Ahojte, cisto pre moju info dievcata, v akom veku babana ste presli z UM na normalne mlieko z krabice? Ziadne neoasterizovane a bla bla. Prosto klasika.
Pripadne zahustovali ste? Az ho na noc zasyti? Premyslam uz nad tym a chcem sa poradit resp. inspirovat, kedze mam prve dieta.
@hederamonstera ja mu o 19 davam veceru on sa nafutruje, o 21 chce flasku a decko krasna vaha tabulkova, pomaly tehlicky na bruchu 🙈🤦♀️
Pediatricka nam odporucala minimalne do 2 rokov ostat na UM + mliecne vyrobky, takze na klasicke mlieko sme vlastne nikdy nepresli, lebo prestal pit pred spanim/rano pred dovrsenim 2 rokov sam asi 1.5 mal cca.
Podla mna nema zmysel davat obycajne a zahustovat, z pohladu vyzivnej hodnoty by som ostala na UM
@evickuska vsak to nevadi, ked pyta, tak mu davaj. A preco chces prejst na obycajne mlieko
@hederamonstera pride mi to zbytocne, robim mu dostatocne pestru stravu, naozaj si davam zalezat a este k tomu co do neho investujem este aj Nutrilon uz mi pride zbytocny. Nie je to, ze ide o peniaze ale tiez cakam druhe a uz by som ho na co najprirodzenejsi rezim chcela dat. Papa krasne, zelenina chuti, vsetko naozaj si zaklopem super.
@evickuska chapem. Vsak uvidis do konca roka, mozno aj sam prestane papat. U nas to bolo v priebehu 2-3 dni kedy zrazu nechcel
@hederamonstera ono normalne mam pocit, ze neprestane, on je pasomnica. Ja zjem extrem malo sice ale prakticky on spapa viac ako ja. A ziadne priberanie, je ako jeho otec co zje spracujr a ide von do par hodin 🙆♀️😂
@nika23t 2r zdravé dieťa nemá problém stráviť kvalitné plnotučné mlieko. Polotucne je prifarbena voda.
@evickuska kľudne prejdi na kravské mlieko ale ideálne čerstvé z automatu a keď už na krabicové tak plnotučné. V noci by už aj tak nemusel jest, je to len o zvyku. Normálne by som mu dala večeru, fľašu mlieka tesne pred spaním a keď sa v noci zobudí tak už len vodu cucnut a uspať. Časom si zvykne. V noci už okolo 2.roku nepotrebuje jest, aj tráviacia sústava si ma oddýchnuť.
Aj keď tiež som nazoru, že UM je zdravšie a aj som ho sama dávala deťom, až kým sa samé neodstavili ale tak je to každého vec. A v cca 2 rokoch už to kravské v pohode znesie lebo sú tu aj extrémne matky, čo nadájaju kravskym mliekom aj pol ročné deti 🙈
Nam kazazala pediatricka v jednom roku prejst na normalne. Prvy mesiac som mala normalne davat do vareneho jedla a do kase. A v pripade, ze nebude mat nejaku reakciu po mesiaci davat uz normalne aj na pitie. Presiel uplne bez problemov akoby sa nic nezmenilo.
@evickuska večeru dávam okolo 18:30, zvycajne nejakú hustejšie polievku alebo to, co mala aj na obed. Mlieko okolo 19:45, po kúpeli dávam okolo 230 ml. V tomto veku už mlieko je pre deti len taky doplnok, už ho v podstate ani nepotrebujú, len chcú. Moja ma 2 r a 8 m a stále večer aj ráno pýta mlieko. Pediatricka mi radila od 2 rokov prejsť na polotučné.
A dodám ešte, co sa mlieka týka, prechádza množstvom kontrol. Aj keby sa stalo, ze nejaké by bolo nevyhovujúce, hneď by sa to zistilo. Toho sa neboj.
@evickuska ja som prešla len nedávno keďže malý mal rok pred týždňom. Proste som mu jednu dávku mliečka vymenila za normálne kupované a keď som videla ze je s tým ok zmenila som uplne v pohode. Starší bol naučený na mliečko veľmi dlho potom z ničoho nič v 2 r 6 m prestal teraz už nechce papa jogurty syr
V 2 rokoch
@mia_von_prag tak to este mame cas
@evickuska ja som nikdy neplanovala zmenit um za obyc mlieko. Moj starsi prestal sam od seba pit mlieko vecer od 1,5r, mal plnohodnptnu veceru.
Moj mladsi ma teraz 1r a 3m a este pije UM, lebo sa mi v noci na to este budi. Ak sa prestane budit, prestanem davat mlieko, bude uz na normalnej vecery. Ale zatial UM dokedy bude chciet. Je to vyzivnejsie ako obyc.mlieko