Prechod z umelého mlieka na normálne mlieko

evickuska
6. sep 2024

Ahojte, cisto pre moju info dievcata, v akom veku babana ste presli z UM na normalne mlieko z krabice? Ziadne neoasterizovane a bla bla. Prosto klasika.
Pripadne zahustovali ste? Az ho na noc zasyti? Premyslam uz nad tym a chcem sa poradit resp. inspirovat, kedze mam prve dieta.

hederamonstera
6. sep 2024

@evickuska ja som nikdy neplanovala zmenit um za obyc mlieko. Moj starsi prestal sam od seba pit mlieko vecer od 1,5r, mal plnohodnptnu veceru.
Moj mladsi ma teraz 1r a 3m a este pije UM, lebo sa mi v noci na to este budi. Ak sa prestane budit, prestanem davat mlieko, bude uz na normalnej vecery. Ale zatial UM dokedy bude chciet. Je to vyzivnejsie ako obyc.mlieko

evickuska
autor
6. sep 2024

@hederamonstera ja mu o 19 davam veceru on sa nafutruje, o 21 chce flasku a decko krasna vaha tabulkova, pomaly tehlicky na bruchu 🙈🤦‍♀️

nikpa
6. sep 2024

@evickuska ako staré je to dieťa?

petamich
6. sep 2024

Pediatricka nam odporucala minimalne do 2 rokov ostat na UM + mliecne vyrobky, takze na klasicke mlieko sme vlastne nikdy nepresli, lebo prestal pit pred spanim/rano pred dovrsenim 2 rokov sam asi 1.5 mal cca.

Podla mna nema zmysel davat obycajne a zahustovat, z pohladu vyzivnej hodnoty by som ostala na UM

hederamonstera
6. sep 2024

@evickuska vsak to nevadi, ked pyta, tak mu davaj. A preco chces prejst na obycajne mlieko

evickuska
autor
6. sep 2024

@nikpa 17 mesiacov a asi koncom roka planujem prebehnut na normalne...

evickuska
autor
6. sep 2024

@hederamonstera pride mi to zbytocne, robim mu dostatocne pestru stravu, naozaj si davam zalezat a este k tomu co do neho investujem este aj Nutrilon uz mi pride zbytocny. Nie je to, ze ide o peniaze ale tiez cakam druhe a uz by som ho na co najprirodzenejsi rezim chcela dat. Papa krasne, zelenina chuti, vsetko naozaj si zaklopem super.

hederamonstera
6. sep 2024

@evickuska chapem. Vsak uvidis do konca roka, mozno aj sam prestane papat. U nas to bolo v priebehu 2-3 dni kedy zrazu nechcel

evickuska
autor
6. sep 2024

@hederamonstera ono normalne mam pocit, ze neprestane, on je pasomnica. Ja zjem extrem malo sice ale prakticky on spapa viac ako ja. A ziadne priberanie, je ako jeho otec co zje spracujr a ide von do par hodin 🙆‍♀️😂

nika23t
6. sep 2024

@evickuska keď mala dcérka 2 r, prešla som z UM na polotučné, je ľahšie stráviteľné. Nezahustujem, ma večeru a mlieko pred spaním.

nikpa
7. sep 2024

@nika23t 2r zdravé dieťa nemá problém stráviť kvalitné plnotučné mlieko. Polotucne je prifarbena voda.
@evickuska kľudne prejdi na kravské mlieko ale ideálne čerstvé z automatu a keď už na krabicové tak plnotučné. V noci by už aj tak nemusel jest, je to len o zvyku. Normálne by som mu dala večeru, fľašu mlieka tesne pred spaním a keď sa v noci zobudí tak už len vodu cucnut a uspať. Časom si zvykne. V noci už okolo 2.roku nepotrebuje jest, aj tráviacia sústava si ma oddýchnuť.
Aj keď tiež som nazoru, že UM je zdravšie a aj som ho sama dávala deťom, až kým sa samé neodstavili ale tak je to každého vec. A v cca 2 rokoch už to kravské v pohode znesie lebo sú tu aj extrémne matky, čo nadájaju kravskym mliekom aj pol ročné deti 🙈

pehavcek
7. sep 2024

Nam kazazala pediatricka v jednom roku prejst na normalne. Prvy mesiac som mala normalne davat do vareneho jedla a do kase. A v pripade, ze nebude mat nejaku reakciu po mesiaci davat uz normalne aj na pitie. Presiel uplne bez problemov akoby sa nic nezmenilo.

nika23t
7. sep 2024

@nikpa určite to nie je prifarbena voda. Prosím, predtým, ako napíšeš takéto niečo, si tie veci over,aby si nesirila hlúposti. Mam otca agronoma, poľnohospodárskeho inziniera, v tejto oblasti roky pracuje, viem o tom svoje.

tim23
7. sep 2024

@evickuska môj má 18m a dávam kravské

evickuska
autor
7. sep 2024

@nika23t s akym rozostupom?

evickuska
autor
7. sep 2024

@nikpa mne prave takto na UM s troskou nemliecnej kase spinka od 21 do 7 rana bez vrznutia 🙈

evickuska
autor
7. sep 2024

@nika23t suhlasim, ono o kvalite dnesnych mliek je sice ina tema ale nie je to voda...

nika23t
7. sep 2024

@evickuska večeru dávam okolo 18:30, zvycajne nejakú hustejšie polievku alebo to, co mala aj na obed. Mlieko okolo 19:45, po kúpeli dávam okolo 230 ml. V tomto veku už mlieko je pre deti len taky doplnok, už ho v podstate ani nepotrebujú, len chcú. Moja ma 2 r a 8 m a stále večer aj ráno pýta mlieko. Pediatricka mi radila od 2 rokov prejsť na polotučné.
A dodám ešte, co sa mlieka týka, prechádza množstvom kontrol. Aj keby sa stalo, ze nejaké by bolo nevyhovujúce, hneď by sa to zistilo. Toho sa neboj.

ivka21
7. sep 2024

@evickuska ja som prešla len nedávno keďže malý mal rok pred týždňom. Proste som mu jednu dávku mliečka vymenila za normálne kupované a keď som videla ze je s tým ok zmenila som uplne v pohode. Starší bol naučený na mliečko veľmi dlho potom z ničoho nič v 2 r 6 m prestal teraz už nechce papa jogurty syr

evickuska
autor
7. sep 2024

@nika23t ano v tomto ja nie som psychoska 😳🙈 tak ja skusim dominat nutrilony a ist na mliecko 🙈

evickuska
autor
7. sep 2024

@ivka21 ja mam pocit, ze tak nadherne spinka len preto, ze si sa este mliecko s kasou a je nafutrovany 🙈

nikpa
7. sep 2024

@nika23t v poriadku, kľudne jej dávaj aj ďalej tú prifarbenu vodu. Mne je jedno, že tvoj otec je inžinier agronom, v čase keď on študoval, možno bolo aj nizkotucne mlieko dobré ale teraz už to neplatí. Tak dobru chuť 🙂

nika23t
7. sep 2024

@nikpa opakujem, nepíš hlúposti,ak o tom nič nevieš.

mia_von_prag
8. sep 2024

V 2 rokoch

evickuska
autor
8. sep 2024

@mia_von_prag tak to este mame cas