 🙁 Vypije mi rôzne 15,20,25ml viac nie. Inak nie je nejaka plačlivá alebo nejaka iná. Akurát ten spánok a papania vôbec nie je presný. Budí sa aj po hodine a pol
Rozmýšľam že to môže byť teplotou mliečka. Zatiaľ sme značku mlieka ponechali. Viete mi poradiť preto mi tak málo pije ? Nechcem aby mi schudla🙁🙁
Kapacita zaludka 3dnoveho babatka je tak max 30ml 7dnoveho dietata je cca 45 az 60 ml, takze tvoje pije tak, aku ma kapacitu. A co to znamena ze papanie a spanie nie je presne? Lebo dieta nie je stroj a nebude pit a papat zakazdym rovnako
Veď to je úplne "čerstvé" bábätko, má malinké bruško - žalúdok. Tých ani 30ml je v poriadku a tiež frekvencia jeho hladu. O pár dní sa rozpapá a aj spánok sa upraví. Aj dojčené detičky pijú málo.
A kolko by si chcela, aby ti vypilo toto malinke bábätko, ktoré nemá ani týždeň? 🙂
asi tá nemocnica mi vymyla mozog ohľadne dni, ml a tabuliek 🙈🙈🙈 , máte pravdu , ak opýta tak jej dám ☺️
skúsim ju mať teda viac na rukách 😊 len nechcem aby sa tak naučila
@smejkuskaa nemusis ju mat vyslovene na rukach, ale je dobre aby citila tvoju blizkost. 9 meisacov bola tvojou súčasťou a teraz je vonku a tvoja blizkost jej pomôže lepsie sa adaptovat na svet 😊
@smejkuskaa prosím ta, odkial mas tieto nezmyselné reči, ze nechceš, aby sa naučila na ruky? Tipujem mama/svokra a od nich čerpás podobné perly? Tak ich nepocuvaj.
Bábätko ta potrebuje, preboha. 9 mesiacov rástlo v tebe a teraz ta potrebuje vo svojej blízkosti. Je to normálne a prirodzené. Neodopieraj mu jeho základné potreby, prosim ta 🙏
@smejkuskaa ake um davas?
Ja som sice umele nedavala. Ale ked si vezmem ze aj ked dojcene a spapa “par kvapiek”. Tak si myslim ze umele je zrejme sytejsie. Takze nemusi az tolko spapat.
Hej toto je taky “tlak” ze kazde 3hodiny. A tolko a tolko. Ale ani ja nezjem to co muz. Ani deti nezjedia to co ja. Proste kazdy ma iny zaludok. Inu kapacitu.
Ale dieťa nie je stroj. Mám dve s každá bola iná. Prvá sa napila veľa a spala 4-5 hodín, druha pila menej a pýtala každé dve. Nerieš tabuľky ale konkrétne babo. Ani dospeli ľudia nie sú rovnakí. Tak bude pit menej s častejšie 🤷🏻♀️ nič sa nestane
@smejkuskaa tricko ale nedava teplo tvojho tela 😊 laskou pardňové dieťa nerozmaznáš 😉
@smejkuskaa nemusis na ruky, kludne daj babo vedla.seba a daj tak papat. Ja som tak davala, ze lezala.vedla.mna ked jedla a.aj tak do teraz zaspava, ziadne ruky. Jasne, ze pomojkaj,,postiskaj,,pohojdaj chvilu....
Ma.5 dni, mnozstvo je v poriadku, daj ,,ked si vypyta.
Pomaly bude.pytat viac, neboj sa, robis spravne.
Napr. Moja ma pol roka q viac ako 120 ml malo kedy vypije. Ale pije castejsie a v romto teple naozaj castejsie. Neries.tavlbulky, to je na zblaznenie sledovat, ak bude priberat, je to ok
@smejkuskaa ja len ze vdaka nutrilonu ktory som jej davala tiez ten co davali v porodnici mala hrozne kolijy, mesiac a pol bol taky, ze som uz bola na prasky, nonstop place po jedle, len sa nosit chcela a len v stoji... akonahle som skusila zmenit na hipp, vsetko odislo a je to spokojne babo. Narodila sa s vyssou vahou, my sme zacinali na 60 ml, a teraz ma 3 mes a vypije od 2 a pol mesiaca 150 ml na supu, aj to mrnci, ze chce viac, ale radsej jej davam kazde 3 hodky...
@smejkuskaa neboj sa nenauci sa 🙂 prvy mesiac spali moje deti stale na mne (mne to tak tiez vyhovuje) alebo som.ich nosila v nosici. Potom ich to jednoducho preslo a chceli byt samostatnejsie a tak som ich ulozila do hniezda a spali spokojne tam.
@smejkuskaa my sme sa tym trapili, vazili no na hlavu a pekne sa rozpil, naozaj je kazde ine, pokial ti nevracia prudom, chod na to postupne 🤞
@olivia_c chápem , no uvidíme , snáď nám bude vyhovovať , dcérka má ledva týždeň a papa pekne, nemáme žiadne vodopády , pekne si grgne , bruško ju neboli , tak snáď jej to tak ostane.
Nevadí, ak papá menej, ako to nie je oproti tabuľkovek DENNEJ dávke a podľa hmotnosti bábätka VÝRAZNE menej. Ako to bolo písané vyššie, niektoré bábätká si zoberu menej krát viac, niektoré viac krát menej.
Veď ma iba 5 dní. Nemôžeš očakávať, že bude ako hodinky. Prirodzene je kojiť a kojí sa toľko, ako pýta a potrebuje, pretože nejde len o papanie. Ale keďže ty asi nemôžeš, čo chápem úplne chápem, potrebuje aspon tvoji blízkosť. Preto sa ti budí. Skús jej dať papať ešte v polospánku a ležať pri nej alebo si ju pritúl. Možno vypije viac. Ma cumlík? Bábätko ma silný sací reflex. Ak nemá, skúšaj ponúkať.