Ahojte mamicky, som tu nova a velmi pekne by som vas chcela poprosit o radu. Nas malicky bude mat 2 mesiace a kedze nekojim, papali sme UM Nutrilon HA, kedze sme kakali len 1 x za 3dni a dost tazko /pomahanie teplomerom, teplou vodickou /, pediater poradil prejst na obycajny Nutrilon. Na 3ti den po zmene stale placeme, zacali sme grckat a maly vyzera, ze mu je stale tazko....Kakame sice uz kazdy den a na zlto, ale z pokojneho usmievaveho babatka sa stalo nespokojne a placlive.
Predtym pri HA sme mali sem - tam problemy s bolenim bruska, trochu sme pocvicili a poprdkali a bolo OK.Ale teraz stale place, prdkame pekne, tak neviem.
Nebolo by lepsie zmenit znacku mlieka a ostat pri HA? Alergici nie sme, zacali nam davat Nutrilon HA uz v nemocnici.
Dakujem za vsetky rady a skusenosti 🙂
@jujka84 veru, nie všetkým bábätkám Nutrilon sadne - ja som s ním síce bola nadmieru spokojná a vyrástli mi na ňom dve deti 😉 ale sú prípady keď zapeká alebo spôsobuje koliky ...skús prejsť na počiatočné mliečko Beba alebo Sunar 🙂
No moja bola na Nutrilone HA do 2 rokov a potom na Nutrilone obycajnom az do 3 rokov, ale ja som alergicka, odporucali mi to preventivne nasa pediatricka aj alergologicka. Pokial ale nemate v rodine alergikov, tak HA netreba. Ale babatko nemusi kakat kazdy den, to ti povedal vas pediater??? 3 dni su uplne ok, moja niekedy nekakala aj 5 dni, poprdkala si, niekedy sme pomohli rektalnou rurkou a bolo fajn. Mojej Nutrilon HA veeelmi chutil, mali sme praveze problem potom prejst na obycajny Nutrilon 🙂 Castne striedanie znaciek UM nie je dobre a ked uz vymenit, tak za nieco kvalitne a overene, urcite ti neodporucam france late, to je najvacsi shit, kukni si info na nete. Beba alebo Sunar su dobre.
@jujka84 ahoj, mam skusenosti s Nutrilonom HA, tiez sme mali stolicu tak kazdy treti den a podla pediatricky to bolo v poriadku, nakolko bielkoviny v tomto mlieku su specialne stiepene a lepsie sa vstrebavaju ako u obycajnych UM. Ak dieta nie je kojene, tak je urcite vhodne davat HAckove UM, nakolko je kvalitnejsie bez ohladu na vyskyt alergie v rodine, ide skor o ekonomicku stranku. Ako pises, obycajny nutrilon Tvojmu dietatku je este tazky na travenie, tak by som na Tvojom mieste ostala pri hackovom. Co sa tyka znaciek tak Nutrilon, je urcite jedna z najlepsich....francuzske a spol. ako Ti tu poniektore pisu Ti neodporucam, nakolko obsahuju vela cukrov.
@darina1952 veru rozmyslam nad Bebou al. Hami a pravdepodobne tiez HA.Pride mi to ale take robenie experimentov na malickom. Ale pri nutrilone HA sme okrem toho kakania a kolik ine problemy nemali. Tak aby som mu viac neuskodila ako pomohla.
@jujka84 ja mám presne takú istú skúsenosť, v pôrodnici nám nasadili HA1 lebo som nemala mlieko, zo začiatku prvé 2 mesiace sme mali problém s kakaním, kakal raz za 3 dni a natrápil sa, nám radili teplomer vynechať, aby si na to malý nezvykol, keď sme už videli, že to na neho ide tak sme masírovali bruško a nožičky tlačili k brušku a napokon sa vykakal, začiatky boli ťažké, ale pravidelne sme to opakovali a po 2-hom mesiaci je to už ok, naďalej sme pili HA1 a neboli problémy ani s grckaním, ani s prdíkmi, aj koliky sa nám vyhli, dávali sme ho veľa na bruško a naučil sa vykakať aj keď je práve ne brušku, teraz nám beží 7-mi mesiac a sme na HA 2 a nemáme žiadne problémy, kaká 2x denne, niekedy má praženičku a niekedy originál naloží ako dospelák 🙂 .......... nám pediatrička povedala, že pre nekojené deti je HA nutrilon najlepší bez ohľadu či je v rodine nejaký alergik a pod., berieme ho na recept z lekárne o 50% lacnejšie
@matafen Ahoj,mne to povedal nas pediater, ze pri UM by mal kakat kazdy den, pri MM aj kazde 3dni. Z toho dovodu sme presli z HA na obyc. Ako som pisala, predtym bola stolica tm.zelena, husta a smrdkala. Teraz je sice krasna zlta ale pridruzili sa ine problemy ☹
Este uvidim ako bude zajtra a pojdeme ho asi znova "kuknut".
