Prechod z materského mlieka na umelé

alexa338
30. sep 2024

Prosím vás ženy, dnes som dala malému moje mliečko a potom ho skúsila dokŕmiť Sunarom. Za dve hod zvracal na viac krát, všetko von, mlieka mám málo potrebujem prejsť na umelé, skúsili sme aj HiPP aj Sunar po oboch strašne vracal. Skúsili sme babylove to ani nechcel piť tak mu nechutilo. Bojím sa že o chvíľu nebude mať čo jesť. Potrebujeme nejako prejsť na to umelé ale už sa bojím mu hocijaké čo i len ponúknuť. :(
PS: nestojím o rady že mám ísť za laktacnou na rozbeh môjho mlieka, malý sa nevedel prisat a už je naučený piť cez fľašku, potrebujem ho naučiť na UM

majlo1234
30. sep 2024

Netreba menit takto divoko, porad sa s pediatrom ked tak, ale vyber jedno a cakaj, urcite trva chvilu, kym si brusko zvykne

nika23t
30. sep 2024

@alexa338 skus mu dávať menej mlieka, alebo s nejakým odstupom. Ak kojis, môže byť, ze ma veľa mlieka naraz, ze aj od Teba, aj UM. Ak dávaš cez fľašu, co asi dávaš, keď sa nevie prisat, tak tiež by som dávala menej UM a hoci častejšie. Moje dobre znášali Nutrilon, ale najstaršia grcala do 8 mesiacov po mlieku. Skus dat svoje a UM až po hodine napr. Alebo raz svoje, raz UM.

black_wolf
30. sep 2024

Presne ako pise @nika23t - menej mlieka davat. Radsej castejsie a po menej. Inak my mame to iste, pomaly sa to zlepsuje (ma 5,5 mesiaca), uz je cisto na UM - Hipp. Pedi nam povedala, ze kym negrcia prudom, je to ok. Inak antirefluxne mlieko nam vobec nepomohlo

alexa338
autor
30. sep 2024

@majlo1234 nemenila som divoko, skúšali sme HiPP keď mal 3 mesiace ale potom sa moje rozbehlo to mal až do teraz ale už mu nestiham, teraz máme začiatok 5. mesiaca tak sme skúsili Sunar ale vracal, keď som spomenula pediatričke že musíme prejsť na umelé tak mi povedali len že treba skúšať

7lenka11
30. sep 2024

Zo sunaru vracal opakovane? Ak len po prvom kŕmení, tak je to normálne. Tráviaci trakt si potrebuje zvyknúť.. Moja dcera je 3 mesiace na Hippe a posledný týždeň začala zvracať, nie vo veľkom, ale často jej vybehne mlieko. Podľa doktora je to normálne, môže byť prekrmovaná alebo je to proste len tým, že sa pretáča na bruško, na chrbát, často dvíha nohy, takže objem žalúdka sa vylieva…

lenkakravcova
30. sep 2024

@alexa338 si si istá, že mu tvoje mlieko nestačí?
Deti vracajú aj keď sú prekrmene.

alexa338
autor
30. sep 2024

@lenkakravcova dávam mu papať fľaškou takže viem koľko vypije a aj koľko mlieka som schopná odsať, to čo odsajem nám už nestačí

alexa338
autor
30. sep 2024

@7lenka11 zatiaľ sme ho mali len prvý raz dnes a keďže s tým nemám skúsenosti som sa zľakla, keďže na viac krát vyvracal úplne všetko

anavixy
30. sep 2024

Treba skusat, kup cumel na flasu so slabym prietokom, pre novorodencov, nech mu to velmi netecie, krmit vo zvysenej polohe, nechat odgrgavat pomedzi papanie.. netreba sa hned plasit, ze zvracia. Skusaj mensie davky a uvidis ci sa to pomaly nebude zlepsovat. Len zmenou mlieka by to byt nemalo, to by nezvracal aj z toho aj z toho.

saxana000
30. sep 2024

Tiez mam kojenu a zaciname umele.da takych 50-60 viac nechce a papa to aj na 3x s prestavkami.kamoska ma malu na umelom v rovnakom veku a zlupne jej 150 na jeden cuc.kazde babo je ine.pomalinky skusajte

alexa338
autor
30. sep 2024

@saxana000 prosím a koľko umelých mliek ste skúsili kým vám sadlo? Takúto reakciu ste na ne nemali? Náš pije bežne 120-130 ml takže som mu dala 60 môjho a 60 umelé

saxana000
1. okt 2024

Iba jedno jedine beba supreme prikrmovali nou sme v porodnici aj prvy tyzden doma.a teraz som sa k nej vratila..ale na zaciatok mam tie hotove tekute 70ml..ked jej bude treba viac prejdem na prasok..