Ahojte.chcem sa opytat moj syn pije spec.mliecko nutrilon comfort na koliky a zapchy toto mu pomohlo ked mal ako mensi koliky.no dr mi stale hovori ,ze je to len docasne mliecko a z ked tera bude mat pol roka ,ze mu uz mam davat inu dvojku nie comfort.ale bojim sa mu dat hocjake ine aby sa mu nevratila niejaka ta kolika ale neviem co ☹ na ake mliecko by som mala prejst alebo ostat ?
Ja by som bola najradsej ostala ale dr mi hovori,ze to je proste mliecko len na odstranenie problemov a ked pomiznu nemalo by sa dalej uzivat,moze mu to niejako uskodit? 😒
@zivika no ja som tak pred mesiacom niedo prela skusila teda na nutrilon 1 lebo n poradni mi takto kazala a nerobilo mu to zial dobre a opat som musela zacat davat comfort.ale mas pravdu vtedy som ho este neprikrmovala pil len mliecko a cajik.teraz mi uz papa zeleninku,dnes mal na obed mrkva,zemiak,karelab 😉
Aha tak ja som zatial podla tabulky nesla skor som dala na mamu co mi hovorila a kamosky.ale urcite si nieco take pozriem 😉 dakujem
@lucia006 Ja by som si z tých slov lekára ťažkú hlavu nerobila, čo lekár to názor 😉 My sme vystriedali niekoľko Nutrilonov, kým nám sadol práve Nutrilon comfort, rovnako pre koliky a zápchy, nám sa tiež veľmi osvedčil a to rovno 2x - pri dvojičkách 🙂 Ak si porovnáš zloženie tých Nutrilonov, čo do vitamínov, bielkovín, atď. nejaký veľký rozdiel tam nieje, snáď to, že niekde sú tie bielkoviny viac a niekde menej štiepené, tam, kde sú viac, je mliečko ľahšie stráviteľné 🙂 Ja by som prešla na Comfort 2 a hotovo. Nech si lekár rozpráva 🙂 😉, veď on koliky malého nerieši 😉, jemu doma neplače, bruško mu nemasíruje 🙂, je jednoduché odporučiť niečo podľa tabuliek, ale nie každému dieťatku to odporúčanie aj sadne, tak to bolo aj u nás 🙂 Keď sme prešli na Comfort, bola to neuveriteľná zmena, žiadne záchvaty plaču, nič, spokojné a kľudné detičky 🙂 A aj keby bol ten Comfort 2 menej výživný ako obyč. Nutrilon, alebo čo, (neviem z akého iného dôvodu by obyč. odporučil), veď už máte vek na príkrmy, tak sa to hádam dobehne nielen mliečkom 🙂 Ešte taká otázočka 😀 Nutrilon Comfort je na predpis, predpisuje Vám ho lekár, alebo kupujete? Ja som mala problém na gastre, lekárka sa vyslovene bála poisťovne (neviem prečo) a odmietala mi ho predpisovať v plnom množstve, na aký som mala nárok (vtedy 10 ks 400g. plechoviek na dieťa mesačne). Odbila ma 4 predpísanými kusmi, že viac nemôže 😕 Že si máme dokúpiť 😕 😕 Tak nám ho predpisoval pediater v plnom množstve, bez problémov 🙂 Nechce sa náhodou Váš lekár zbaviť toho predpisovania? Neviem, ako to je teraz, ale zdá sa mi, že na predpis sú len tie špeciálne mlieka, ako Comfort, AR, AC, HA. My sme boli úplne na začiatku na obyč. Nutrilone a kupovali sme, pediatrička to vedela a nikdy nepovedala ani slovo, že predpíše, 😀 😀 to až pri špeciálnom mliečku začala 🙂 Tak snáď som niečo pomohla 🙂 Pa
@daliana vies co vobec ani jednu plechovku mi nechce pediatricka predpisat uz viackrat som jej to spominala a odbila ma ,ze stravu poistovna nepreplaca 😒 tak ho kupujem uz skoro 3 mes.za plnu sumu,a n gastre sme neboli.a asi budem pokracovat comfort 2.nech si hovori dr co chce 😝
@lucia006 jednoznacne ostat na rovnakej znacke s tym, ze prejdi pomaly na 2, cize posupne vyraduj1 a zvysuj davky 2