ja poviem jedno neviem ci lekari nemaju provizie alebo nechodia za to na dovolenky za to ze radia davat nutrilon moje deti bolelo z neho brusko a myslim ze aj inych boli a pritom je velmi drahy tak si urobte obraz moj maly bol z neho uplne zeleny a chudol ala som ine mlieko ako mi kamoska poradila a odvtedy vsetko v poriadku robte si obraz sami
vravim predajci Nutrilonu zrejme navstevuju lekarov a ci ponukaju provizie alebo darceky alebo dovolenky neviem podla mna ine mliecko skuste a uvidite lebo biznis je biznis
@evuliceeek dakujem za odpoved.Nas bude mat teraz 2 mesiace, tiez sme mu kakat pomahali masirovanim bruska, tou teplou vodickou a cvicenim s nozickami, ked uz ale nic z tohto nezabralo potom nasledoval teplomerik. Neviem, ci bola rada pediatra spravna. A podla toho co citam, tiez sa mi zda, ze nutrilon je najkvalitnejsi. Aj my sme ho mali na recept. Mam uz z toho ale riadny gulas, neviem ake mliecko skusit, cim viac citam, tym je to tusim horsie 🙂
Hej hej aj ja sim si to myslela ked boli brussko neni to len tak my mame bebu ten nutrilon je uplne horky ochutnajte ho vazn radia davat nutrilon vravim vam davaju zrejme lekarom za to odmeny sama om videla ako taka firma odchadzala od lekarky moj starsi mal nutrilon stal plakaval od bolesti a pritom bol stale chory takze to je len biznis kludne si zvazte
@jujka84 🙂 aj mne sa to tu občas stáva, veľa názorov a rád a som mimo, mne povedala detská, že do 3-tieho mesiaca sa všetko upokojí, to kakanie je ozaj nepríjemné ak to nejde ako má, mne sa zdalo, že ten môj ako keby nevedel ako má tlačiť
Nutrilon HA je preto horky, lebo tie bielkoviny su stiepene a nie je umelo dosladzany, to je normalny dosledok, staci si o tom trochu precitat. Co sa tyka dealerov, tak ja som zasa videla u nasej pediatricky dealera Sunaru 🙂 Kazda firma si obieha klientov, od liekov az po jednorazove rukavice...
@jujka84 No, moja bola na Nutrilone HA od 2 mesiacov a tiez som bola za pediatrom kvoli kakaniu, ale on povedal, ze HA mliecka su lepsie stravitelne, kedze tie bielkoviny su uz nastiepene, takze sa viac stravi a je menej odpadu ako pri obycajnom mliecku. Ja by som na tvojom mieste mlieko nemenila a fakt je lepsie aspon do 6 mesiacov HA, aj ked nemate alergie v rodine.
No baby, dakujem za vsetky odpovede 🙂 Dnes idem v kazdom pripade k pediatrovi, skusim sa s nim o tom porozpravat a pripadne vylucit iny problevm, kvoli ktoremu by maly mohol byt taky placlivy. A dam si asi predpisat ten HAckovy.
A je jasne, ze biznis je biznnis a dealeri sa snazia predat svoju znacku. Je len na nas, co dame svojim detickam, len sa z toho "vysomarit" 🙂
Dam vediet, ako sme dopadli 🙂
Takze uz sme doma, vysledok vysetrenia je bolave brusko. Nejak sa mi to ale nezda, vzdy som vedela, kedy ho boli, trosku sme pocvicili, dali na brusko lezat, pomasirovali a bolo dobre, uzivame aj espumisan L. Tentokrat sme dostali na papanie Nutrilon Comfort, som zvedava, ako to dopadne teraz. A doktor mi vravel, vraj tie HA nie su lahsie na zaludok. Este rozpraval aj o tom AR, ze nam predpise, ale tak to som uz odmietla. Mam dojem, ze sam nevedel, co by nam povedal a dal 😒
@lila77 každému dieťaťu sadne iné mliečko. Ja som mojej malej dávala od 1,5mesiaca obyč. Nutrilon, spokojnejšie dieťa som nevidela. No kvôli alergii sme prešli na Nutrilon HA a tiež nevidím problém. je horkejší, ale na apetíte jej to určite neubralo, kaká každý deň skoro v tú istú hodinu a priberá z neho až-až.. Takže netreba si myslieť, že sú zlé a dobré mlieka, proste každému drobcovi sadne niečo iné.. 🙂
na to brusko este pomaha masirovat brusko olejcekom v opacnom smere a kupit si na kupanie taky kyblik velmi to pomaha babatkm co maju s tym problem no to je z hlav dilerov nastiepene bielkoviny to snad ani neni mlieko ale odpad ten nutrilon a aky je drahy to teraz ti dileri zrejme hovoria lekarom aj ked neni v rodine§ alergik povedzte nech davaju nutrilon ha preventivne to je rozum ze nasteipene bielkoviny viete co a drahe je to mlieko jak hovado aj kd vam ho davaju na predpis viete co skuste kupit mlieko v zahranici vraj to je in kvalita a aj cena kupuju aj cez internet v madarsku aj v rakusko dufam ze nam tu nedavaju nejaky odpad prvy syn a myslim ze o bolo z toho mlieka plakaval az kricl od bolesti z nutrilonu a potom bol stale chory az sa dusil az do 5 rokov dohvie ci to nebolo z toho a druhemu hned dali ha ni sa nepytali ci je niekto alrgik a bol toho zeleny a chudol a brusko ho bolelo strasne a za tu cenu co doplacate mate v dmku dva
Ahoj.My sme tiez papali Nutrilon.Maleho z neho bolelo brusko,kazdy druhy den kakal,to sa uz rano zacal pucit.Vyskusali sme aj Nutrilon Anticolics...
pomohlo nam az mliecko bezlaktozove,Al110,od Beby.Kakame niekedy aj 3x za den,pekne prdkame 🙂
no a beba ma take je taam napisane ze nove a to pre tie co boli brusko
@lila77 prosim Ta, aky kyblik na kupanie, este som o tom nic nepocula 🙂 idem googlit 😉 no vidim, ze Ty si si s detmi asi tiez uzila svoje ☹ neviem, ci tie dievcatka nie su na tom predsa len lepsie 🙂 Kamoskina papa Bebu a ziadne taketo problemy nikdy neboli, akurat ma zelene hovienko, to je vsetko...
@dobromila1111 no ja skusim asi znova ten nutrilon HA a ked nepomoze, budeme riesit dalej. To kakanie mate super 🙂 vsak aj prdkanie 🙂
@jujka84
uz teraz je to fajn veru..ale tiez sme si uzili svoje na zaciatku.Zubami nechtami sme sa drzali Nutrilonu,bo nam povedali,ze je najblizsie MM.Tvrdila nam to dr.Take kvapky,onake..asi si tym musi prejst kazdy,kym si najde to svoje.🙂Drzim palce,nech je aj tvojmu babatku skoro uz len a len dobre! 🙂
@lucka011 uz sme sa rozhodli, vratime sa k nutrilonu HA, aj ked som poobede nacala Comfort, mam pocit, ze by som mu tym teda velmi nepomohla. Pytala som sa aj na probiotika, ze co mi povie a odpoved, ze to aby sme vobec nedavali, ze lepsi je espumisan, vraj probiotika su chemia. Vazne uvazujeme nad zmenou doktora.
A co dnes nas malinky chudacik, zaspal az o 17tej, cely den v pravidelnych intervaloch strasne plakal, uplne srdcervuco, chudatko 😢
A inak este dnes doktor - dajte teda spat HA, potom dajte AR alebo viete co, dame Comfort to je na lepsie travenie. A to hladal v PC, lebo nemal o tom ani tucha... takze asi tak 😠
@dobromila1111 cize tiez bolave brusko z nutrilonu a tazke kakanie? a tiez aj tmavé zelene? Aj si mu pomahala kakat? A mame dokonca v plienocke aj take biele ciastocky /prirovnam to k 1/3 velkosti ryze/, to je asi nestravene mliecko.
@lila77 tak keby som videla na dieľati, že mu nie je Nutrilon dobrý, tak by som isto nedávala, aj keby ma do toho akokoľvek nútili. Nemyslím si, že je najkvalitnejší na trhu, aj keď ho malej dávam. Prvá dcéra mala do pol roka zase Bebu. Len sme s ním proste začali a keď som videla, že jej zapasoval, tak som zbytočne neexperimentovala.. A od pol roka aj tak prejdeme na Hami, to je moje najobľúbenejšie mlieko. A keby mali od nich aj HA tak neváham.. Len mi to HA musíme, mala z obyč. mlieka alergiu, sople, že som musela x krát denne odsávať, aj v noci.. 🙂
@jujka84 švagriná mala s malým problémy od narodenia, strašné koliky, nespával, iba plakal, kakať mu musela pomáhať.. Začala dávať probiotiká a po týždni iné dieťa, kaká sám, je kľudnučký, krásne spáva.. Čo by malo byť na nich chemické teda neviem, aj UM mlieko je len umelo vyrobené a dieťa na ňom vyrastie. Keď to pomáha, prečo nie...
@jujka84 presla by som na ine mliecko,...francuzske,alebo babylove,...to HA uz si myslim neni potrebne,...nie vsetky deticky Nutrilon oblubuju,...